cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 11°
11°

Antich diu que han desaparegut tres mesos del registre del correu de Bitel

El president anuncia que el Govern «anirà fins al final» del cas d'espionatge

Entre les línies de la compareixença que el president del Govern balear, Francesc Antich, va protagonitzar ahir en el Parlament balear a petició del Partit Popular (PP) per explicar les acusacions fetes contra l'Executiu de Jaume Matas relatives al suposat cas d'espionatge politicourbanístic, hi havia noves dades sobre allò que conté la còpia del registre de correus electrònics que Bitel va portar al jutjat per requeriment judicial: els correus rebuts en l'ordinador de Francesc Quetglas "en el Consell Insular d'Urbanisme (CIU) del Consell Insular de Mallorca (CIM)" entre els mesos d'octubre i desembre de 1998 han desaparegut del registre de l'empresa Baleares Innovación Telemática, S.L. (Bitel). Antich va advertir igualment que l'Executiu anirà fins al final en l'aclariment del cas del redireccionament del correu electrònic del CIU a l'ordinador del secretari personal de Matas, Sebastià Vallori.

«És altament sospitós que en dos anys que va durar el redireccionament, justament durant els tres mesos que l'ordinador del senyor Quetglas rebé més correus, entre octubre i desembre del 98, resulta que ha desaparegut el registre de correus de Bitel durant aquests mesos», va denunciar Antich en la seva primera compareixença de la legislatura. «D'abans i de després, hi són tots, però durant aquests tres mesos, no. Per ventura, algú podria estat interessat a destruir possibles proves, si no, no s'entén», va afegir a la sèrie de sospites amb què va fonamentar les seves «acusacions vessades contra l'anterior Executiu relatives a un suposat espionatge polític», tal com resa la sol·licitud de compareixença feta pel PP.

Després de fer un relat dels fets, el president va enumerar les bases que argumenten les sospites del Govern: la qualificació de Matas de «beneitura» i «calúmnia ridícula» a aquestes denúncies; la mostra d'un document tret del correu electrònic de Quetglas en el Parlament balear, vantant-se que el PSOE «també té els seus Bareas»; tots els redireccionaments fets aleshores per ordre del Govern es donaren de baixa en tres mesos, manco el que dóna lloc al cas Bitel; ningú no va denunciar que el correu no arribava a la direcció original des d'on s'havia de fer realment el redireccionament i que no era altra que la del president Matas; Quetglas mai no va ser notificat, o la desaparició del registre ja esmentada. «Són dotzenes d'estranys errors: massa per no sospitar d'un espionatge polític», va dir Antich.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris