cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

Bitel tenia un dèficit de 200 milions quan va concedir el crèdit a Equiof

Atlas presentarà una demanda contra el servidor d'internet el dia 25 de maig

L'empresa semipública Baleares Innovación Telemática, S.L. (Bitel) va tenir un dèficit de 127 milions de pessetes l'any 1998. A aquesta xifra s'han d'afegir 80 milions més de dèficit arrossegat; una situació econòmica que va provocar una ampliació de capital de 100 milions de pessetes per part dels socis accionistes precisament el mateix any en què Bitel va concedir un crèdit de 50 milions a l'empresa Equiof 97.

D'altra banda, l'empresa Atlas IAP, S.L. interposarà el pròxim dia 25 de maig una demanda contra Bitel davant del Tribunal de Defensa de la Competència (TDC), just l'endemà que la consellera d'Energia i Innovació Tecnològica, Misericòrdia Ramon, hagi visitat el Jutjat de Primera Instància número 9 de Palma per entregar el certificat que Bitel figura inscrita en el Registre d'Autoritzacions Generals de la Comissió Nacional de Telecomunicacions. Un document inexistent, però que ha estat requerit per l'advocat d'Atlas, Francesc Gilet, com a condició per no demandar Bitel.

Les dades comptables despreses d'una auditoria sobre l'exercici econòmic de Bitel corresponent a l'any 98, donen a aquesta empresa un dèficit de 127 milions. Aquell any, i amb motiu de comptar amb dèficit arrossegat de 87 milions, Bitel va dur a terme una ampliació de capital de 100 milions, dels quals 46 foren aportats pel Govern balear, 44 per Telefònica i 10 per Sa Nostra. Aquestes xifres agreugen més una situació econòmica que està en la base mateixa de la demanda que prepara Atlas contra Bitel per competència deslleial i per utilització de doblers públics amb l'objectiu d'intervenir directament en el mercat de la lliure competència.

L'estratègia d'Atlas, principal servidor d'internet a Mallorca i cinquè en el rànquing estatal, contempla una mesura cautelar: la presentació per part del representant legal de Bitel "en aquest cas, la consellera Ramon" davant del Jutjat de Primera Instància número 9 de l'autorització general Tipus C que justifiqui la seva actuació com a proveïdor del servei d'internet.

La inexistència d'aquest document oficial farà impossible que Ramon el presenti en el dit jutjat, i això suposarà una vulneració de la Llei General de Telecomunicacions del 24 d'abril de 1998. Aleshores és quan l'empresa Atlas demandarà Bitel davant del TDC, una demanda que se sustenta en una doble base: posició dominant dins del mercat i actuació fora de la norma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris