cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Vicens dimiteix de diputat i es dóna de baixa de militant d'UM

El Ministeri Fiscal sol·licita al TSJIB que es realitzi una vista de mesures cautelars per la condemna a 4 anys i 6 mesos en què es podria demanar l'ingrés a la presó per un possible risc de fugida

Bartomeu Vicens decidí ahir al capvespre dimitir com a diputat del Grup Mixt. El Govern de Francesc Antich recuperava d'aquesta manera la majoria al Parlament, a la vegada que es tranquil·litzava l'ambient polític.

Vicens renuncia a l'acta de diputat després d'haver estat condemnat a 4 anys i 6 mesos pels delictes de malversació i prevaricació en una peça separada del cas Son Oms en què se l'acusa d'encarregar un estudi innecessari sobre el valor del sòl al seu exassessor fiscal Tomàs Martín, que cobrà 12.024 euros del Consell.

Vicens, que renuncià al càrrec per recomanació expressa del seu advocat, Eduardo Valdivia, no podrà formalitzar-ho de manera oficial fins dilluns al matí, ja que divendres capvespre el registre de la Cambra del Parlament està tancat.

El diputat ho féu públic mitjançant un comunicat en el qual defensa la seva innocència i diu que a partir d'ara "exercirà els recursos processals pertinents abandonant tota activitat pública". També es donà de baixa com a militant d'Unió Mallorquina (UM). Fins ara, estava suspès pel partit arran de la imputació en el cas Son Oms.

Mesures cautelars

D'altra banda, el Ministeri Fiscal ha presentat davant el Tribunal Superior (TSJIB) una petició de vista de mesures cautelars contra Vicens en la qual podria demanar-ne l'ingrés a la presó de manera preventiva per un suposat risc de fugida. Les altres opcions legals que existeixen per sol·licitar-ne l'empresonament quedarien descartades: reincidència en el delicte i destrucció de proves. Vicens ja no té el càrrec de conseller del Territori i, a més, ja ha estat condemnat pel Tribunal. Una altra mesura possible que podria adoptar el TSJIB és la d'incrementar el valor econòmic de la fiança. Vicens actualment és en llibertat sota fiança de 100.000 euros pel cas Son Oms. El TSJIB va dictaminar aquesta mesura cautelar el desembre de 2008 per eludir llavors l'ingrés a la presó.

La nova petició de mesures respon a la recent condemna amb pena de presó i a la seva relació amb altres processos judicials. Vicens està imputat actualment en el cas Son Oms, en l'operació Maquillatge i el cas Can Domenge. La vista, segons fonts jurídiques, podria dur-se a terme la setmana que ve. El procediment és semblant al que se seguí amb l'exregidor de Cort Javier Rodrigo de Santos, condemnat per abusos sexuals. En aquell cas, el TSJIB decidí ingressar-lo a la presó de manera preventiva. Vicens, a més, està citat a declarar dimarts davant el jutge Lope Sola com a imputat per l'operació Maquillatge.

El comunicat de Tomeu Vicens

A la presidenta del Parlament de les Illes Balears. Després d'haver-se'm notificat el dia d'ahir la sentència dictada per la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, i amb l'objectiu de no incrementar la inestabilitat governamental de les institucions i, en especial, del Parlament de les Illes Balears, present la meva renúncia a l'acta de diputat i, al mateix temps, la meva baixa com a militant d'Unió Mallorquina, sense que tot això signifiqui el reconeixement de la culpa. A partir d'aquesta data i en defensa de la meva innocència, exerciré els recursos processalment pertinents abandonant tota activitat pública. I perquè així consti, ho signo a Palma el 18 de desembre del 2009. Bartomeu Vicens i Mir

La nova diputada-Isabel Alemany substituirà Vicens

Isabel Alemany va prendre possessió del càrrec de batlessa d'Andratx el 20 de juny passat en substitució de Francesc Femenias (PSIB-PSOE). Ocupà el lloc número 5 de la llista d'UM, darrere de Munar, Vicens, Julve i Melià, i just abans de Mateu Crespí. Compaginarà la batlia amb l'acta de diputada.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per Pep Barretina, fa mes de 9 anys
Voliem veure el Catalunya-Argentina i amb aquests moneiots del Pacte ens han segrestrat TV3. Dimissió immediata. Ni el PP s'atrevia a fer això.
Valoración:9menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 9 anys
En Pericay és un caragirat que, per ressentiment i quatre duros, escriu a l'ABC. Caplleva per devers el passeig Mallorca, ben enfora dels seus defensats espanyols immigrats.
Valoración:2menosmas
Per fideuet, fa mes de 9 anys
O sigui que Vicens entrarà a la presó si Deu i el Jutge no hi posen remei i en canvi Joan Puigcercós d'ERC de Catalunya que governa amb en Montilla va encarregar un estudi sobre la imatge que el programa de Polonia de TV3 projectava sobre ell I LA FISCALIA ANTICORRUPCIO NO TÉ RES A DIR. EL MATEIX PODRIEM DIR D'UN ESTUDI QUE VA ENCARREGAR LA CONSELLERA O CONSELLER DE MEDI AMBIENT de la Generalitat Catalana sobre las cotorras de Catalunya. Un estudi de 4 pagines PEL QUAL VA PAGAR 10.000 euros. ¿ON ESTAVA LA FISCALIA ANTICORRUPCIÓ?

ANTICH FAS VERGONYA, ETS PATETITC. EN LA TEVA VOLUNTAT DE MANTENIR-TE EN EL PODER FAS EL QUE SIGUI. TU SI ETS UN CORRUPTE. UN GRAN CORRUPTE
Valoración:-1menosmas
Per Cosme, fa mes de 9 anys
Estic espantat de tanta imbecilitat. Els principals culpables de la corrupció són la gent d'UM i el PP imputada. Aquests, la dreta pura i dura, són els que s'han embutxacat els nostres doblers. N'Antich tan sols és un coiapes que besa el cul a na Munar, però no em sembla cap corrupte. Encara, per sort, hi ha certes diferències entre els lladregots (Matas, Munar, Cardona, Pascual...) i els que simplement viuen de la política.
Valoración:3menosmas
Per Robert, fa mes de 9 anys
Bé està que en Vicens dimiteixi. Però i na Munar? Perquè en Vicens sempre ha estat un escolà d'amén de na Munar.
Valoración:4menosmas
Per fogater, fa mes de 9 anys
En Pericay és un tipus que diu nazis als catalanistes i es queda tan panxo. De la corda d'en Boadella o n'Arcadi Espada, instigadors de Ciutadans/Ciudadanos. Una mena de conversos de l'espanyolisme i, com a tals, més rabiosos que els mateixos espanyolistes d'arrel. Són les urpes del monstre creat pel diari El Mundo, que no dubtaria ni un moment a enviar els tancs a Barcelona.
Valoración:7menosmas
Per Sones Pases, fa mes de 9 anys
No només són mesos, ja són mes de 2 ANYS!! idò, PSIB, EU, PSM etc. tots són Còmplices de sa Corrupció. Poderoso caballero es Don Dinero. Tots són iguals!! A Robarrrrrrrr i a Cobrarrrrrrrrrrrrr !Cobrar nòmines gràcies a la corrupció els converteix en Corruptes !
Valoración:10menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 9 anys
Quant deixarà el càrrec d Eurodiputada i s donará de baixa la Sra.Rosa Estaràs?Quant dimitirà de diputada la Sra.Maria Salom comdemnada pel cas túnel de Sòller?Quant dimitiràn tots els alts càrrecs del Govern Matas esquitxats per tots els escandols politics i es robatoris que hi hagueren? Amb aixó no defens ningú,just es per comparar les situacions dels uns i del altres.
Valoración:4menosmas
Per marta, fa mes de 9 anys
TOTS A CASA I ELECCIONS! BASTA DE RIURE'S DE SA GENT!
Valoración:12menosmas
Per inquer, fa mes de 9 anys
Sigui culpable o no, ha fet d'una vegada el que hauria d'haver fet fa mesos, partir i deixar que la comunitat tingui estabilitat.
Valoración:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris