cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

«Aquest Govern ens vol aniquilar físicament»

La coalició ecosobiranista ha denunciat les fumigacions des de l'aire que el Govern duu a terme per controlar la processionària i que han motivat queixes a diversos punts de les Illes.

24-10-2014 | dBalears (Youtube)

Aquest Govern no només intenta aniquilar la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres drets socials, sinó que també ens intenta aniquilar físicament mitjançant la fumigació aèria contra la processionària amb un producte «tòxic», ha dit avui el líder de les joventuts de MÉS, Albert Abad.

Abad, al costat del diputat de MÉS David Abril i set membres del partit nacionalista, ha dut a terme una protesta davant el Consolat de Mar per exigir que se suspengui la campanya de fumigacions aèries amb l'insecticida Dimilin.

Abril ha assenyalat que com aquest producte és «tòxic» no utilitzar des de «fa anys de manera massiva» a la Unió Europea i ha sostingut que "s'està ocultant informació a la ciutadania».

«Cada dia surten notícies del mal que aquest està fent aquesta fumigació», ha destacat el diputat en referència a la dispersió aèria de l'insecticida contra la processionària del pi sobre una escola de Bunyola i sobre un camp de futbol on hi havia nois entrenant.

Ha assegurat que la «alarma social» per aquesta campanya de fumigació, que s'estendrà a 28.000 hectàrees, és tal que dissabte passat «es va col·lapsar» el centre d'atenció d'emergències 112.

També ha denunciat que la fumigació promoguda pel Govern balear vulnera la directiva europea que restringeix les fumigacions massives i la que garanteix l'accés a la informació medioambiental.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tià, fa mes de 4 anys

A jbm,

I què ha de sebre, aquest esturment? Ell mateix deia que a les costes del seu poble "ja no hi hauria de quedar cap pi, i que tot hauria d'esser ciment".

És un votant fanàtic del PP.

Pel que fa a les abelles, tenc diversos amics apicultors i, de cada vegada més, troba caseres buides. I no és que les abelles s'hagin mort: és que han fuit. I ningú no sap explicar què se n'ha fet, de tants i tants d'eixams.

I tot per l'estil. Quant de temps fa,que no heu vist cap lluerna? I papallones reines, i cavalls de serps, i sentit grills, i tants i tants d'inseces que els infants ja no coneixen ni coneixeran mai?

Sé cert que la pagarem molt cara.

Valoración:7menosmas
Per jbm, fa mes de 4 anys

Tià,
Aqueix animal que diu que no hauria de quedar cap cuca no sap que si s'acaben ses abelles s'acabaran ses ametles, ses tomàtigues, ses albergínies, es pebres i sa ruita en general?????

Valoración:8menosmas
Per Tià, fa mes de 4 anys

En molts d'aspectes, i a diferència dels altres partits polítics que conec, el PP és una secta. Obediència cega i acrítica dels seus fanàtics, que sols no es volen entendre de raons.

M'explicaré: aquests dies, al meu poble, he intentat conversar amb adherents i votants seus de pinyó fix. Els volia mostrar els perills grossos a què ens exposen aquestes fumigacions. Fins i tot he fet còpies múltiples de les informacions que sobre l'insecticida que ens ocupa, el DIMILIN, donen els seus fabricants.

Res a fer: orelles tancades. N'hi ha que m'han arribat a dir que si els dirigents del PP ho fan, tenen raó. I, quan els mostr aquests testimoniatges (sol esser dins cafès i bars), s'emprenyen fort i es posen a fer crits.

Si "els de dalt" ho han decidit, és que tenen raó. Tots els altres són uns comunistes, uns catalanistes, uns ecologistes. Un m'ha arribat a dir que són "uns protestants". Un altre m'ha dit que "ja no hauria de quedar cap cuca dins Mallorca". Per a ell, que el conec bé, una "cuca" és tota casta d'insecte.

I això ho trob alarmant

Valoración:9menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 4 anys

Idò, igual que els nazis! Enlloc de gas, flit. Algú dubtava de que volen acabar amb noltros?

Valoración:11menosmas
Per Tià, fa mes de 4 anys


Mirau les indicacions sobre el DIMILIN donades per la companyia fabricant.

Fan feredat.

http://kamico.com.mx/DEAQ/src/productos/666_54.htm

Valoración:7menosmas
Per Vic9Nç Ramoneda, fa mes de 4 anys

Veien el vídeo http://www.youtube.com/watch?v=Kl3pdTP4RCg#t=228 es constata que al país Valencià hi ha muntat l'Ulster que ens volen muntar aquí! Això és espanya, la vertadera! Hi ha algú que vulgui continuar formant part de aquesta dictadura monàrquica espanyola?


Nou9N! El dia "D" de democràcia!

Visca Catalunya lliure, d'espanya!

Valoración:13menosmas
Per boncami, fa mes de 4 anys

I tot per a promocionar a qualcun al Madrid de les corrupteles.

Valoración:11menosmas
Per emigrante, fa mes de 4 anys

Esto es MES

Valoración:-7menosmas
Per Quid pro quod, fa mes de 4 anys

Fumigar les persones. no està penat?
És que jo en fumigaria unes quantes i si a elles no els passa res quan fumiguen, per què m´hauria de passar a mi?

Valoración:15menosmas
Per Company $$$$$$$$, fa mes de 4 anys

Company ves a fumigar sobre el camp de futbol d'entrenament del Mallorca allà on juga el teu fill, per ventura jugarà millor.

I després passes pel poble de Santjoan i una bona flitedeta damunt ca teva.

Valoración:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris