cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Marxa a favor dels camins públics

Més de setanta persones exigeixen l'obertura de la via del Coll de Síller durant una marxa reivindicativa, en la qual hagueren de botar una tanca

Més de setanta persones exigiren ahir a Pollença, durant una marxa reivindicativa, l'obertura del camí del Coll de Síller. La via, que des del 2009 està inclosa dins el Catàleg de camins d'ús públic de Pollença, està mig tancada amb unes barres i una cadena. La plataforma Pro Camins Públics i Oberts, entitat organitzadora de l'acte, demanà ahir a l'Ajuntament pollencí que "en retiri la tanca i la cadena" i que "elimini els senyals existents que poden confondre els senderistes", com són un senyal de camí sense sortida i un rètol en què es pot llegir "Prohibit el pas, propietat privada".

La caminada reivindicativa s'inicià a les 17 hores a la zona de les cases de Síller i va transcórrer sense problemes durant el trajecte que separa el Port de Pollença de cala Carbó i que discorre per tres camins públics, el de Can Botana, el del Coll de Síller i el de Cala Carbó. L'únic entrebanc que es trobaren els participants en l'excursió fou una barrera situada a la zona de les cases de Síller, que n'impedeix el pas. Tanmateix, no els intimidà i els senderistes botaren la barrera un per un.

Manifest

No obstant això, abans d'iniciar-se la passejada, Joan Crespí, membre de la plataforma, llegí un manifest reivindicatiu. Hi recordà que el camí del Coll de Síller era una via utilitzada pels pescadors per anar de la Cala de Sant Vicenç al Port de Pollença i que a l'abril del 2006 diversos pescadors pollencins feren una declaració jurada davant notari en la qual ho asseveraven. Per primer cop d'ençà que s'organitza la marxa reivindicativa, no hi assisí l'Associació de cavallistes en defensa dels camins públics i rutes públiques, que any rere any només hi pot participar fins on la barrera li ho permet. Sí que hi eren les agrupacions municipals d'Esquerra, Alternativa per Pollença, PSOE, PSM i Unió Mollera Pollencina. Dels membres de l'actual equip de govern (Lliga i PP), no n'hi hagué ni rastre. Malgrat tot, des de l'organització asseguraren ahir que minuts abans d'iniciar-se la caminada membres de la Lliga trucaren per mostrar-los suport. Així mateix, diversos col·lectius formaren part de la marxa, com són el GOB, els Amics de la vall de Coanegra i la Secció de muntanya del Club Pollença.

Antoni Alorda, diputat del grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Entesa, assistí a l'acte i el portaveu de la plataforma Pro Camins Públics, Joan Ramon Bosch, aprofità l'ocasió per demanar-li que "treballi al Consell a favor del projecte de delimitació de la carretera Vella de Lluc a Pollença perquè no quedi estancat aquests quatre anys", petició a la qual Alorda accedí.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per martí, fa mes de 7 anys

una excursió molt agradable. llàstima de la manca de protecció: una barrera humiliant i il.legal, una urbanització poc respectuosa amb l'entorn, un camí que s'hauria de mantenir net i ben indicat, amb panells informatius, etc. Sobretot, la justícia a l'inrevés. jo tanc un camí públic i després que les autoritats cerquin demostrar que és públic. Al manco així ho fan els march, benson, fierro, etc.

Valoración:1menosmas
Per Trist, fa mes de 7 anys

en general al PP prefereixen collir doblers públics que obris camins públics...

Valoración:3menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 7 anys

Si se pot demostrar que son publics,tots oberts.Sobre tot,es de ''cala castell''que pasant per Ternellas,travessa una finca de sa familia March.Un poble cencer dira que es public,ja de nins,anavam amb ses bicicletas dos-tres pics per setmana a pescar,ves-hi ara y veuras.Es vergonyos com una familia te mes poder que tot un poble.¿Democracia?

Valoración:1menosmas
Per Tomeugelat, fa mes de 7 anys

complicat o teniu per Pollença al·lots, amb un batlle capaç de tancar un tram de la carretera PÚBLICA de Pollença a Lluc.
De totes maneres, enhorabona per la vostre tasca, molts haurien de prendre exemple d'alguns ciutadans de municipis com Pollença i Manacor, en defensa dels camins públics.

Valoración:4menosmas
Per jrbs, fa mes de 7 anys

"Lluc de s'Avall": no seras tu, un mes d'aquells que afuen els altres, un capità Aranya que embarca la tripulació, i ell es queda en terra? Perque és publiqui la delimitació del camí vell de Pollença a Lluc, s'han hagut de menester 6 anys de feina intensa, decenes d'entrevistes amb polítics, embullosos, apàtics, alguns, pocs, honrats i feiners...posar doblers de les nostres butxaques, organitzar excursions, que no és poca feina. Aquesta exigencia de "feis obrir" és ridicula, cruel, poc reflexionada. Si vols fer feina amb nosaltres, tens les portes obertes, no t'avorriràs.

Valoración:5menosmas
Per En Lluc de s'Avall, fa mes de 7 anys

Perquè no feis obrir els camins de s'Avall a ses Salines? o és què ningú és vol posar amb aquesta gent? Hi ha poltes plges per poder anar i ells les tenen tancades.QUE OBRIN ELS CAMINS DE s'AVALL

Valoración:-4menosmas
Per jrbs, fa mes de 7 anys

Certament, Tolo, molt poques vegades les promeses i intencios expressades en les campanyes electorals, son mantingudes al llarg dels següents 4 anys, i les expressions encaminades al bé comú, defensa del paisatge, etc. , son mantingudes després.
El perjudici pels ciutadans i visitants, aquests darrers amb les consequencies econòmiques negatives, de la defensa per part dels batlles i politiquets, son nefastes i es veuran a llarg plaç. La conclussió: si els ciutadans, si la societat civil no és defensa, pocs politics estan engrescats en defensar el be comú, salvades honroses excepcions, especialment al BLOc (PSM, EU, IV...)

Valoración:1menosmas
Per Tolo, fa mes de 7 anys

Necesaria la tasca dels grups en defensa de camins, llastima que no sigui acompanyada de la tasca institucional.
Després veiem com alguns Consellers i batles els veuen com l'enemic, deu ser que alguns polítics prefereixen defensar interesos particlars a interesos generals?

Valoración:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris