cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

El Decret de llengües es cobra la quarta 'víctima'

El director de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca ha presentat la seva renúncia perquè assegura que no pot modificar un projecte lingüístic aprovat pel consell escolar del seu centre

L'IES Berenguer d'Anoia d'Inca amb el llaç quadribarrat.

19-07-2013 | Antoni Pol

El Decret de tractament integrat de llengües (TIL) s'ha cobrat ja la quarta 'víctima' en el que portem de setmana. El director de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca, Pere Morell, ha presentat la seva renúncia perquè assegura que no pot modificar un projecte lingüístic aprovat per les dues terceres parts del consell escolar del seu centre.

A la renúncia de Morell, cal sumar-hi la sonada suspensió de sou i feina, que es va fer pública ahir, als directors dels IES Joan Ramis i Ramis, Cap de Llevant i Pasqual Calbó i Caldès, tots ells de Maó.

El ja exdirector assegura en una carta de renúncia que ha enviat a la Conselleria i que ha penjat a la web del centre inquer que l'únic motiu de la seva dimissió es deu a l'aplicació al centre del Decret. Inspecció educativa els informà que el seu projecte lingüístic que se sustenta en l'article 20 del Decret no s'adequa a les instruccions del secretari autonòmic (Guillem Estarellas). És per això que Morell argumenta que “no puc presentar un projecte que modifica l'anterior aprovat i que compta amb el suport de tota la comunitat educativa del nostre centre”.

La renúncia de Morell podria no ser l'única entre els equips directius que s'han negat a modificar un projecte lingüístic sense el consentiment dels consells escolars. Per ara, aquesta és l'única que ha transcendit.

Educació no té constància de cap renúncia
La Conselleria d'Educació no té constància de cap renúncia ni ha rebut la carta del director de l'IES Berenguer d'Anoia, tal com confirmaren a aquest mitjà. A més, mostraren la seva sorpresa perquè hagi arribat abans la renúncia a un mitjà de comunicació que a la Conselleria. Ara bé, el cert és que la carta del director no és cap secret perquè es pot consultar a la web del centre.

Carta de renúncia del director de l'IES Berenguer d'Anoia

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Tivasdan, fa mes de 5 anys

A hores d'ara ja havien d'haver dimitit tots els directors de tots els centres de primària i secundària de Balears.

Valoración:31menosmas
Per Pàmbol, fa mes de 5 anys

Tonyigué!!! Sa dictedura Catelaniste s'ecabera!!! Pudrem ascriure com ans donigui sa ral gàniga. Visva Isles Baléàs. Edoctrinedors Fore!!

Valoración:-26menosmas
Per observer, fa mes de 5 anys

Molt ben fet. Es nostre sistema educatiu surt gonyant.

Valoración:-14menosmas
Per mallorquí, fa mes de 5 anys

Ja era ben hora de fer neteja dins el lobby pancatalanista

Valoración:-5menosmas
Per ianekin, fa mes de 5 anys

Es una autèntica persecució i cacera contra noltros. Pareix tret d'una novel·la de terror. Un desplegament de mitjans que si hagués estat igual per apagar l'incendi no s'hauria cremat res.
Anava a dir que llàstima que els que ens governen no posin els recursos on toca, però és que ells ja els hi posen, ja. .. Les seves prioritats les saben bé

Valoración:7menosmas
Per Era del GOB, fa mes de 5 anys

No falla, en Pere Morell del GOB havia d'ésser. Fanstàstica notícia !!! Un altre equip directiu manco polititzat !

Valoración:-12menosmas
Per pere Pol, fa mes de 5 anys

Primer varen llevar els llaços en defensa de la llengua pròpia de les façanes...però com jo no en tenia, no vaig dir res.
Despres varen anar pels directors dels Instituts...però com jo no ho era, no vaig fer res.
Ara venen a per mi...però ja és massa tard

Valoración:17menosmas
Per Bernat, Soller, fa mes de 5 anys

Tota aquesta collonada, que als mallorquins ens fot un ou, ve a arrel de la supressió de les subvencions a la OCB = OCC. NI més ni manco. No hi ha conflicte. Els mallorquins som mallorquins i punt.
Entenc que fot estudiar Filologia Catalana com a carrera de la teva vida i facin córrer perill el teu modus vivendi a cop de decret, però collons, l´únic colectiu que he vist indignat amb tota aquesta merda és el de profes illencs. Joder, reciclau-vos. Feis algo per voltros mateixos, per+o deixau de donar pel sac. No teniu raó. I ho sabeu.

Valoración:-22menosmas
Per M. Coloma, fa mes de 5 anys

La directora del CEIP de Sant Jordi també ha presentat la dimissió.

Valoración:44menosmas
Per Neus, fa mes de 5 anys

VAGA DOCENT INDEFINIDA
i veuràs com se'ls posa s'entrecuix de corbata a aquesta gent que mos malgoverna!

Valoración:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris