cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Desapareix l'ordre de readreçar el correu de Quetglas donada per Bitel

El fiscal demana noves proves documentals al Govern sobre la punxada informàtica

L'ordre que rebé via correu electrònic Esteban Luengo, el treballador de Bitel que havia de readreçar el compte informàtic de l'expresident del Govern Jaume Matas i que finalitzà amb la punxada electrònica a l'exresponsable d'Urbanisme del CIM, Francesc Quetglas, ha desaparegut, segons informà ahir l'advocat de l'acusació particular, Antoni Diéguez. Diéguez assegurà ahir als passadissos del Jutjat d'Instrucció número 9 de Palma que en els informes inicials de Bitel ni tans sols no constava cap referència a la seva existència. «Això vol dir que s'havia ocultat el text de l'ordre amb les instruccions exactes per desenvolupar aquesta acció».

Antoni Diéguez afirmà que Esteban Luengo, el becari de Bitel que no havia treballat mai amb el Govern, admeté que rebé aquesta ordre d'un altre tècnic de l'empresa, Albert Amengual, per correu informàtic, i aquest missatge consta en la relació de correus analitzats. «Si tots menys aquest hi són, és perquè algú l'ha fet desaparèixer voluntàriament». Per Diéguez, aquest fet «és importantíssim», perquè des del moment en què l'ordre original no figura «no podem saber quines eren les instruccions d'Esteban Luengo i tampoc no sabrem mai si fou un error o una operació intencionada».

No obstant això, l'advocat de Quetglas creu que el més important és saber si la informació que arribava al compte de l'exsecretari de Matas Sebastià Vallori s'utilitzava amb objectius polítics, «i això ja s'ha demostrat». El fiscal que investiga el cas, Miguel Àngel Anadón, cità a declarar ahir com a imputats Esteban Luengo i Josep Lluís Vidal, de Bitel, i Gabriel Buades, responsable de Tecnologia del Govern en temps del PP. També hi comparegué Francesc Quetglas, per explicar com havia arribat al Consolat de la Mar un document intern del Partit Socialista.

Lluny de les possibilitats d'arxivar la causa avançades per fonts judicials relacionades amb el cas Bitel, el fiscal ha demanat noves proves documentals al Govern balear. D'aquesta manera, davant la marxa per vacances del jutge instructor, Enrique Morell, el cas l'assumirà el jutge substitut fins a mitjan agost. L'advocat de les secretàries de Matas, Rafel Perera, reiterà que les declaracions d'ahir «no alteren en absolut el plantejament de la qüestió». Per Perera, en aquest tema no s'ha produït cap fet irregular, sinó que és un «simple error i no un acte intencionat» sense cap delicte, ni greu ni lleu, raó per la qual «la causa s'haurà d'arxivar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris