muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Educació proposa reduir en dues hores lectives l'horari dels instituts

28400

El conseller ha defensat que aquest canvi no altera gens el currículum escolar dels alumnes.

Joan Riera

El conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch, ha anunciat avui que la Conselleria proposarà als centres que ofereixen educació secundària obligatòria passar de 32 a 30 hores lectives setmanals perquè puguin "optimitzar" el professorat del que disposen.

Bosch ha subratllat que aquesta mesura "no altera per a res el currículum bàsic" i serà positiva per a l'organització dels centres, en una comunitat on la majoria té horari intensiu de classes.

El conseller ha detallat que la llei permet que a secundària s'imparteixin de 30 a 32 hores, amb el qual la proposta de la Conselleria sols farà que a les Balears es passi del màxim al mínim i redueixin dues hores "que sempre han estat més difícils de compaginar en la programació" dels centres.

La Conselleria proposarà que el canvi a 30 hores es pugui fer "de forma programada, estandarditzada" o bé com plantegi cada centre "dins de la seva pròpia autonomia".

Bosch ha justificat que aquesta decisió afavoreix els centres i permet "optimitzar professorat amb horari lectiu, que els directors puguin organitzar-se millor".

El conseller no ha quantificat les conseqüències econòmiques que comporta aquesta mesura i ha explicat que l'estalvi es produeix en ser simultani a l'augment d'hores lectives dels docents de secundària.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pau, fa mes de 8 anys

Adéu als professors de francès i d'alemany! On els col·locareu?

Valoració:-4menosmas
Per Summehill, fa mes de 8 anys

Si segons diuen la qualitat de l'ensenyament no se'n ressentirà, poden provar de llevar-ne dues més, i dues més, i dues més... i així si que tendran una qualitat de l'ensenyament que farà pena, però resultarà molt barat, perquè amb mitja dotzena de mestres i mitja més de professors es podrà cobrir tot l'horari del sector públic. Aquestes reduccions, naturalment, no seran d'aplicació a les escoles privades, concertades o no, estrangeres o no. Això faltaria!

Valoració:15menosmas
Per Ca de bou, fa mes de 8 anys

I per què no les lleven totes d'una vegada? Posats a estalviar...

Valoració:-5menosmas
Per Carlota, fa mes de 8 anys

Aviat sel's hi acudirà de tancar els instituts. Total es el que volen gent sense educació quel's voti.

Valoració:12menosmas
Per Miquel, fa mes de 8 anys

No sé, però a mi me fa pudor de socarrim, perquè ses altres comunitats és cert que majoritàriament fan 30 hores, però perquè elles només fan classes de castellà, però nosaltres en feiem 32 perquè també feim les de català...

Valoració:17menosmas
Per Antoni, Wis, fa mes de 8 anys

Com quedam?¿¿?¿¿?¿?? Anam cap a una ensenyança de qualitat, ho no???????
Que és que no altera........¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?
Lo únic que hem passa per es cap és INCOHERÈNCIA, INTOLERÀNCIA, ENTRA D'ALTRES..............

Valoració:4menosmas
Per Lady Ironia, fa mes de 8 anys

Per ventura posaran la religió al seu lloc, cosa que els psociatEs no tengueren barra de fer.

Valoració:5menosmas
Per Herr Wald, fa mes de 8 anys

Volen llevar les optatives. I què faran amb el professorat d'Alemany?

Valoració:19menosmas
Per Quina barra, fa mes de 8 anys

Hahaha! És a dir, encara més professors al carrer, què graciós... i per què no els enviam a ells a l'atur, sense paga vitalícia ni res més que un "adéu, vagi béeee!" Es doblers que s'estalvien a educació sa gent ja sap que aniran als bancs i a les butxaques dels polítics. Però venga, que segueixin donant la culpa de la crisi als professors. Però saben què, ara han començat les casserolades, però això no és res amb el que es poden esperar, temps al temps. Ara ja comencen a estar cremats també els pares i els alumnes, que seran els principals perjudicats de tot això. I si han de disminuir les hores a 2n d'ESO, podrien tenir la dignitat de recol·locar les hores d'aquests professors a fer suport, que bona falta fa a les aules. Mira, així me pareixeria bé. Perquè jo a una classe de 25, puc arribar a tenir 4 nivells diferents, de manera que 5 alumnes fan una feina, uns altres 3, una altra, uns altres 2 alumnes, una altra, i els altres 15, una altra.... Ens volen fer fer de supermans i superwomans i tenen la barra de desprestigiar-nos, de tractar-nos de culpables de la crisi i d'anar-nos dient a poc a poc que l'any qui ve emigrem o cobrem de l'atur i mentrestant, amb estudis i experiència a la docència, ens cerquem feina del que sigui, caixers de supermercat, dependents, manobres, etc, amb tots els respectes cap a aquests oficis, però clar, així que tremoli encara més la gent sense estudis, perquè els professors de les illes l'any qui ve també competirem amb ells per trobar aquestes feines que no requereixen tants d'estudis.

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris