algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 15°
17°

El Consell de Formentera dóna suport a la vaga indefinida

Els centres d'Eivissa i Formentera han penjat cartells en suport de les reivindicacions dels docents.

14-09-2013 | P.C.

El Consell Insular de Formentera ha volgut mostrar el seu suport a la vaga indefinida a l'educació que s'inicia dilluns. Segons la màxima institució de l'illa, l'actuació “unilateral” del Govern Bauzá en matèria educativa “ha generat un clima descoratjador i inestable” per als professionals i la comunitat educativa en el seu conjunt.

Segons el Consell, les “constants reduccions” del pressupost destinat a educació “s'han traduït en una minva de recursos que pot afectar l'aprenentatge dels escolars de Formentera, sobretot en tasques de suport, desdoblaments, agrupaments flexibles, optatives, i en definitiva, a permetre atendre de manera individualitza a l'alumnat”.

Segons explica la institució, a l'illa també s'ha vist reduïda l'oferta de cicles formatius presencials i quant als ajuts a l'educació, “s'han reduït ajudes al transport i al programa de reutilització de llibres de text, de gran implantació a la nostra illa” i que es manté gràcies a l'aportació econòmica de la institució insular.

El Consell recorda que la institució s'ha pronunciat en diverses ocasions sobre aquests problemes, destacant el seu posicionament contrari al decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). La institució insular considera “molt greu la manca de consens amb la comunitat educativa”, així com l'actuació “unilateral” exercida pel Govern i que ha generat “un clima descoratjador i inestable per als i les professionals de l'educació i la comunitat educativa en el seu conjunt”.

Repercussió del TIL
La institució insular, a més, es preocupa per la “repercussió negativa” que pot tenir la implantació del TIL, tant pel que fa al desenvolupament de les capacitats dels alumnes com per l'adquisició del coneixement de la llengua vehicular de les Illes Balears.

Per tots aquests motius, el Consell de Formentera dóna ple suport a les reivindicacions dels docents i insta el Govern a iniciar un diàleg i a consensuar les seves polítiques amb la comunitat educativa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ¡Aquí en antiCATeto!, fa mes de 5 anys

Que no nos impongan el CATeto en este foro, dejemos de responder y valorar la lengua CATeta y si podemos evitarlo cojonudo (para lo que sirve). Demostremos con hechos que el idioma CATeto no tiene futuro alguno fuera de alguna sala de estar de algún CATeto.

Valoración:-2menosmas
Per jrbs, fa mes de 5 anys

Correo del sar(Correu d'Estarellas vol dir) te repeteixes mes que l'alloli amb massa all.
NINGÚ a la Comunitat Educativa esta d'acord amb l'aplicació del TIL i axí com se vol aplicar, no se que expliques, tal volta te refereixes al TIL de Madagascar.
Pereixes un papagall repetint les consignes franquistes de propaganda...

Valoración:15menosmas
Per Piaget, fa mes de 5 anys

El grau de responsabilitat i valentía amb que actúen els Mestres i professors, està molt per damunt el grau de responsabilitat amb que bona part dels ciutadans d'aquestes illes voten...
Hi ha unes regles de joc en democracia , mes enllà del secret del vot, del dret a votar el que vulguis, i és la LLIBERTAT d'expressió . Sense aquest dret, tot el demás NO VAL RES. També és votava a l'Alemania de Hitler, també és votava baix el règim de Franco, i de que servia???
Els ensenyants-educadors están donant una lliço de seny que el governcorruptopopulista mai entendrà, perque no vol...

Valoración:15menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 5 anys

YA ES UN HECHO EL COMIENZO DEL CURSO ESCOLAR, DONDE LAS NOVEDADES SERÁN HISTÓRICAS YA QUE LOS ALUMNOS TENDRÁN UN ÁMPLIO ABANICO EDUCATIVO, LO QUE LES BENEFICIARÁ EN EL FUTURO, PERO SOBRE TODO, EL SISTEMA EDUCATIVO INSULAR HA DADO ESTE PASO CON LIBERTAD, Y CON EL APOYO DE UNA MAYORIA SILENCIOSA, A PESAR DEL RUIDO DE UNA MINORIA INTRANSIGENTE

Valoración:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris