cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Cardenal demana els informes dels perits i declaracions del cas Bitel

La Fiscalia General vol més documentació per decidir si imputa Matas

La Secretaria General Tècnica de la Fiscalia General de l'Estat ha demanat als fiscals de les Balears informació complementària del cas Bitel per tal que Jesús Cardenal tengui tota la documentació abans de prendre la decisió d'imputar el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas. Concretament, aquest òrgan judicial ha reclamat els informes dels perits de les parts: Damià Vidal, per la defensa; i Miguel Àngel Gallardo, contractat pel Govern (personat en la causa), a més dels realitzats per tècnics de la Policia. Igualment, vol estudiar el contingut de les declaracions de testimonis i imputats en el cas Bitel, que instrueix des de fa aproximadament dos anys el jutjat d'instrucció 9 de Palma.

Després d'estudiar aquesta documentació, la Secretaria General Tècnica redactarà una proposta perquè la valori el fiscal general de l'Estat i serà el propi Cardenal qui decideixi, en darrera instància, si accepta la citació del ministre Jaume Matas com a imputat, tal com sol·licità la Fiscalia illenca una vegada que la junta de fiscals donà el suport unànime a aquesta sol·licitud. El fiscal designat en el cas Bitel, Miguel Àngel Anadón, vol citar Matas pels presumptes delictes d'interceptació de les telecomunicacions i revelació de secrets. Anadón esperarà la resposta de Cardenal abans de presentar l'escrit davant el jutge Enrique Morell.

En cas que Cardenal doni el vistiplau a la compareixença de Matas, i el jutge acceptàs l'escrit de Miguel Àngel Anadón, el jutjat d'instrucció 9 de Palma hauria d'inhibir-se a favor del Tribunal Suprem, atesa la condició d'aforat de Jaume Matas com a ministre del Govern d'Aznar. Per altra part, fonts de la Fiscalia General de l'Estat informaren que Jesús Cardenal rebé ahir l'escrit del fiscal en cap del Tribunal Superior, Antonio de Vicente Tutor, sobre el cas Formentera, malgrat que fou enviat dilluns passat a primera hora del matí. En el text, Tutor expressa per segona vegada la necessitat que Matas i Estaràs declarin com a imputats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris