cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín: 10°
11°

Ana María Aguiló: “2.000 professors fan política a les aules”

La portaveu d’Educació del Grup Popular al Parlament així ho defensà ahir al Parlament

La portaveu d'Educació del Grup Popular al Parlament, Ana María Aguiló, no es tallà ahir i afirmà que "dels 10.000 professors de les Balears, n'hi ha 2.000 que fan política a les aules". Les seves paraules són una clara referència a tots aquells centres que s'han posicionat contra la gestió desenvolupada pel conseller Bosch i han plantat cara a les retallades o a les imposicions lingüístices, entre d'altres qüestions.

La intervenció d'Aguiló va tenir lloc durant el Ple en què s'aprovà (amb els vots en contra de l'oposició) d'una Proposició No de Llei del PP amb la qual s'insta el Govern central a continuar amb l'elaboració d'un estatut del professor. L'objectiu de la norma seria regular l'accés a la funció pública, la carrera docent, la provisió de llocs de treball i al reconeixement de la condició d'autoritat pública del docent durant l'exercici de les seves funcions.

Aguiló defensà que "cal adequar-nos als moments actuals que vivim i empènyer el pèndol a la meitat perquè autoritat no sigui autoritarisme i que en els centres es pugui fer classe amb un clima bo tant per al professorat com per a l'alumnat".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente
Per Mateu Planas, fa mes de 6 anys

Si mai vols dir mal d'algú, primer mira qui ets tú!
Jo no crec ni per un moment que facin pol´´itica a les aules, però s'ha demanat per un moment si a les institucions adoctrinan o fan política?
Sra. Aguiló si estima la llegua sigui respectuosa. Es molt hermós conservar les nostres modalitats, però no cal inventar paraules.

Valoració:0menosmas
Per A principis de propaganda, fa mes de 7 anys

M'ha encantat aquesta filosofia. Totalment certa.
Em podria remetre qualcú l'autor/s. o bibliografia al respecte?

Valoració:4menosmas
Per Tomeu, fa mes de 7 anys

Crec que el que volia dir aquesta dona és que hi ha dos mils mestres que no combreguen amb les polítiques del PP i això no els va bé. Tant dolents són aquests polítics peperos que no saben que fer ni que dir per desprestigiar un col.lectiu de mestres que fa molt bona feina.

Valoració:12menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no interessa ni és útil ni és necessari.

Valoració:3menosmas
Per Rafa, fa mes de 7 anys

Muy interesante el post de más abajo sobre los principios de la Propoganda, y más interesante aún comprobar cómo el fascismo pancatalanista los cumple a rajatabla punto por punto.

Por cierto, las herramientas de propaganda política de la Generalitat (TV3 y CAT Radio), les cuesta a los catalanes más de 300 millones al año....

Luego no pueden pagar a médicos y profesores pq "Madriz ens robaaaaa, buahhhh...."

En fin, tienen lo que merecen.

Valoració:1menosmas
Per Quina barra!, fa mes de 7 anys

Aquesta impertinent que no ha tret plaça a les oposicións, té enveja dels mestres funcionaris, i no sap com s´ho ha de fer per ficar-se a la docència amb enxuf.

Valoració:9menosmas
Per així ens va., fa mes de 7 anys

Hi ha una dada molt significativa en els pressupostos per al 2013: es tornen a escapçar els pressupostos del 2012. Es retallen més de 17 milions d’euros, dels quals 10,5 milions són de la partida de personal, per tant, menys professorat per al proper curs.

Valoració:11menosmas
Per Quina penyora..., fa mes de 7 anys

Com a mestra era de les que estava més temps de baixa que fent feina...

Valoració:0menosmas
Per PRINCIPIS DE PROPAGANDA, fa mes de 7 anys


1.- Principi de simplificació i de l’enemic únic.
Adoptar una única idea, un únic símbol. Individualitzar a l’adversari en un únic enemic.

2.- Principi del mètode de contagi.
Reunir diversos adversaris en una sola categoria o individu. Els adversaris s’han de constituir en una suma individualitzada.

3.- Principi de la transposició.
Carregar sobre l’adversari les pròpies errades o defectes, responent a l’atac amb l’atac. “Si no pots negar les males notícies, inventen d’altres que distreguin”.

4.- Principi de l’exageració i de la desfiguració.
Convertir qualsevol anècdota per petita que sigui, en una amenaça greu.

5.- Principi de la vulgarització.
Tota propaganda ha de ser popular, adaptant el seu nivell als menys intel·ligents als que va dirigida. Quan més gran sigui la massa a convèncer, més petit ha de ser l’esforç mental a realitzar. La capacitat receptiva de les masses és limitada i la seva comprensió escassa; a més, tenen una gran facilitat per oblidar.

6.- Principi de l’orquestració.
La propaganda ha de limitar-se a un nombre petit d’idees i repetir-les incansablement, presentades un i altre cop des de diferents perspectives però sempre convergint sobre el mateix concepte. Sense fissures ni dubtes. D’aquí també ve la famosa frase: “Si una mentida es repeteix prou, acaba per convertir-se en realitat”.

7.- Principi de renovació.
S’han d’emetre constantment informacions i arguments nous a un ritme tal que quan l’adversari respongui, el públic ja estigui interessat en una altra cosa. Les respostes de l’adversari mai han de poder contrarestar en nivell creixent de les acusacions.

8.- Principi de la versemblança.
Construir arguments a partir de fonts diverses, mitjançant els ” globus sondes” o “informacions fragmentaries”.

9.- Principi de l’acallament.
Deixar de banda les qüestions sobre les que no es tenen arguments i dissimular les notícies que afavoreixen a l’adversari, també contraprogramant amb l’ajut dels mitjans de comunicació afins.

10.- Principi de la transfusió.
Per regla general, la propaganda opera sempre a partir d’un substrat preexistent ja sigui una mitologia nacional o complexes d’odis i prejudicis tradicionals; es tracta de difondre arguments que puguin arrelar en actituds primitives.

11.- Principi de la unanimitat.
Arribar a convèncer a molta gent que pensa “com tothom”, creant una falsa impressió d’unanimitat.

Valoració:5menosmas
Per Solleric, fa mes de 7 anys

Idò n'hi ha 8.000 que no fan la seva feina, que és educar i la politica ha de formar part de l'educació critica dels nostres joves perquè no passi el que ha passat fins ara. La politica no és una cosa llunyana, la politica és el preu del pa i si no educam perqué la joventut sapiga alguna cosa sobre politica ens trobarem amb governs com l'actual que van a la seva i obeeixen els mercats en comptes de escoltar i preocupar-se del seu poble.

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 7
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris