algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 14°
11°

Caps del PSOE declaren al judici del cas Bitel que se sentiren 'espiats'

Maratoniana sessió al judici per la punxada de correus electrònics

Dirigents socialistes que prestaren declaració ahir en qualitat de testimonis en la segona jornada del judici pel cas Bitel a l'Audiència de Palma, entre ells, l'exdirector general d'Ordenació de del Territori al Govern del Pacte de Progrés Manuel Cabello, declararen que en moltes ocasions se sentiren «espiats» pel PP. Cabello digué que aquesta sensació es féu més patent quan començaren a adonar-se que les seves decisions polítiques «semblaven ser conegudes per endavant» pels seus rivals polítics. Llavors, no havia esclatat el «cas Bitel», que deixà al descobert el redireccionament irregular dels correus electrònics de l'expresident de la Comisió d'Urbanisme del Consell de Mallorca Francesc Quetglas.

En la maratoniana sessió, les acusacions insistiren que aquest redireccionament «fou provocat», mentre que per a les defenses, no passà de ser un «lamentable error». Aquesta tesi de l'error, tanmateix, fou descartada de pla pels jutges en insistir que ja fou debatuda «fins a la sacietat» en la primera fase d'instrucció. En el cas Bitel estan imputats la directora general de Presidència, Francisca Pascual, i el funcionari del Govern, Sebastià Vallori, per a qui les acusacions demanen quatre anys de presó en cada cas pel presumpte delicte de revelació de secrets en la modalitat de missatges d'internet.

Ahir declararen empleats de Bitel, funcionaris del Govern i dirigents del PSIB-PSOE i PP. Gran part dels interrogatoris se centraren en el polèmic document exhibit al final de la penúltima legislatura pel president Matas en una sessió del Parlament, pel que sembla, extret del correu de Quetglas.

En aquest tema, un testimoni clau és el de l'exdirector general d'Ordenació del Territori de l'anterior govern del PP, Cristòfol Huguet, qui declarà que el document no «tenia valor, i no constituïa cap secret». Huguet reconegué que li lliurà aquell document al llavors conseller Miquel Ramis, qui l'hi passà a Matas.

A una pregunta sobre com havia arribat al seu poder aquell document i qui el posà a la seva taula, Huguet va respondre que no se'n recordava. Ahir, prestaren declaració Gabriel Buades, Enrique Adán, Belén Perera, María Isabel Enseñat, Miquel Ramis, Rafael Rodríguez, Misericòrdia Ramon, Cristóbal Huguet, Rafael Rodríguez i Carles Bona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris