nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Demolició per sentència vint anys després, al Calvari de Pollença

Es tracta d'una edificació que atempta contra el patrimoni paisatgístic de la zona

Imatge d'arxiu del Calvari de Pollença.

22-02-2010 | R.F.

El Tribunal Suprem ha ordenat la demolició d'una edificació del Calvari de Pollença que atempta contra el patrimoni paisatgístic de la zona. En total hi ha quatre sentències al llarg d'aquests 21 anys que obliguen a la demolició d'aquesta. Una de la Sala del contenciós del Tribunal Superior de Justícia i tres del Tribunal Suprem. Ja en la primera resolució s'afirmava que la construcció al mirador del Calvari no podia superar el nivell de la voravia.

ARCA va intervenir ja fa més de 20 anys donant suport a la denúncia d'un particular, ja que la seva demanda era d'interès general. La construcció denunciada l'any 1991 obstruïa la panoràmica d'un mirador del Calvari de Pollença des d'on es podien observar Pollença, el port de Pollença, Betlem i les muntanyes d'Artà. La construcció denunciada s'elevava més de 3 metres i ocupava 20 metres d'amplada.

Des d'ARCA valoren "la constància i l'interès del misser Bartomeu Amorós i els seus arguments de Dret Patrimonial que durant aquests anys ha mantingut una lluita per restablir la legalitat i la preservació del patrimoni". Si bé "hem de criticar l'actitud imprudent de l'Ajuntament de Pollença que va atorgar una llicència que s'ha demostrat que estava fora de la legalitat i durant 20 anys ha continuat defensant un fet reprovable".

ARCA demana a l'Ajuntament de Pollença que actuï immediatament i comenci la demolició i valoren positivament que el consistori hagi habilitat una partida econòmica per a tal finalitat.

ARCA vol ressaltar la línia de Dret Patrimonial utilitzada per Amorós
L'argumentació està basada en l'article 73 de la Llei del Sòl i el 98 del reglament de planejament urbanístic que desenvolupa dita Llei. Els articles diuen que als indrets dels Centres Històrics des d'on es puguin observar panoràmiques singulars, no es pot instal·lar res. Són normes d'aplicació directa i tenen vigència diguin el que diguin les normes subsidiàries municipals. Es coneixem com a Normes d'Aplicació Directa.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Al-Fanat, fa mes de 6 anys

Una més de l'Ajuntament de Pollença, que avui en dia ja supera els horrors d'Andratx...

Valoración:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris