algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

La comunitat educativa torna a plantar cara

20450

Imatge de la manifestació d'ahir.

Miquel A.Cañellas

La comunitat educativa va tornar ahir a plantar cara al PP. Es tracta de la tercera vaga que afronta el sector en menys de dos mesos. La protesta unitària d’alumnes, professors i pares deixà les aules buides i  es va sentir amb força a la majoria de centres, tot i l’habitual ball de xifres que hi ha entre convocants i Administració.

Els primers, STEI-i, FE-CCOO, UGT, COAPAi Plataforma d’Estudiants, xifraren el seguiment de la jornada en un 65%. Destacaren que “tant els treballadors de l’ensenyament, com les famílies i l’alumnat defensen un sistema educatiu digne, igualitari, cohesionador, integrador i en català”. Amb el lema “No a la LOMQE i prou de retallades”, la comunitat educativa de balears s’uní així a la convocatòria  estatal.

Pel que fa a l’Administració, va xifrar en un 23,15% els docents dels centres públics i concertats de les Illes que no anaren al seu lloc de feina. Per illes, a Mallorca  participaren en la jornada de vaga un 20,31% dels docents, fins a un 32,09% a Menorca, un 35,05% a Eivissa i un 19,08% a Formentera.

Pel que fa a l’alumnat, un 7,7% dels escolars dels centres públics i concertats no assistiren a classe. D’aquests, un 6,76% foren alumnes de Mallorca, un 13,67% de Menorca, un 8,76% d’Eivissa i un 13,32% de Formentera. Aquestes són les dades que facilità ahir el director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, Bartomeu Isern, en la seva primera compareixença des que assumí el càrrec fa menys d’una setmana. Isern assegurà que “la jornada escolar s’ha desenvolupat amb total normalitat” i que els serveis mínims s’han complert. És a dir, que a tots els centres hi hagué, com a mínim, el director i el secretari. A més, incidí que s’ha respectat el dret a fer vaga i el dret a no fer-ne de tots els docents i, el més important, “que els alumnes han estat atesos en tot moment”.

A part d’Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat, estaven convocats a l’aturada els estudiants universitaris.  Segons dades de la Universitat de les Illes Balears (UIB), de 1.236  feren vaga 16 professors, que representen l’1,29%. Del personal d’administració i serveis, de 483 se n’hi sumaren 40, que representen el 8,28%. Quant a professors contractats,  de 33 secundaren la convocatòria 4, que representen el 12,12%. Per tant, de 1.786 persones, la vaga fou seguida per 60, que representen el 3,36%.
Aquesta tercera aturada ha aconseguit un major seguiment  que les del 13 i el 20 de març. Són molts els alumnes, professors i pares que estan preocupats pels canvis que portarà la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), el Decret de tractament integrtl de llengües (TIL), la llei de convivència i la llei de símbols.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fart de tot, fa mes de 8 anys

Espanya té s'índex de fracàs escolar mes alt d'Europa,Balears té s'índex de fracàs escolar mes alt d'Espanya,per tant,Balears té s'índex de fracàs escolar mes alt d'Europa...I ningú de sa comunitat docent fa examen de consciència?...Estan satisfets dels resultats del seu treball?...Quin empresari contractaria ha treballadors que obtinguin aquests resultats en els seus treballs?...

Valoració:0menosmas
Per csv, fa mes de 8 anys

SOMERA ROSSA, tens tota la rao, VAGA INDEFINIDA

Valoració:4menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 8 anys

Un èxit la vaga d'ahir i la manifestació. Però una vaga d'un dia ara i una altra suara, no els preocupa. El que els faria posar el mac en terra seria una vaga indefinida. Si el professorat volgués, podria paralitzar el país. Aleshores farien s'ullastre esbrancat per negociar i per pagar allà on deuen.

Valoració:10menosmas
Per Batalla guanyada, fa mes de 8 anys

Els professors ens han ensenyat que junts podem lluitar contra totes les injustícies d´aquest govern. Els governants ténen por, però tampoc volen dimitir i tot junt ferà un trò si no els anam aturant.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris