algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Bauzá apuja el sou a cinc membres del seu gabinet

L'Executiu popular incrementa la retribució més de 26.000 euros anuals, després de fer de l'austeritat el pilar de la seva campanya electoral. L'oposició qualifica la mesura de “cinisme” i l'acusa de “faltar a la veritat”

José Ramón Bauzá.

23-06-2011 | Efe

El Govern del PP de José Ramón Bauzá comença incomplint un dels seus pilars de la campanya electoral: l'austeritat.

Cinc dels sis membres que integraran el seu gabinet incrementaran la seva retribució anual un total de 26.146,57 euros. El BOIB d'ahir publicava una modificació dels llocs de feina del personal eventual del gabinet de Presidència, que incloïa aquests augments salarials.

En concret, el cap de Premsa, que cobrava 46.283,81 euros, passa a denominar-se cap de la Secretaria de Comunicació i en rebrà 50.023; és a dir, 3.739 euros més que l'anterior professional. Dels tres assessors tècnics, que percebien també 46.283 euros, n'hi ha dos que incrementen la retribució. Un passa a ser cap de l'Oficina de Coordinació del gabinet. Aquest canvi implica guanyar 52.764 euros anuals. Això són 6.480 euros més. El segon assessor, que es converteix en el cap de la Secretaria de Presidència, cobrarà 50.023 euros.

Finalment, el BOIB especifica que els dos secretaris, que tenien una retribució de 29.070 euros anuals, ara en percebran 35.164 (6.094 euros més). En canvi, l'únic membre del gabinet que manté el sou és la nova figura de cap de la Secretaria d'Atenció Ciutadana, que continuarà cobrant els 46.283 euros que percebia l'antecessor com a assessor tècnic. En termes globals, aquestes xifres suposen que el gabinet personal de Bauzá (Comunicació, Secretaria i Gabinet) tindrà una pujada salarial mitjana del 10,7% que, en el cas dels secretaris, arribarà al 20%.

Les reaccions per part dels partits de l'oposició davant aquesta decisió no es feren esperar. El portaveu parlamentari del PSOE, Antoni Diéguez, manifestà ahir que és ara "quan es comença a veure que moltes promeses de Bauzá no es corresponen amb la realitat". Sobre això, Diéguez es referia també a la llibertat d'elecció de llengua i de centre.

Les retallades anunciades

El Govern que Bauzá digué que crearia està format per una vicepresidència econòmica, sis conselleries i 31 direccions generals. El cas és que Bauzá afirmà el 15 de juny passat, quan fou proclamat president pel Parlament, que aquesta mesura suposaria un estalvi als comptes autonòmics de 26 milions d'euros en tota la legislatura.

El PSOE ho desmenteix i apunta que aquesta reducció econòmica està molt per sota de la meitat. "Serà molt menys de 26 milions d'euros, molt per davall de la meitat", afirmava Diéguez. En tot cas, el PSOE espera que s'acabi de configurar el nou Govern, a final de juliol, per fer una valoració més exacta de l'estalvi de l'Executiu en càrrecs i conselleries. "Estam gairebé segurs que faltarà a la veritat", recriminà Diéguez.

La portaveu adjunta del PSM-IV-ExM, Fina Santiago, també s'hi posicionà en contra i considerà que aquest increment de les retribucions dels membres del gabinet de José Ramón Bauzá "demostra el cinisme del PP, que parla d'austeritat però no té inconvenients a l'hora de millorar els salaris de l'entorn més pròxim del president". Alhora, Santiago afegí: "Això ni és austeritat, ni és consens, que era el que Bauzá prometé en el discurs d'investidura.

El dirigent d'Esquerra Unida a les Illes, Manel Carmona, també hi digué la seva i assenyalà que és "escandalós" aquest augment, que representa "un pèssim exemple de manca d'austeritat i de discriminació entre els mateixos empleats públics de l'Administració autonòmica".

I és que aquesta pujada arriba després de les pèrdues de poder adquisitiu dels funcionaris arran del decret Zapatero, després del discurs catastrofista de Bauzá sobre les finances autonòmiques i després de la sensibilitat social sobre el fet que la crisi castiga els sectors més febles. Enmig d'aquest context, el president dugué al Consell de Govern d'ahir aquest increment salarial, que afecta el seu entorn de més confiança. L'oposició estarà a l'espera que l'Executiu del PP acabi de remodelar tot el conjunt de l'organigrama per veure com afronta la seva política d'"austeritat".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per Xesca, fa mes de 7 anys

@ser, jo no dic que no hi hagi ningú més per votar. Jo he votat que no vull psocialismE i no he votat pp, però a les Illes Balears es tendeix a assegurar-se que no hi haurà govern socialista votant pp.

Valoración:0menosmas
Per ser, fa mes de 7 anys

@jau--la lliçó de transparència serà quan es demostri que això es cumpleix.

Valoración:0menosmas
Per jau, fa mes de 7 anys

Ara si que ho tenim clar. Aquestes retribucions publicades al BOIB per uns càrrecs de confiança de la Presidència no podràn percebre cap altra retribució ni dietes de cap casta, ni tendràn dret a dinar o berenar de balde, ni hores extres. Això és per a mí una lliçò de transparència.

Valoración:1menosmas
Per Wingo, fa mes de 7 anys

Llevar directors generals i pagar als assessors sous de consellers no és precisament estalvi, sr. president.

Valoración:3menosmas
Per Romanços, fa mes de 7 anys

Identificar PP i PSOe és gratuit i afavoreix el PP.

Valoración:-7menosmas
Per ser, fa mes de 7 anys

Xesca: és que no hi ha ningú més a qui votar que no sigui PP_PSOE? i si més no en blanc o abstenció.

Valoración:0menosmas
Per Xesca, fa mes de 7 anys

MJ, ajuda a entendre-ho pensar que molta de gent ha votat que NO vol govern psocialista. Principalment això.

Valoración:5menosmas
Per MJ, fa mes de 7 anys

El que no m'entra dins la closca és: com és possible que molts vèiem tot això -i ho escrvíem- i així i tot la gent els votà, amb majoria absoluta!!!
I el que ens queda per veure, que només han començat. Si ja havien comandat amb majoria absoluta i tots sabem què va passar. Amb una paraula, ja tenim l'almud pel cap, quatre anys!!!

Valoración:14menosmas
Per Josep Miquel Cebrián i Julio, fa mes de 7 anys

Ostres senyor Bouzá, si us plau si és tan amable de pujar meu sou, li estaria eternament agraït, segurament no li costarà res, com sempre.Vinga enrotlla't ... i els altres que li donin, jajajajjajajjajajajajajajja.

Valoración:7menosmas
Per emigrante, fa mes de 7 anys

Perdón ... Quise escribir Vergonya

Valoración:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris