bruma
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
12°

Bauzá tria Cabrer de portaveu i Pastor valora deixar-ho tot

El de Manacor, fins ara la veu del PP al Parlament, se sent humiliat i traït pel seu president, a qui acusa de faltar a la paraula donada

Mabel Cabrer, quan prengué possessió com a diputada del Parlament.

07-06-2011 | M. À. Cañellas.

La decisió del president del PP, José Ramón Bauzá, de situar com a portaveu al Parlament l'exconsellera del Govern de Jaume Matas Mabel Cabrer ha indignat el batle de Manacor, Antoni Pastor, que ocupava fins ara aquest càrrec i que ara medita abandonar la política.

Pastor sortí ahir al migdia visiblement molest de la seu del PP, just minuts abans que els populars fessin oficial el nomenament de Cabrer com a portaveu, i no volgué fer declaracions als mitjans que esperaven a la porta. Segons fonts populars, Bauzá el féu anar a Palma per dir-li que no seria ell el portaveu, tot i que hi havia un pacte entre els dos que ho preveia.

Segons aquestes fonts, Pastor hauria acusat Bauzá d'incomplir la seva paraula i aquest ho hauria reconegut, però li hauria retret que no el defensàs més en el passat, quan l'expopular Jaume Font s'enfrontà a ell, i que l'hagués qüestionat en públic. Pastor li hauria recordat que no partí amb Font a la Lliga, com més d'un preveia, i quedà al PP donant la cara com a portaveu al Parlament.

Les mateixes fonts apuntaren que el pacte entre Pastor i Bauzá, que ara s'hauria incomplit, s'acordà quan el de Manacor no volia repetir com a candidat a la batlia. Bauzá el pressionà perquè continuàs i ell acabà acceptant, però a canvi hauria pactat contrapartides per a Manacor i per a ell, com la de mantenir-se de portaveu si ho volia o la de ser conseller si deixava la batlia. Ahir, Bauzá també li hauria deixat clar que no serà conseller del seu Govern.

La decisió de relegar-lo ha estat interpretada pel de Manacor com una humiliació i una traïció, indicaren les fonts populars. Aquest menyspreu ha fet que Pastor mediti deixar la política, just quan demà ha de prendre possessió com a batle amb majoria absoluta. Pastor s'hauria agafat un període de reflexió fins dissabte, advertiren des del PP. Malgrat que Pastor és vicepresident del PP que lidera Bauzá, les tensions entre ambdós no són noves i vénen d'enfora. S'intensificaren sobretot arran de la decisió de Bauzá de vetar Jaume Font -proper al manacorí- com a candidat al Consell, primer, i de situar en aquest lloc Maria Salom, després. Pastor, que no es volia tornar a presentar com a candidat a Manacor, aspirà a ser candidat insular un pic que Font fou vetat, però Bauzá pactà amb ell perquè repetís al seu municipi.

Ara, en espera que es facin oficials els membres del Govern de Bauzá, Pastor ja sabria que no serà un d'ells i que no hi haurà ningú de Manacor a primer línia, tal com havia exigit el batle. Això acabaria d'evidenciar l'allunyament entre el president del PP i un dels seus vicepresidents, que és tingut per representant de l'ala regionalista del partit. Pastor havia ocupat el càrrec de portaveu durant el darrer any, en substitució de Francesc Fiol, que no ha anat a llistes perquè està imputat. Ara fa dos anys, arran de la dimissió de la llavors portaveu Rosa Estaràs, el PP optà per la decisió salomònica de repartir el càrrec de portaveu entre els dos aspirants a ocupar-lo, Fiol i Pastor, a raó d'un any cada un.

Ara, aquesta feina serà per a Mabel Cabrer, que avui s'estrenarà en la primera junta de portaveus de la legislatura, prevista per a les 11.00 hores. Tindrà com a portaveu adjunta Margarita Prohens, la segona diputada més jove de la Cambra. Mentre que Cabrer és una de les diputades més experimentades del PP, que s'ha caracteritzat a l'oposició per cercar el cos a cos i per la seva contundència en la crítica al Pacte, Prohens debuta al Parlament. La primera és advocada i ha estat consellera d'Obres Públiques en el darrer Govern del PP. Precisament el fet que hagués estat consellera del Govern de Jaume Matas podia fer pensar que Bauzá no comptaria amb ella, però no ha estat així. La segona és traductora i adjunta a la presidència de Nuevas Generaciones.

Mateix càrrec, però no igual transcendència

Tot i que el càrrec que tindrà Mabel Cabrer és el mateix que ocupava Antoni Pastor, ara tindrà una transcendència molt menor i un paper molt més secundari, perquè no serà el cap visible de l'oposició al Parlament, sinó que representarà el grup que dóna suport al Govern i que ja tindrà com a primera figura el president, José Ramón Bauzá. Mentre que la tasca de Pastor -i de la resta de portaveus de l'oposició- consisteix bàsicament a retreure les mancances en la gestió de l'Executiu, la feina que farà Cabrer consistirà bàsicament a defensar-la. L'anterior portaveu del PP en les mateixes circumstàncies fou el fins ara senador autonòmic Joan Huguet.

Cabrer lloa Pastor i diu que el partit no ha "castigat" el manacorí

La nova portaveu del grup parlamentari popular, Mabel Cabrer, es mostrà agraïda ahir amb el seu partit per haver-la triada a ella i es va desfer en elogis cap al seu antecessor en el càrrec, Antoni Pastor. Apuntà que intentarà estar a l'altura, però afegí que el batle popular de Manacor "ha deixat el llistó molt alt, perquè ha estat un gran portaveu". L'exconsellera d'Obres Públiques indicà que la decisió del seu president, José Ramón Bauzá, de relegar Pastor "en absolut" no es podia considerar un "càstig" cap a ell. Cabrer el considerà un "pes pesant" dins el partit. "És vicepresident, a més de batle electe de Manacor per una majoria absoluta àmplia que mai no s'havia aconseguit al municipi, amb la qual cosa és una persona fonamental al PP i molt important", insistí la diputada andritxola.

Cabrer afirmà que el president del seu partit, José Ramón Bauzá, li havia proposat l'ocupació de portaveu parlamentària per telèfon ahir al matí, just abans que es fes oficial la decisió, i recalcà que "és motiu d'agraïment, de satisfacció i d'orgull". "Esper no decebre ningú i que tot el grup i jo en particular estiguem a l'altura de les circumstàncies", afirmà Cabrer, qui anuncià que la principal tasca del grup parlamentari serà ajudar que el Govern pugui executar el programa del PP i s'executin els compromisos amb els ciutadans. "La situació de crisi econòmica fa que, més que mai, tots hàgim de fer un esforç personal i en l'àmbit polític i professional", assegurà la popular.
Amb la seva designació i amb la configuració del grup popular, el Parlament queda ara amb tres grups: aquest, el socialista i el del PSM-IV-ExM. El socialista tindrà de portaveu Francina Armengol i els econacionalistes, Biel Barceló. La designació de Cabrer, a la vegada, permetrà que participi en la primera junta de portaveus de la legislatura, que es farà aquest matí, i permetrà també que el Parlament nomeni els 40 càrrecs de lliure designació que depenen dels grups i de la mesa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 8 anys

Has donat suport a un tipus que prometia tot de coses que sabies que no podia fer.

ARA resulta que no té paraula??

Pobre mallorquinet. En el fonts tots sabeu que caureu: els cabdills dels traïdors s'han d'anar decantant en favor de la "nueva mallorca".

I sempre "sin que se note el efecto". Posant na Cabré que també és una mallorquineta. La diferència és que ella no és ningú i quan la canviïn per un foraster de "pura cepa" la gent ni se'n tembrà.

Valoración:16menosmas
Per tanmateix, fa mes de 8 anys

Començam prest! A dos díes del nou Govern, i ja no s'entenen. Me pareix que sí, que ara més que mai estam ben fotuts si aquest mos han de governar.

Valoración:12menosmas
Per Josep, fa mes de 8 anys

Si en Pastor s'hagués sumat al projecte d'en Font, ara els mallorquins tendríem la segona ciutat de Mallorca. Així, no tenim res.

Valoración:28menosmas
Per hala idò, fa mes de 8 anys

Diuen que en Jaume Font es romp es cul de tant de riure.

Valoración:26menosmas
Per Foraviler, fa mes de 8 anys

I que et pensaves Pastor? Traiciones els teus principis, deixes de banda als més propers i t'enganes a tu mateix. Ara que, ha valgut la pena? No vinguis ara amb plors perquè tot el món sabia que això passaria.

Valoración:34menosmas
Per Antoni, fa mes de 8 anys

Mallorquins i mallorquines, no volguereu brou?? Idò dues tasses!!!!!
Som lo que votam i ara no valdra queixar-se en 4 anys!!!!
Es rodillo popular del PP ha donat ales de falcó a nen JR, i ara treurà tots els representants de la part forana dels llocs importants!!!!
Aquest senyorito promet moltes coses i...
a)La presidenta del CIM serà una condemnada del túnel de Soller (és al carrer perque el seu robatoria ja ha prescrit)
b)En Toni Pastor sen tornarà cap a Manacor amb sa coa enmig de ses cames arrel de la falta de paraula des senyorito
c)Ja aprofita vots de trànfugues per aconseguir batlies quen havia dit que no ho faria (Alcudia i la PSMera que te comandera)
SOM LO QUE VOTAM

Valoración:26menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Els votants del PP ja tenen el que volien: el Govern, el Consell i l'Ajuntament de Palma dirigits per mallorquins castellanoparlantes que consideren "provinciano" sentir-se mallorquins. Això ja no és una qüestió de dretes i esquerres, això és una pura i simple qüestió d'identitat i de DIGNITAT.

Valoración:58menosmas
Per Pere de sa cuera, fa mes de 8 anys

Idò Pastor...

Ara per fi comences a veure que en Bauzá vol fer net de mallorquins al PP... idò massa tard fill meu.

Valoración:67menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 8 anys

Posar na Mabel de Portaveu es un exitarro,perque a mès de no saber parlar mallorquì bè,va aconseguir lo que cap altre fisic ha sabut fer: trasformar un metro en un litro.I en quant en Pastor,ell just vol esser batl.le de Manacor per anar promocionant-se per esser Conseller,sino demanau a la gent de Manacor,quants de dies,o millor dit,hores dedica el batl.le als asumptes del Poble.

Valoración:47menosmas
Per tomeu, fa mes de 8 anys

Massacre de la part forana. Necessitam amb urgència un altre Simó Lo Tort.

Valoración:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris