cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Company dóna ara prioritat al projecte del tren de Llevant

El conseller es reuní ahir amb els batles dels municipis afectats per la paralització de les obres. Va assegurar que negociarà amb el Govern central l’arribada dels doblers

El conseller Company i el seu equip es reuniren ahir per primer cop amb els batles de la comarca de Llevant.

19-10-2011 | Pere Bota

 

"La nostra prioritat és ara sol·licitar al Govern central que reuneixi la comissió mixta que supervisa el conveni ferroviari". Així ho assegurà ahir el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, després de reunir-se amb els batles de la comarca de Llevant per explicar-los els motius per decretar la suspensió temporal de les obres de la línia Manacor-Artà.

Company, que ara aposta per acabar el traçat ferroviari com a primera opció d'entre les que el seu Govern té damunt la taula si arriben els doblers de Madird, deixà clar que l'Executiu "no se suma a cap reivindicació", després que els batles de Manacor, Sant Llorenç, Capdepera, Artà i Son Servera li demanassin que defensàs davant el Govern central el compliment del conveni que preveia la construcció del tren entre Manacor i Artà, les obres del qual estan aturades des del mes d'agost passat. Així, el conseller explicà que allò prioritari ara és, a més d'aconseguir l'esmentada reunió de la comissió mixta, que Madrid aboni els 14,5 milions d'euros compromesos el 2011, "que estan totalment justificats".

Company detallà que dels 443,7 milions d'euros previstos en el conveni ferroviari de 2008, "el Govern central només n'ha compromès 57,5: 3 el 2008, 25 el 2009, 15 el 2010 i els 14,5 d'enguany". En aquesta línia, el conseller recordà que el Govern d'Antich "licità i adjudicà obres per un import aproximat als 220,7 milions d'euros, la qual cosa suposa un desfasament de 163,2 milions". Company explicà que legalment el Govern té un termini d'un any per tenir les obres del tren paralitzades, encara que espera no exhaurir-lo. Segons indicà, "farem la feina que ens correspon" per poder donar una solució als municipis implicats. "De moment, hem dut a terme algunes actuacions de caire tècnic i de seguretat a les zones afectades", manifestà el titular de Territori.

Tanmateix, Company no descartà cap possibilitat fins que no conegui els doblers de què disposaran, de manera que el corredor verd que s'ha plantejat com a alternativa "no queda arraconat". De moment, el Govern vol pagar els proveïdors "que des de novembre de l'any passat no cobren" i així ho traslladà el conseller als batles. "Ha estat una reunió satisfactòria en la qual hem donat compte de l'actual situació", digué Company.

Sentiment agredolç

El sentiment dels batles dels municipis perjudicats després de la reunió es pot qualificar d'agredolç. Segons indicà el primer edil de Son Servera, Josep Barrientos, van sortir satisfets de la que fou la primera trobada amb Company "perquè el conseller aposta pel tren com a primera opció", però "malauradament no hi ha terminis ni una solució immediata a la situació actual", que en el cas de Son Severa suposa una via que divideix el municipi.
Els batles asseguraren que continuaran amb la lluita perquè el tren arribi a Artà.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Un d'imparcial, fa mes de 7 anys

Hi ha un paral·lelisme:

Actuació govern psoE (i associats) en el tema Son Espases abans i després de guanyar les eleccions.

Acituació govern pp en el tema tren de llevant abans i després de guanyar les eleccions.

Valoración:0menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 7 anys

Si se fa aquest trajecte, fer les vies de ample europeu,
que no passi per alt aquest detall.

Valoración:0menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 7 anys

@xoriguer, estam d'acord que amb els doblers que se'n duen poguem fer inversions ben fetes aquí i prestar els serveis com déu mana. Amb això estam d'acord. B E N F E T E S. I necessàries. No perquè el veí tengui un jeep jo n'he de voler un si no em convé. Mem si ho entenen. Punt.

Valoración:18menosmas
Per el relicari inferné, fa mes de 7 anys

próxima estación...papá no corras y ven en tren a son espases que el viajecito no te lo quita nadie y ... ya te operarán hombre .

Valoración:1menosmas
Per jrbs, fa mes de 7 anys

Tofol , no diguis dois. Volem sanitat PUBLICA, volem sobre tot ensenyament i educació PÜBLICA, i volem transport públic, el tren també.
A mes , crearà llocs de feina, aquesta excusa sempre en boca dels peperos, que lamentablement tan sols és això, una excusa.
I aprofita això de l'ensenyament, a veura si no fas tantes faltes d'ortografía.

Valoración:-4menosmas
Per tofol, fa mes de 7 anys

Estàclar que rptots els que volen tren no els hi importa ni les retalllades en sanitat ni en educaciò. Doblers no n'hi ha i si es malgasten en coses ibeficients, s'han de retallar de coses vitals. molt malament.

Valoración:1menosmas
Per jrbs, fa mes de 7 anys

A mes de les obres faroniques, massa sovint innecessaries, l'aplicació de l'ecotassa hagues pèrmés que ara no estiguessim com estem. Però quan no és el PP a Madrid, és aqui mateix que ens foten, amb els hotelers de comparses.

Valoración:-4menosmas
Per Pere, fa mes de 7 anys

Recordar l'etapa PP-UM és un malson i viure l'etapa PP-PP és la mort amb pebres.

Valoración:-2menosmas
Per Carla, fa mes de 7 anys

Veig que en comptes de donar opinions sobre el tema, h ha persones que es desqualifiquen entre elles, aixó és molt lleig.
Recordem la etapa PP-UM, aquí és a on veritablement ens hem de referir, grans projectes, faraóniques obres: autopistes, carreteres, metro,.., cars estudis de copiar i aferrar... aquí és a on realment es va gestar el deute actual, és el que va provocar l'endeutament i els interessos que ara paguem i pagarem per molts d'anys i no serà el PP el que es proclami salavdor de la pàtria, ja que, tots i dic tots, hem de recordar qui ens va deixar ben mascarats de deutes.

Valoración:-2menosmas
Per xoriguer, fa mes de 7 anys

Si estàs d'acord que amb els doblers dels imposts que pagues facin AVE caríssims a la Península i no facin el tren de Llevant, no vénguis a la Marxa, dia 6 de novembre.

Valoración:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris