cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Carpetada del Suprem al cas Bitel amb l'absolució de Vallori i Pascual

Desestima el recurs de Quetglas contra una sentència de l'Audiència

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat l'absolució de Sebastià Vallori i de Francisca Pascual del delicte de descobriment i revelació de secrets del qual estaven acusats en el «cas Bitel», referit a la desviació del correu electrònic d'un dirigent socialista. Així ho acorda la Sala del Penal del TS en una sentència que desestima el recurs interposat pel socialista Francesc Quetglas contra la dictada el maig de 2005 per l'Audiència de Palma.

El TS indica que «comunicacions com les interferides en aquest cas no estan destinades institucionalment a ser el regular curs de continguts de caràcter íntim, i el cert és que no solen ser-ho a la pràctica i tampoc ho van ser aquí, segons consta».

«Ara bé (...), s'ha d'afirmar també que l'actuació enjudiciada no pot considerar-se ètica ni jurídicament indiferent, i que les comunicacions del querellant van ser interferides de manera certament il·legítima, encara que, segons s'ha fet veure, no qualificable com a delicte».

L'Audiència de Palma va considerar no provat que Vallori, auxiliar administratiu al Gabinet de la Presidència del Govern, i Pasqual, secretària particular del president Matas, espiassin i usassin el contingut dels missatges que es remetien al llavors president de la Comissió d'Urbanisme de Mallorca, Francesc Quetglas, que va exercir l'acusació amb EU.

Les acusacions particular i popular demanaven per als acusats quatre anys de presó en cada cas, a més d'inhabilitació, però el Tribunal va desestimar els seus arguments i, en la sentència, va recalcar que la desviació del correu de Quetglas es va deure a un error de l'operador del compte d'«e-mail», l'empresa Bitel. Segons l'Audiència, encara que es considera provat que Vallori va rebre indegudament almenys 34 correus electrònics destinats a Quetglas, entén que no hi hagué delicte de revelació de secrets.

Vallori era l'encarregat d'obrir els missatges de correu electrònic que arribaven al compte de Matas, però Bitel es va equivocar en el «redireccionament» i li arribaven també les enviades a la contractada pel Consell per al president de la Comissió Insular d'Urbanisme. El TS argumenta que «no hi cap afirmar que els acusats, en operar de la manera acreditada, volguessin vulnerar la intimitat del titular i usuari del compte de correu electrònic».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris