cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

L'Ajuntament de Costitx aprova una moció per a l'autodeterminació de Balears

El Ple de l'Ajuntament de Costitx va aprovar aquest dilluns una moció del PSM-Entesa, mitjançant la qual es reconeix el dret a decidir i el dret a l'autodeterminació del poble de les Illes i es reclama el desenvolupament de la Llei de Consultes prevista a l'Estatut d'Autonomia de les Balears.

Així, aquesta iniciativa ha estat aprovada amb els dos vots del PSM-Entesa i cinc de CxI, mentre que, per la seva banda, l'únic regidor del PP hi ha votat en contra i un regidor de CxI s'ha abstingut.

Després de l'aprovació de la moció, el portaveu del PSM-Entesa a Costitx, Jordi Fiol, ha destacat la seva «importància», ja que d'aquesta manera, aquest municipi «es pronuncia clarament a favor del reconeixement d'un dret profundament democràtic, com és el dret a decidir dels pobles i, particularment, del nostre país, les Illes Balears».

D'altra banda, a través d'aquesta iniciativa, el Consistori de Costitx ha manifestat el seu «ple suport» a totes aquelles iniciatives de la societat civil i/o institucions, orientades i desenvolupades democràticament i pacíficament, que fomentin la informació, la consulta popular i la concreció del dret a decidir de les persones i els pobles.

Així mateix, ha manifestat i exigit el «màxim respecte» al dret d'autodeterminació dels pobles, com a principi fonamental dels drets humans i reconegut internacionalment.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Aina, fa mes de 6 anys

A porgar fum tot Pancatalanisme !!! Som Mallorquins, Som Balears !!! no som ni tenim res a veure en sa invent molt intencionat des pastissos catalans !!!

Valoración:-3menosmas
Per Maria T,, fa mes de 6 anys


Mallorca i Balears son Espanya, sempre fent es ridicul es cuatre de sempre,
Mallorca is not Catalonia !! Noltros es mallorquins.. es Balears ??
Sempre Espanyols.. som sa gran mayoria..democratica contra un grupet residual.

Valoración:-6menosmas
Per Vador, fa mes de 6 anys

http://www.vilaweb.cat/opinio_contundent/4072061/bartomeu-mestre-balutxo-balearisme-eina-lespanyolisme.html

Article magnífic!

Valoración:6menosmas
Per Cabrit, fa mes de 6 anys

No sé que fan els quatre catalanistes opinant aqui. Estam xerrant de l´autodeterminació de Balears.
Com a molt s´hi poden ficar els espanyolistes.

Valoración:-5menosmas
Per Joan, fa mes de 6 anys

portugal no sap la sort que va tenir de poder independitzar-se d'aquesta espanya opresora controlada pels castellans, que com han fet amb noltros, ho haguessin fet amb ells, es a dir, l'haguessin convertit en colònia seva per a agafar-lis els doblers que ells generen, i haguessin perseguit la llengua portuguesa, com fan amb la llengua catalana.

Valoración:4menosmas
Per Costix, fa mes de 6 anys

Costix??

Que es eso?

Valoración:0menosmas
Per MAllroquín, fa mes de 6 anys

Costitx, declarado oficialmente pueblo de frikies

Valoración:-1menosmas
Per Moner, fa mes de 6 anys

Per a Good Bye Spain, Balears és part d`Espanya, això és el que pensen el 85 % de les persones que vivim aquí, sinó pot mirar els resultats de les darreres eleccions, maldament tu pensis que aquestes persones són ciutadans de segona categoria.

Valoración:-15menosmas
Per good bye spain, fa mes de 6 anys

Ai Maria T. com es nota que estàs ben assimilada. Mallorca és una colonia d'Espanya però no és Espanya ni hi pertany. Només ens volen pel que ens roben i res més. A veure si obris els ulls i deixes de donar soport al forasterum que no ens estima gens. Salut i visca la terra!

Valoración:6menosmas
Per Oriol Siurana, fa mes de 6 anys

Espanya ens roba !!!

Valoración:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris