algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Batalla contra el ciment a cala Marçal

PSM-IV-ExM demana la dimissió de la consellera Catalina Soler si el PP desprotegeix els terrenys de Portocolom. Ella n’aprovà la preservació quan era batlessa

128004

Cala Marçal.

"El retorn del PP al model de desenvolupament territorial és un gravíssim error, no només ambiental, sinó també des d'una perspectiva econòmica i turística. Ara, se'ns mostra la recepta de Bauzá: tornar a un model esgotat, depredador i que ens du a un carreró sense sortida". Així expressava Biel Barceló, portaveu de PSM-IV-ExM, la decepció davant l'anunci del Govern del PP de permetre la urbanització de les 1.500 hectàrees protegides per la llei 4/08, promoguda per Gabriel Vicens la legislatura passada, a Can Marçal Vell, a Portocolom. I davant l'amenaça, estan disposats a plantar cara.

"Sembla que el PP tengui nostàlgia de la festa urbanitzadora dels anys setanta i vuitanta", recordava el diputat Antoni Alorda.  Per la seva banda, el portaveu i regidor del Bloc per Felanitx, Joan Xamena, manifestà que "Portocolom encara té més de 30 hectàrees de sòl urbà i urbanitzable sense executar, amb una previsió d'uns 600 habitatges dins sòl nou, a més dels solars i pisos buits. Crec que n'hi ha ben a bastament".

Dimissió de Catalina Soler

En aquest context, els nacionalistes recordaren la defensa que, tot just fa tres anys, la llavors batlessa de Felanitx i diputada del PP, Catalina Soler -actual consellera insular de Medi Ambient-, va fer dels terrenys de Can Marçal Vell. Segons Xamena, "l'Ajuntament de Felanitx va aprovar l'any 2007 sol·licitar la desclassificació del sòl urbanitzable, quan l'actual batle, Gabriel Tauler, n'era el tinent batle i Soler, la batlessa. Ara, els demanam coherència".

Tots tres nacionalistes manifestaren que "Soler ha de desmentir les intencions del PP de deixar edificar a Can Marçal o no pot quedar ni un dia més com a consellera de Medi Ambient. Ha de presentar la dimissió".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem Sagrera, fa mes de 9 anys

Fins que Mallorca no tingui el mateix estatut que la illa de MALTA estem fotuts.

Valoració:1menosmas
Per serraLlonga, fa mes de 9 anys

JA BASTA D'ENCIMENTAR MALLORCA!

Valoració:15menosmas
Per Aina, fa mes de 9 anys

Coherència a persones com Catalina Soler? Aquestes persones que funcionen com a servidors del Partit que els col·loca sols tenen coherència amb el seu ideari: has de creure a qui et manté.
A na Carraixeta li és ben igual si va alçar una pancarta o una bandera. Com que està empegueïda de ser felanitxera, tot i anar a les festes a fer caramull, si ara veu que el seu partit, i par tant tb ella, pot xuclar euros de reclassificar, desclassificar o postclassificar, li serà ben igual haver demanat protecció per can Marçal o per ca na Marçala.Es així i no canvien aquestst peperos.

Valoració:14menosmas
Per fer la nit x, fa mes de 9 anys

A les hemeroteques trobarem fotografies de la Sra. Soler asseguda al parlament brandant un cartellet de "salvem Cala Marçal".

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris