cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

Cardenal no veu indicis per inculpar Matas a Bitel ni per recórrer l'arxiu

El Govern presentarà dilluns el recurs davant l'Audiència en considerar que existí delicte

La Fiscalia General de l'Estat ha determinat que de la documentació del cas Bitel no es desprenen dades suficients per considerar que el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, fos coneixedor i consentís l'apropiació d'uns correus electrònics, segons informa en un comunicat. Aquest organisme presidit per Jesús Cardenal tampoc no creu que s'hagi demostrat que aquests correus s'hagin obert ni llegit. Per la Fiscalia General, l'acta d'arxivament dictada pel jutge instructor, Enrique Morell, el passat dia 20, «mostra que els indicis de la comissió de delicte per part de les persones imputades estan mancats de la necessària consistència».

Per aquests motius, la Fiscalia entén que no procedeix presentar cap recurs contra l'acta d'arxivament amb la finalitat de sol·licitar l'elevació del cas al Tribunal Suprem per la possible imputació de Matas com a aforat, ni tampoc per deixar sense efecte l'arxivament respecte de la resta d'imputats. La Fiscalia de les Balears estava a l'espera d'aquesta resolució per presentar un recurs davant l'Audiència Provincial contra l'arxivament del jutge instructor, tràmit que esgotava el seu termini demà.

No pensa així el Govern balear, que ahir anuncià que dilluns vinent presentarà un recurs, mitjançant el seu misser, Gabriel Garcías, contra l'acta d'arxivament, ja que «creim que es va cometre un delicte» de presumpte espionatge informàtic, assegurà el portaveu, Antoni Garcías. Després d'expressar el seu respecte per les decisions judicials, Garcías manifestà que el jutge instructor havia d'haver esperat l'informe fiscal, a la vegada que entén que existeixen «elements de forma» suficients perquè es revoqui aquesta resolució judicial.

El Govern denuncià davant els tribunals l'any 2000 aquest presumpte cas d'espionatge informàtic, la víctima del qual fou l'expresident de la Comissió Insular d'Urbanisme del CIM i actual conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas. Garcías recordà que està provat que hi hagué una punxada des del correu informàtic de Quetglas a la Presidència del Govern balear en temps de Jaume Matas, tal com assenyala l'acta, malgrat que el jutge considera que fou un «error».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris