cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

El cas Cavallistes anirà al TSJIB per la imputació de Catalina Soler

La Fiscalia recorda que un jutge no pot assumir el procés d'un afora

La Fiscalia Anticorrupció recordà ahir al jutge d'instrucció 8 de Palma, Antoni Rotger, que el judici pel cas Cavallistes, en el qual estan imputats onze càrrecs del PP acusats de falsedat en documents oficials, no podrà dur-se a terme en un jutjat ordinari, sinó que ha de ser enviat al Tribunal Superior de Justícia de Balears, l'únic tribunal de l'Arxipèlag competent per decidir la responsabilitat penal de Catalina Soler, donada la seva condició d'aforada com a diputada del PP al Parlament balear.

Això significa que l'últim acte emès pel jutge Rotger, amb el qual féu el darrer pas abans de l'obertura de judici oral, quedarà anul·lat un cop el jutge hagi comprovat oficialment que Catalina Soler és diputada. De fet, fonts jurídiques comentaven ahir l'equivocació comesa pel jutge, que no féu la pertinent comprovació abans d'emetre l'acte judicial, ja que és conegut que Catalina Soler és aforada. A més, aquestes fonts també assenyalaren que és sabut que una diputada no pot ser sotmesa a judici per un tribunal ordinari.

Malgrat que la legislació no contempla específicament què s'ha de fer quan hi ha altres persones no aforades imputades en la mateixa causa, el més probable és que el TSJIB assumeixi la deliberació de les responsabilitats penals de tots els càrrecs del PP i dels dos funcionaris presumptament implicats en el cas, ja que si no és així, al final dels procés podrien publicar-se sentències contradictòries.

El procés d'instrucció del cas Cavallistes s'ha tancat amb la imputació de tretze persones, onze de les quals estan vinculades al PP i l'any 2005 actuaven com a batles o tinents de batle d'onze localitats diferents.

El principal acusat és l'exbatle de ses Salines, Sebastià Vidal, que fou el beneficiari d'una sèrie de certificats presumptament falsos emesos per la resta de càrrecs del PP imputats, i que li haurien permès legalitzar una casa construïda en sòl rústic com a seu de l'Agrupació Cavallista de ses Salines.

A banda de Vidal i de Catalina Soler "diputada i batlessa de Felanitx", en el cas estan imputats: el batle de Santanyí, Miquel Vidal; el batle de Selva, Joan Rotger; el batle de Montuïri, Gabriel Matas; el conseller del PP al CIM i exbatle de Campos, Andreu Prohens; el tinent de batle a Inca, Joan Rubert; l'exbatle de Santa Margalida, Antoni del Olmo; el tinent de batle de Llucmajor, Joan Jaume; l'exprimer regidor de Lloret, Joan J. Ramis; i l'exbatle de sa Pobla, Antoni Serra.

A més, el zelador de ses Salines, Sebastià Escalas, i un funcionari d'aquesta localitat, Sebastià Portell, també estan imputats en el cas Cavallistes per presumptes delictes de falsedat documental.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris