cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Amenaça de vaga a Cort

600 funcionaris aprovaren ahir en assemblea cridar a l’aturada si el PP no s’oblida de l’obligació d’allargar 2,5 hores la jornada setmanal

La polèmica al voltant de la conveniència de convocar una assemblea de treballadors de Cort en ple horari laboral d'un divendres acabà amb una concentració massiva. Devers 600 treballadors participaren en la trobada, que tingué lloc al gran hall de Son Malferit (seu dels Bombers) per poder acollir tots els assistents.

I una gran conclusió, presa per unanimitat: si l'Ajuntament no retira l'obligatorietat d'allargar 2,5 hores la jornada setmanal, els sindicats s'aixecaran de la taula. I cridaran a la vaga, si ho troben adequat.

Per tant, la reunió que ha de tenir lloc dimarts, entre la junta de personal de Cort i la Regidoria de Funció Pública, serà un punt d'inflexió. El centre Flassaders, a la Gerreria, serà l'escenari d'una negociació que pot desembocar en la primera vaga de la legislatura. O també en un gran acord, que tornaria a situar Mateu Isern entre el sector pragmàtic del PP, com a clar exponent d'una altra manera d'encarar les negociacions (a diferència, és clar, dels seus homòlegs al Govern i al Consell de Mallorca).

Ja es preveu, en tot cas, que la reunió no sigui gaire tranquil·la. I és que els sindicats han convocat la plantilla a protestar a l'inici de la trobada (09.30 hores), aprofitant l'hora del berenar del funcionariat. I no és un detall insignificant que sigui en el berenar, després de la recent polèmica sobre el dret d'assistir a les assemblees. Antònia Tovar (UGT), presidenta de la junta de personal, explica: "Ens han encès amb el decret que impedí assistir a assemblees abans de les 14.00 hores. Ja sabem que l'atenció al públic està col·lapsada, perquè som nosaltres els que ho patim". Les posicions de cada trinxera, de fet, estan ben enrocades. No debades, el portaveu mateix de Cort, Julio Martínez, recordà aquesta setmana que "augmentar la jornada laboral de 35 a 37,5 hores no és decisió de l'equip de govern, sinó que ve marcada per una llei estatal del Congrés".

El desacord, per tant, pareix inalterable. I mentrestant, els devers 600 treballadors debateren ahir altres formes de protesta. Com ara fer una cadena humana, els divendres de negre, que enllaci l'edifici de Cort amb la seu del PP i el Parlament, totes dues al carrer Palau Reial.

Així mateix, s'acordà organitzar una nova concentració assemblea el proper 27 de setembre, coincidint amb el ple de Cort. A més, ja s'ha posat en marxa una caixa de resistència per fer front a una possible vaga, amb aportacions individuals de 10 euros. Cal observar també que els treballadors rebutjaren frontalment la proposta d'un participant que instava a convocar una vaga indefinida a Cort.

Finalment, els treballadors acordaren proposar a Cort que segueixi l'exemple del Govern de Navarra i ajorni l'abonament de la paga extra fins al gener, però que la pagui.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per FRC, fa mes de 6 anys

Tot el meu suport als funcionaris, la gent vos critica, i vos criticara, pel fet de ser funcionaris i protestar, però aquests que vos critiquen son els que mateixos que diuen que una persona que tant ell com tota la seva familia estan pasant fam, es perque no vol fer feina, es a dir uns fatxes amb dos collons, els funcionaris tambe son treballadors. VISCA LA LLUITA DE LA CLASE TREBALLADORA!

Valoración:0menosmas
Per lanas, fa mes de 6 anys

Yo no entiendo que los funcionarios protesten por que les quitan la paga de navidad y no estén agradecidos por que les regalan catorce pagas mas al año por no hacer nada.
ya sabemos el dicho: lo mas rápido que existe en el mundo es el funcionario que termina de trabajar a las dos y a la una ya está en su casa

Valoración:-1menosmas
Per Joan, fa mes de 6 anys

Per què els funcionaris no volen fer trenta-set hores i mitja semanal, i noltros hem de fer 40, cobran manco i ben contents, crec que són uns privilegiats.

Valoración:1menosmas
Per Marenostrum, fa mes de 6 anys

Jo fos el Batle enviaria la meitat de funcionaris a ca seva, feis esforços i mirau com vos paguen !!

Valoración:-6menosmas
Per Crida pel futur de la nostra nació, fa mes de 6 anys

Poble de Mallorca, fem ressò de l’onze de setembre al Principat. Demostrem el nostre rebuig cap a la política colonial d’espoli de l’estat espanyol.

Des de Artà a Andratx, des de Pollença fins a Santanyí. Tots units i amb un sol clam.

Manifestau-vos dia 12 de setembre, a les 18h, plaça de la Porta pintada, a Ciutat de Mallorca.

Un mallorquí, una senyera.

Manifestau-vos per la nostra nació, la nostra llengua i el nostre dret a decidir el nostre futur.

Valoración:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris