algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
17°

Demà comença una setmana calenta entorn de Sant Agustí

La comitiva judicial entrant al despatx del conseller Biel Company serà una de les imatges de la setmana. L’altra, la presidenta del Consell accedint als jutjats. La directora general de Funció Pública i el batle d’Alaró completen la llista

La casualitat, l'oportunitat o les dues coses alhora han volgut que les festes de Sant Agustí d'enguany coincideixin amb la roda de compareixences judicials (pels fets que es registraren sota el pal·li d'El Coso l'any passat) més interessant i morbosa. Arriben els ‘peixos grossos': Maria Salom, la presidenta del Consell de Mallorca; Catalina Soler, l'exbatlessa de Felanitx i actual consellera insular de Medi Ambient; i Biel Company, conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, a Palma.

No s'han de desmerèixer, tampoc, les compareixences de Núria Riera, directora general de Funció Pública i (co)artífex de la modificació de la llei que arracona el català; i de Joan Simonet, bon amic del batle Biel Tauler i convidat habitual a les festes (i a les revetles) felanitxeres. Tots ells acudeixen a la cita judicial en qualitat de testimonis i perjudicats. Les declaracions dels vuit acusats que no comparegueren divendres, les del capità i el comandant de la Guàrdia Civil de Felanitx (com a testimonis/perjudicats) i les de dos municipals més (testimonis) completen la roda.

És la segona ronda: la primera tingué lloc per primavera, quan el jutge cità els regidors i el batle. Els de l'equip de govern (PP) reafirmaren allò que havien manifestat a la Policia Local, que redactà l'informe previ, el que s'envià a la Fiscalia i que ha motivat l'obertura del procediment penal. L'oposició (Bloc, Lliga i PSOE) manifestà que en cap cas no se sentien perjudicats i que enlloc havien vist que es cometés cap delicte.

De la tanda d'aquesta setmana, Soler i Salom seran les primeres, a les 9.30 i 9.50 de demà. Havien recorregut el dia de la citació al·legant que tenien l'agenda plena, però no ho provaren i el magistrat instructor els denegà la petició. Tot i acceptar que és un argument extrajudicial, sospiten que la declaració, abans de Sant Agustí, podria escalfar encara més l'ambient, que ja hi està prou.

Una altra de les imatges de la setmana tindrà lloc dijous, quan la comitiva judicial (magistrat, instructora, etc.) es planti al despatx del conseller Company per prendre-li declaració. Sant Agustí, llavors, ja quedarà enrere. El jutge, atenent allò que estipula la legislació, li oferí la possibilitat de desplaçar-se al seu despatx (a la seu de la Conselleria) o al Consolat de Mar, la casa de l'Executiu. Caldrà veure on es materialitza.

Els relats dels dos agents de la Policia Local, atès el que declararen els dos de divendres, també podrien aportar llum a la investigació. El comandant i el capità de la Guàrdia Civil de Felanitx, no se sap què diran. En canvi, sembla que els encausats reiteraran que no cometeren cap delicte. Els que ja declararen divendres es limitaren a reafirmar que les festes de l'any passat foren com sempre, llevat que els municipals flitaren.

Tensió

La tensió entre l'equip de govern de Tauler i els penyistes i el seu entorn s'ha fet palesa al llarg de l'any. Acusacions de "persecució ideològica", de "criminalització", informes de presumptes delictes enviats a la Fiscalia; multes de 5.000 euros (i una de 150 per a l'únic menor encausat, el procediment penal contra el qual ja està arxivat) per a cada un dels onze acusats, camisetes de befa, la quica endolada, etcètera. Les darreres setmanes, a mesura que s'acostava Sant Agustí, s'han produït contactes per intentar refredar l'ambient. Però ningú -o això sembla- no pot assegurar amb certesa què passarà dimarts.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per MARIA, fa mes de 6 anys

NORMAL, PERQUE ES MUNICIPAL NUMERO X ES NOVIO DE SA BATLESA VENUDE DES PP!! I K VOLIEN??

Valoración:3menosmas
Per Pau, fa mes de 6 anys

Es que el Pp es creu que està per damunt el be i el mal, i sino ho creieu aixi... Alerta! A sa camera de gas de sa policia!

Valoración:9menosmas
Per Rafall, fa mes de 6 anys

El jutjat té poca sensibilitat, fer coincidir les festes i les declaracions, bé coses del jutjats, es pensen estar per damunt del bé y del mal.

Valoración:2menosmas
Per Maria de las Mersedes, fa mes de 6 anys

En Tauler convida en Simonet com a amic o com a autoritat? I en Pastor? Per què conviden en Pastor? I na Carraixeta hi anirà com a ciutadana, ambla family? I amb el marit ? O el marit té guàrdia i ja prepara el flit?
Jo no entenc res d'aquesta gent.

Valoración:18menosmas
Per NEPOTISME? (*), fa mes de 6 anys

TRANSCRIPCIÓ DEL DARRER PARÀGRAF DEL COMUNICAT DEL PSIB DE DIA 3 DE SETEMBRE DE 2011 AL SETMANARI FELANITX:
Per acabar només escriurem les paraules dites per l'oficial de la Policia Local de Felanitx el Sr. Miquel Angel Rigó Barceló al regidor i portaveu socialista Antoni Nadal "si no t'agrada o tens res que dir ves als jutjats!". Aquest senyor és l'home de la consellera de Medi ambient del Consell de Mallorca, ja podeu veure que en pensen alguns policies dels regidors que no són del PP.
(*) Nom donat a qualsevol abús de poder comès a favor de parents.

Valoración:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris