cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

“El centre de meditació es féu amb donacions”

La propietària de la finca, imputada en el cas Peatge, diu que els socis feien aportacions i que arribà a tenir “300.000 euros en un calaix”. Els constructors no cobraven, afegí

Mònica Florit, propietària de la finca de Búger on es construí un centre de meditació que està sota investigació en el cas Peatge, afirmà ahir davant la jutgessa Ana San José que entre els socis i membres del 'temple' aconseguiren reunir uns 300.000 euros, que "guardava en un calaix", i que aquests "donatius" foren exclusivament destinats a pagar l'edifici. Florit, que també està imputada en la causa, apuntà que ella va posar de la seva butxaca uns 90.000 euros i que, a més, va demanar un préstec per 50.000 més. Així mateix, assenyalà que el llavors company sentimental seu i cap de les obres del desdoblament de la carretera de Palma a Manacor, Francisco Orejudo, destinava a la causa uns 10.000 euros anuals. La resta de doblers eren aportacions voluntàries procedents d'Holanda, Xina i Taiwan. Altres que també participaven en el projecte, segons Florit, eren els germans i constructors Cloquell. Segons indicà, ells no pagaven donatius, però en feien les obres de manera gratuïta. Florit, però, sí que els donava doblers per pagar les despeses i els proveïdors.

El cas Peatge investiga presumptes irregularitats en la construcció de la carretera, que tingué un sobrecost de 18 milions d'euros. Pel que fa al centre de meditació, se sospita que les actuacions es pagaren amb doblers provinents de la UTE encarregada de les tasques de la carretera on treballava Orejudo.
La jutgessa instructora va encarregar el desembre passat una inspecció ocular de la finca de Florit, jardins i patis inclosos.

Així mateix, declarà ahir com a imputat Cristóbal Montserrat, gerent d'una empresa de tancaments que s'encarregà de realitzar els tancaments de tota la carretera durant les obres i d'unes 150 finques afectades. Montserrat digué que va emetre factures d'uns 245 tancaments a la UTE de les obres i que cobrà prop d'1,1 milió d'euros en quatre anys.

Una altra versió

Quant al centre de meditació, Montserrat assenyalà que Orejudo es va posar en contacte amb ells perquè tancassin el perímetre de la finca. L'empresa facturà per a aquest treball 10.600 euros. El gerent remarcà que fou la UTE qui abonà la factura. Aquest fet contradiu la declaració de Florit, qui digué que tot es pagà amb els "donatius" dels socis.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Purgatori, fa mes de 8 anys

I que fan de bon meditar sobre les excelències de la vida amb 300.000 euros al calaix. Ara bé, crec que picant pedra amb una bolla fermada als peus la seva espiritualitat quedaria reforçada. Per a redimir-se cal patir...

Valoración:-4menosmas
Per Lama, fa mes de 8 anys

OM MANI PADME HUM
OM MANI PADME HUM
OM MANE DAM HUM EURO
OM MANE DAM UN EURO.
Que siguin 300.000 i deixem-nos de meditacions.

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris