cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
11°

Artà i Capdepera també arruixen José Ramón Bauzá

El caràcter pacífic i festiu dels manifestants i el gran desplegament de la Guàrdia Civil defineixen les dues protestes d’ahir. No s’hi va registrar cap incident greu

34944

A Artà, per primera vegada, els agents de la Guàrdia Civil es posaren el casc i tragueren els escuts.

Ferran Aguiló(P.Bota.)

Pacíficament, artenencs i gabellins també arruixaren, anit, José Ramón Bauzá. No s'hi registraren incidents. Dit això, la nota destacable de les dues concentracions fou el gran desplegament de la Guàrdia Civil. La primera parada del president va ser a Artà. Els manifestants es començaren a reunir a les 18.30 hores al voltant del perímetre de seguretat que la Guàrdia Civil havia traçat entorn del restaurant on el cap de l'Executiu es reuní amb el comitè local del PP. Tal com es féu a sa Pobla, Esporles, Pollença i Santa Margalida, tallaren els carrers adjacents al restaurant i hi instal·laren barreres. L'accés era prohibit a qualsevol ciutadà, tret dels veïns, els periodistes i, òbviament, els membres de la junta del PP.

Els prop de 400 artenencs congregats, mentre esperaven Bauzá, exhibien senyeres i pancartes i cridaven consignes contra les retallades socials i a favor de la llengua. Es veieren referències concretes a Artà, com una pancarta contrària a l'aparcament del projecte del tren de Llevant. Eren gent del poble, i diversa; sobretot, joves, però també persones majors. Als balcons, els veïns havien engalanat les façanes amb llaçades quadribarrades i altres pancartes. S'ho miraven i, igual que els de baix, feien renou amb casseroles i cullerots. Fou una protesta pacífica i molt festiva.

El president del Govern hi arribà a les 20 hores. Tot anà de la manera prevista. Baixà del cotxe, acompanyat de Pere Rotger, Antonio Gómez i Biel Matas; saludà els membres del comitè local que l'esperaven al portal i entraren dins. Ningú no els tirà cap objecte.

Cal destacar l'assistència de Miquel Ramis, secretari general del PP, que anà a Artà per compte seu. Ramis no havia anat a les darreres trobades amb les juntes locals.

Gran desplegament policíac
Un altre aspecte que cridà l'atenció de les dues visites d'ahir fou el gran desplegament policíac. 45 agents de la Guàrdia Civil, part dels quals havien vingut expressament de Palma (la Unitat de Seguretat Ciutadana, l'Ucsic), vigilaven que no hi hagués incidents. Agents de la Policia Local també es desplegaren per ordenar el trànsit. La marcada presència d'agents encengué els ànims dels manifestants, que en veure que s'armaven amb l'escut i es posaven el casc, començaren a escridassar-los. "Som mallorquins, no terroristes", els deien, però no hi passà res de greu.

A Capdepera no l'esperava tanta gent, potser un centenar de persones. Alguns exhibien pancartes i senyeres a favor de la llengua, però també n'hi havia que parlaven entre ells en castellà i que, segons sembla, exclusivament protestaven per les retallades socials. Ben igual que a Artà, tot anà com estava previst: sense cap incident violent i amb molta de Policia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per un mallorqui, fa mes de 8 anys

BAUZA ,EN CASTELLANO PARA QUE LO ENTIENDAS
¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ VETE DE UNA PUTA VEZ ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Valoració:-5menosmas
Per CATALINO, fa mes de 8 anys

Els forasters i els botxins tenen un pam de nas ...
En tiot cas com que som d'una altre cultura, codi de comunicació diferent i, som d'aquei jo he decidit que parlo castellà i l'escric quan em convé, perô he decidit no entendre-lo ni llegir-lo. no don mai joies als porcs.

Valoració:1menosmas
Per Vicenç, fa mes de 8 anys

Que tot un president autonómic sia escridassat cada vegada que visita un poble, un Ajuntament o una barriada qüalsevol es per fer-s´ho mirar. En tots els anys que duim d´autonomia aixó no hacia succeit mai.
Aquesta gent hauria de fer una reflexió sobre el que passa i perque passa. La majoria absoluta no els autoritza a pensar que son inmunes a tot.

Valoració:-8menosmas
Per Pedro Portas, fa mes de 8 anys

Veig que hi ha hagut gent que m'han posat punt vermell al meu comentari quan he dit que un vot té més importància que cent manifestacions. Es veu que n'hi ha que no els interessa que la gent voti, i que es passen la democràcia per la garrova. Se'ls veu massa el llautó a aquests "demócratas de toda la vida". Tanmateix el poble reaccionar.

Valoració:3menosmas
Per Pedro Portas, fa mes de 8 anys

Si la majoria de mallorquins no va votar a Bauzá, i va sortir president, ja sabeu que heu de fer. Hi tornarà haver eleccions. Llavors heu d'anar a votar, en lloc de quedar-vos a ca vostra. Un vot té més importància que cent manifestacions.

Valoració:12menosmas
Per EL FUTBOLERO, fa mes de 8 anys

DEJAROS DE CHORRADAS CATALUFOS, QUE HAY QUE VER A LA SELECCIÓN ESPAÑOLA CON Ñ DE ESPAÑA, OSEA LA ROJA, A VER SI ANIMAIS Y OS DEJAIS DE GILIPOLLECES.

Valoració:-15menosmas
Per El transcriptor, fa mes de 8 anys

El catalanismo yihadí representa la franción extrema del movimiento más amplio del pancatalanismo que pretende establecer un régimen politico basado en lo catalán.
El llamado catalanismo yihadí se otorga a sí mismo el derecho de declarar quienes son los enemigos del catalán a los que hay que combatir, así como excluir. Todo esto supone que la legislación se base exclusivamente en la saria, la normalización lingüistica sólo en catalán.

Valoració:-2menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

No hi ha més que contar a n'aquest diari?
Més que res és perque arriba a cansar,llegir sempre el mateix.
Poter hauríer de posar més imaginació,coses una mica noves,més creativitat.
Sa manipulació informativa hauria d'estar penada per sa llei,aquest medi informatiu és tan asquerós com "el mundo" però desde s'altra cara.j

Valoració:-7menosmas
Per joan, fa mes de 8 anys


Catalanistes, terroristes !!!

Valoració:-5menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 8 anys

Què costa aquest desplegament?
En quin auto hi va?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris