nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Drets Humans per Mallorca fa dejuni un dia amb Bonet

Bernat Vicens i Aina Calafat passaren dia i nit sense menjar amb el mestre jubilat que fa 17 dies que és en vaga de fam

Jaume Bonet va compartir ahir dia i nit amb Bernat Vicens i Aina Calafat, de l'associació Drets Humans per Mallorca. El matrimoni expressà suport a la iniciativa en defensa de la llengua de Jubilats per Mallorca i ho va fer amb 24 hores de dejuni en companyia de Bonet.

El mestre jubilat fa 17 dies que és en vaga de fam i ja se li comença a notar el cansament. Ahir dematí patí "la primera molèstia, un mareig una mica fort, però estic bé", comentà. Bonet féu menció a les mostres de suport rebudes arreu dels Països Catalans a través de les xarxes socials. "Estic molt agraït del seguiment que pugui tenir a Catalunya i València, però el que ens interessa és la situació a les Illes Balears. És aquí on volem arribar".

Jaume jeu una estona al llit mentre dBalears parla amb Aina i Bernat. El president de Drets Humans per Mallorca comenta que coneix Bonet des de l'any 1978, quan "va estar ficat dins el món de l'esplai i l'educació. Vàrem fer junts un munt d'accions". Ara, apunta, "hem cregut convenient fer costat a la causa dels Jubilats per Mallorca i per això feim un dia de dejuni. Estic convençut que el que està fent Jaume tindrà repercussió, si no de canviar les coses de dalt a baix, sí per ajudar a prendre consciència del que està passant".

Bernat afegeix que "en tres anys n'hem retrocedit quaranta. Hi ha coses que ara estan com en els darrers temps de Franco. A Drets Humans ens estam plantejant seriosament organitzar vagues de fam, accions no violentes però contundents". Aina afirma: "Les necessitats dels desvalguts en aquests moments ja no són prioritat per als governants. Això explica tot el que suceeix".

Estudiants de la UIB

Bonet també va rebre ahir una altra visita: la dels estudiants de llengua i literatura catalanes de la UIB, que li entregarem una carta per donar suport a la seva iniciativa. Els joves, a més, li lliuraren un manifest que havien redactat en contra de les retallades lingüístiques.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Mallorquí d'arrel, fa mes de 8 anys

L'actitut de'n Bernat Vicens envers de la vaga de fam del mestre jubilat ens convida a plantetjar-nos si aquestes qüestions són pròpies de la societat civil o del governants. I és que solament en el cas de que tenguin recoltzament majoritari algunes politiques socials són pòc assolibles per les institucions administratives o de govern. La sensibilitat no es pot decretar mitjançant lleis o ordinaments amb lletre de motl·lo del BOIB o del B.O.E.

Valoració:3menosmas
Per helding, fa mes de 8 anys

Aquesta imatge d'en Jaumet dins el llit fent-se l'agonitzant és exhibicionisme pur i dur que fins i tot frega la pornografia.
Per favor, no deixeu que vegin aquesta fotografia nens i persones sensibles.

Valoració:-48menosmas
Per l'enterrador dominical, fa mes de 8 anys

Vull expressar tot el meu afecte i suport per l'actitud digna i heroica del senyor Bonet i de la seva família davant dels atacs rebuts.
Endavant Jaume, segueix així fins al final.
No t'aturis en la teva lluita i, sobretot, no faci cas als que diuen que ho deixis, que no val la pena tan de sofriment.
Ànims, Jaumet, segueix endavant.
T'asseguro que tindràs la teva recompensa en forma de descans etern.
Firmat: L'enterrador
Osseres individualitzades al cementiri "la nova catalonia"

Valoració:-34menosmas
Per PM, fa mes de 8 anys

I això de fer-se el moribund, ¿No és un delite?
Aquest personatge i tots els que li fan costat han perdut definitivament l'oremus.

Valoració:-62menosmas
Per Margo, fa mes de 8 anys

Benvolgut Sr. Bonet, no posi en perill sa seva salut, ara no vou que tots aquets que diuen que estan al seu costat només miren però cap d'ells se l'afegeix?
Voste té tot es dret a manifestarse de sa manera que trobi més oportuna però, sincerament, trob que aquesta no es sa manera més adecuada a mes de arriscada.

Valoració:-35menosmas
Per Jajaja, fa mes de 8 anys

No se si lo entiendo, me pongo en huelga de hambre por no aceptar lo que democráticamente se ha elegido en las hurnas.

Por Mi la puedes palmar y enseña el bocadillo de jamon q escondes cuando te hacen la foto.

Valoració:5menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

El meu suport a gent Com Jaume Bonet, que s'implica fins a aquest punt pel Català.

Valoració:24menosmas
Per ferran, fa mes de 8 anys

Vull expressar tot el meu afecte i suport per l'actitud digna i heroica del senyor Bonet i de la seva família davant dels lacais del colonialisme.
Llevat del mitjans audiovisuals espanyols que tenen obediència canina del poder colonial, la noticia ja s'ha estès per tot el mon civilitzat.
Per tant, ara hem de prioritzar la salut del senyor Bonet.

Valoració:2menosmas
Per Martí, fa mes de 8 anys

Quins individus més asquerosos. No ténen arguments i es dediquen a insultar la gent per tal d´impedir que s´expressin aqui en i a favor del Català.

Valoració:22menosmas
Per Pagès, fa mes de 8 anys

*Ei, germans, no us preocupeu. Els illencs tenim la paciència dels segles i el bon caracter que dóna aquesta terra meravellosa. El que no va aconseguir el nan amb veu de flauta no ho aconseguirán els seus aprenents. Lo únic que hem de fer ara més que mai és seguir units utilitzant la nostra llengua i essent qui som. I si teniu terra no la vengueu. Si us veieu en la necessitat, veneu-la abans a un alemany que l´apreciará més. Aquests que van eufòrics perque han fet truc demostren ser mals jugadors que no saben que l'intel·ligent guanya de retruc.
Al pseudo pisquiatro wikipèdic dir-li que més que qualsevol altra cosa al món, la cosa que mes necessita és anar al psiquiatre, a veure si li dóna un bon complexe d'inferioritat per anar del braç del que ja té.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris