cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Cabrer, Rodríguez o Castillo també poden acabar citats

Es preveu que el jutge faci, com a mínim, una segona tanda de declaracions. Molts dels exconsellers del Govern Matas es poden veure implicats en el cas

La interlocutòria que va fer ahir el jutge José Castro revela que investiga contractes d'Over Marketing o les seves filials amb la major part de les conselleries de l'Executiu de Jaume Matas. Fonts relacionades amb la investigació avisen que, com a mínim, hi haurà una segona tanda d'imputacions i declaracions i es preveu que afecti alguns exconsellers.

Despús-ahir, l'actual portaveu del PP al Parlament i exconsellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, ja sortia al pas d'aquesta possibilitat demanant a Matas que donàs la cara i negant qualsevol responsabilitat. Amb tot, entre els testimonis que ha citat el jutge hi ha la seves caps de gabinet i de premsa de quan dirigia la Conselleria i una treballadora del gabinet de comunicació. El jutge les interrogarà sobre "la seva intervenció en determinats expedients de contractació" amb Over Marketing o qualsevol de les empreses de la trama.

Castro també ha citat exalts càrrecs de les conselleries d'Interior i Salut, dirigides per José María Rodríguez i Aina Castillo, respectivament. De fet, entre els contractes sospitosos que cita a la interlocutòria en destaquen molts d'aquestes dues conselleries, incloent-hi, a Salut, el del Pla de comunicació de l'hospital de Son Espases, que va costar 673.000 euros entre el 2006 i el 2007. També hi ha d'altres contractes que superen els 90.000 euros.

Amb Interior, que era en mans de Rodríguez -president del PP de Palma-, hi consten contractes per més de 20.000 euros. A més, però, la interlocutòria fa referència a documents d'Over Marketing amb anotacions en què es parla de "reclamar pagaments pendents" per valor de 80.000 euros a Rodríguez. L'exconseller d'Interior, a causa d'aquesta investigació, ja va dimitir el juliol de delegat del Govern espanyol.

Al document consa que així mateix s'investiguen contractes d'Over amb les conselleries de Turisme, llavors en mans de Joan Flaquer; Economia, dirigida per Lluís Ramis de Ayreflor; Presidència, comandada per Rosa Puig; Treball, en mans de Cristòfol Huguet; i amb la Vicepresidència de Rosa Estaràs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris