cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Diu que assessorà Iturri però que les factures són falses

L'exdirector general d'Emergències del Govern Matas fou interrogat per una presumpta comissió de 120.000 euros. El seu exsoci ja havia confessat les irregularitats

Joan Pol ha comparegut avui davant el jutje.

11-08-2010 | Ferran Aguiló(M. À. Cañellas.)

Hi ha hagut una única declaració del cas Bomsai en tot l'agost. Joan Pol fou interrogat ahir pel magistrat Joan Catany i per l'expeditiu fiscal Miguel Àngel Subirán en relació amb 120.000 euros que la mercantil Iturri, especialitzada en temes de seguretat, hauria pagat a Masal Urbis, la companyia que tenia a mitges amb l'empresari Joan Mas.

L'exdirector general d'Emergències del Govern Matas hagué de fer front a les acusacions del seu exsoci, que a principi de juliol confessà davant el jutge que Pol l'havia obligat a facturar a Iturri per feines no efectuades. Els investigadors sospiten un possible pagament de comissions d'Iturri a Pol a través d'aquestes factures.
Pol es preparà bé la declaració i amb fermesa confirmà davant el jutge i el fiscal que "els conceptes de les factures són falsos, si bé la prestació del servei s'ha realitzat".

Assegurà que, entre 2004 i 2007 i com a expert en telecomunicacions d'emergència, assessorà "de manera no formal" Iturri. Afegí que "no n'acordaren cap remuneració inicial" i que només al final del projecte "pactaren 120.000 € pel treball de tres anys i mig". També indicà que "no hi hagué contracte mercantil d'assessorament". Declarà que Iturri ha guanyat molts de doblers amb un dels projectes en què ell participà. Interrogat pel motiu pel qual no facturà personalment l'assessorament, manifestà que "no m'interressava" per no haver de "declarar a Hisenda de cop" tots els 120.000 euros. Afegí, però, que "no renuncia als diners, perquè són seus" i que recorrerà a la via civil per reclarmar-los.

Pol afirmà que havia avisat la mercantil que fessin els pagaments a través de factures amb Masal Urbis, però que pensava que el seu exsoci no havia arribat a cap acord amb ells i que no s'havien abonat els 120.000 euros. Insistí que "no he rebut els doblers" ni els ha repartits amb l'excol·laborador. Tot, digué, "està ingressat a Masal Urbis". Cal recordar que Iturri fou contractada per la UTE que s'adjudicà la construcció del parc de Bombers. Facturà a la UTE 1.536.510 euros el 2007 i 1.923.134 el 2009. Llavors, Pol era membre de l'empresa pública CAIBPatrimoni i de la comissió tècnica que valorà les propostes per adjudicar els contractes per construir el parc de Bombers i de la Conselleria de Salut, que són investigades.

Rectificacions

L'exdirector d'Emergències rectificà el que testificà a la Prefectura quant a les factures i al seu concepte, unes obres que no s'executaren mai. Declarà que "desconeix si se n'han fetes o no" i que digué que sí a la Policia perquè mai no havia estat detingut" i, després de 40 hores incomunicat i 7 d'interrogatori, "estava en tensió". Afegí que llavors "no sabia que Mas havia arribat a un acord amb Iturri" i que se sent "enganat" i "traït" per l'exsoci. "Menteix", afirmà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris