cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

«CIM» és la primera pantalla que apareix en fer el readreçament

El jutge demana el vídeo en què Matas mostra el document intern del Pacte

«CIM» és el primer que apareix en la pantalla d'un ordinador de Bitel quan s'hi introdueix la paraula «president» per procedir a un redireccionament.

Aquesta informació apareix en l'«Acta de comprovació del funcionament del correu electrònic» emesa pel grup de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional. D'altra banda, segons fonts relacionades amb la investigació del cas, el jutge instructor ha sol·licitat al Govern que aporti el vídeo en què Jaume Matas apareix exhibint un document intern del Pacte de Progrés, que, segons l'Executiu, només podia haver sortit de l'e-mail de Francesc Quetglas.

El vuit de maig, el grup de Delinqüència Econòmica es personà a Bitel per reconstruir el desviament. A l'acta es pot llegir: «S'ha accedit a un dels ordinadors de l'empresa, i a través d'ell, al programa que fou utilitzat per efectuar el redireccionament que motiva la present investigació. Es pot comprovar que com, un cop que s'hi ha accedit, i teclejada la paraula 'President', únicament n'existeix una 'president'Uurbanis- me.cim.net', si bé, en obrir-se el programa, en pantalla només es llegeix 'CIM', i és en posteriors pantalles quan es pot llegir l'adreça del correu».

No obstant això, l'acta reconeix que, «si la recerca es fa ràpidament, no es pot llegir que 'president' correspon a l'adreça ressenyada al paràgràf anterior».

Esteban Luengo Simón, la persona que efectuà el redireccionament, ha declarat que dugué a terme l'operació en vint segons. És remarcable que en el moment dels fets, Luengo no tenia cap tipus de relació laboral amb Bitel i que, dos mesos després, en fou nomenat cap de l'Àrea de Desenvolupament.

Segons fonts de la companyia, l'exconseller delegat, Enric Adán, afirmà que l'autor material del desviament ja no treballava a Bitel en obrir-se la investigació. Luengo continua ocupant el càrrec de cap de l'Àrea de Sistemes al servidor participat pel Govern, Telefònica i Sa Nostra.

Aixímateix, l'informe de la Policia fa constar que el compte «gabinet-del-presidentUbitel.es» no ha estat objecte de cap redireccionament. Aquesta adreça era la que s'havia de redireccionar cap a l'ordinador de Sebastià Vallori, secretari personal de Jaume Matas, que durant un any i mig rebé tots els missatges electrònics que entraven a la bústia del president de la Comissió Insular d'Urbanisme, el socialista Francesc Quetglas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris