cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

14 acusats i 35 testimonis

Ja és tot a punt. El cas Cavallistes farà desfilar fins a 50 persones per la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia els dies 1, 2 i 3 de desembre. El macrojudici pot afectar més de deu càrrecs locals del PP

El macrojudici pel cas Cavallistes farà seure a la banqueta 14 acusats i farà desfilar fins a 35 testimonis. La vista tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de desembre a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), presidida pel jutge Antoni Monserrat. El judici depurarà responsabilitats d’una trama orquestrada per l’exbatle de ses Salines Sebastià Vidal, que va intentar legalitzar la seva casa de foravila mitjançant un interès general per a l’Associació Cavallista de ses Salines que va tenir el suport d’onze ajuntaments del seu mateix partit, el Partit Popular.

En total seran prop de 50 persones les que passaran pel TSJIB, de les quals 12 són del municipi saliner. Així, dia 1 de desembre a les 9.30 hores del dematí s’interrogarà els següents acusats: l’exbatle Sebastià Vidal; l’actual zelador municipal, Sebastià Escalas; l’exbatle de Campos i conseller insular del PP Andreu Prohens; el secretari de l’Ajuntament de Campos, Sebastià Portell; el batle en funcions de Llucmajor, Joan Jaume (PP); l’exbatle de Santanyí Miquel Vidal (PP); l’exbatlessa de Felanitx i diputada Catalina Soler (PP); l’exbatle de sa Pobla Antoni Serra (PP); exregidor del PP de sa Pobla Joan Llabrés; el tinent de batle d’Inca Joan Rubert (PP); l’exbatle de Santa Margalida Antoni del Olmo (PP); el batle de Selva i candidat del Partit Popular de Mallorca, Joan Rotger; i el batle de Montuïri, Gabriel Matas (PP).

Tots els dirigents del PP hauran de respondre per l’emissió d’uns certificats presumptament falsos, que avalaven actuacions dels cavallistes en els seus respectius municipis amb l’objectiu de sumar esforços per a la consecució de l’interès general per a la caseta de na Fonda.

Els testimonis

Dies 2 i 3 es prendrà declaracions dels 35 testimonis. Dia 2 a partir de les 9.30 hores passaran pel jutjat la mare de Sebastià Vidal, Catalina Bonet, i els saliners Miquel Gelabert, Joan Quetglas, Miquel Rigo, Joan Serra i Antoni Vidal, amb la registradora de l’Ajuntament de Campos Beatriz Zamorano, Adriana Pousa, Pedro Trobat, Jaume Rosselló i Jaume Aguiló. En el torn de l’horabaixa, a les 16 hores, Cristòfol Barceló; Jaume Bauzà (PP), tinent de batle de Montuïri; Mateu Fiol; Rafel Fullana, i Apol·lònia Gost. Dia 3 dematí: Bartomeu Llinàs; Joan Marquès; Jaume Mora; Antonio Regis, Simón Riera; el batle d’Inca, Pere Rotger (PP); Pere Seguí; Llorenç Vallcaneras; Miquel Vallcaneras; Joana Maria Xamena, i Joan Serra Pons. L’horabaixa: Gregori Suau, Miquel Contestí, Bartomeu Bonet, Felipe Martín i el batle de Felanitx, Gabriel Tauler (PP).

Projecció de vídeos del cas a la seu del Ministeri de Justícia

Gairebé tots els missers de les defenses i acusacions del cas Cavallistes acudiren ahir a la Gerència Territorial de Justícia (seu del Ministeri a Palma) per veure les cintes de vídeo del cas Cavallistes. Aquestes cintes formen part de l’estratègia de gairebé tots els missers de la defensa dels acusats del PP. Els advocats volen argumentar que l’Agrupació Cavallista de ses Salines existia en base al fet que diferents veïns de la localitat realitzassin exhibicions cavallistes als diferents pobles on hi ha càrrecs del PP imputats per haver emès els certificats d’existència de l’associació a Sebastià Vidal, exbatle de ses Salines.

A les cintes es veuen els veïns de ses Salines sobre els cavalls. Tanmateix, en aquests vídeos que es van mostrar ahir a l’edifici judicial no es veuen logotips, ni pancartes, ni elements que certifiquin l’existència de l’Agrupació Cavallista de ses Salines, objectiu de part de les defenses. El que es va poder veure ahir a la Gerència Territorial de Justícia a Palma era només un resum de les cintes que s’han presentat, ja que hi ha més de set hores de gravacions de vídeo presentades en el marc del cas Cavallistes.

Poca rellevància

Fonts jurídiques vinculades al cas asseguren que aquesta prova té molt poca força amb vista al macrojudici contra càrrecs del PP, ja que en el seu contingut no es veu res que identifiqui l’associació al·legada. De fet, ahir la Fiscalia de Balears ni tan sols va acudir al visionat de les cintes. Sí que hi van assistir, en canvi, els lletrats que representen les acusacions, com també gairebé tots els de les defenses.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per biel monserrat, fa mes de 10 anys
Molt bé tot això i tal però ¿Quant resoldrà el Consell l'expedient d'infracció urbanística i obligarà a tomar la casa ilegal?...
Valoración:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris