lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

Carod-Rovira presenta dijous a Palma la reedició del llibre '2014'

Portada del llibre de Carod-Rovira.

20-12-2013

Josep-Lluís Carod-Rovira presenta aquest dijous a Palma la reedició del llibre que publicà el 2007, titulat, '2014'.

A '2014', Carod- Rovira explica el pas de l’independentisme emocional, minoritari, a l’independentisme polític, majoritari, el camí que va del nacionalisme defensiu a la construcció d’un projecte nacional per a una societat moderna que vol viure lliure i amb qualitat de vida.

La presentació de la reedició es farà a partir de les 19 hores a la Sala d'actes de l'Estudi General Lul·lià de Palma. Set anys després, les tesis de Carod-Rovira recollides al llibre s’han convertit en majoritàries al si de la societat catalana.

A la presentació intervindran Damià Pons, escriptor; Cecili Buele, glosador; Jaume Garau, economista, Josep-Lluís Carod-Rovira, autor, i Lluís Pagès, director de Pagès editors.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cil Buele, fa mes de 5 anys

Esper i desig que ens hi vegem
(DIJOUS, 6 DE FEBRER, A LES 19 HORES,
A L'ESTUDI GENERAL LUL·LIÀ)

Com que em diuen glosador
i m'agrada molt glosar,
avui m'he volgut posar
el vestit de conrador.

Ve de Pagès editors
el llibre que presentam
de Carod-Rovira, clam
que ara es fa repetidor...

Vet ací petita mostra
del que diu i del que escriu,
del que amolla quan somriu,
des d'aquí, des de ca nostra...

Valoración:2menosmas
Per #SI-SI, fa mes de 5 anys

Dins la Comissiò Europea ja saben quine es le marca España, i l'altre dia ja es varen pronunciar.
Ja s'ha vist tambè la Corrupciò del PP, ¡ai¡ volia dir Convenciò, i diguè "la Dolores" es un partido diferente, porque amamos " nuestro pais" tot es per ells, Gurtels, Bárcenas, etc.i tota la tribu PPera-corrupta, i ara per un €uro podeu tornar" el CASCOS" si haguessim de fer net, no bastarian cent anys, en guants i ben esquixat de Zotal

Valoración:3menosmas
Per arg, fa mes de 5 anys

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir:

"Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)


-1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul·liana

"ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"

("Nueva Historia de la Isla de Mallorca y de otras Islas a ella adyacentes" de Joan Binimelis, Mallorca 1593. Traduïda de l'original català al castellà per Guillem Terrassa i impresa a la impremta Tous de Palma l'any 1927 per al diari "La Última Hora". Tom V, capítol I, pàg. 10)


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...",

http://argumentari.blogspot.com.es/2009/02/referencies-sobre-la-llengua.html


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

-1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

("La Festa de l'Estendard y los orígenes de los mallorquines", Bartomeu Bestard, cronista oficial de Palma. Diario de Mallorca, 30-12-2012)

Valoración:5menosmas
Per Marca Catalunya, fa mes de 5 anys

Molt millor la Marca Catalunya, amb la seva corrupció, el seu atur, el seu fracàs escolar, la seva burguesia dretana i catòlica, i com no, els seus bous enbolats.

Parescuda a la Marca España, pero en català....

Valoración:-9menosmas
Per I que!, fa mes de 5 anys

Endavant Josep LLuis, aquests espanyolets estan nerviosos. A poc a poc aconsseguirem el que volem.
Ells que es quedin amb la seva Marca España, la seva corrupció, el seu atur, el seu fracàs escolar, els seus borbons i els seus toreros.

Valoración:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris