cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

100 anys del Club Pollença

L'antiga entitat ciclista, bressol de la vida política, cultural i esportiva del poble, compleix un segle d'història

"El Club és més que una societat. Forma part del paisatge i de la idiosincràsia del nostre poble". El president del Club Pollença, Antoni Ferragut, defineix així la història d'una societat que compleix un segle d'història, un club que ha estat el germen de la vida social, política, esportiva i cultural de Pollença durant els darrers cent anys, niu de batles i regidors (des de l'any 1972 fins ara, tots els seus presidents, a excepció de Miquel Ripoll, han estat regidors o exregidors) i que en l'actualitat continua tenint un pes important.

El Club celebra el centenari amb una exposició commemorativa, comissariada pels historiadors Pere Salas i Margalida Cànaves i que estarà oberta fins al pròxim dia 15 de desembre.

Encara que va néixer amb un caràcter apolític i així consta en els estatuts, el Club Pollença ha tingut i té molt a dir en la vida política i social de Pollença. El caràcter liberal conservador amb què va néixer el 1910 li va permetre sobreviure al franquisme, fins al punt de mantenir prou independència per fer cursos de "mallorquí" el 1967, en plena dictadura, i obrir les seves instal·lacions a figures emblemàtiques de la cançó protesta com Raimon, Juan Ramón Bonet i fins i tot Serrat.

A finals del segle XIX, era habitual la formació d'associacions recreatives i esportives als diferents pobles de Mallorca, bressol dels autèntics moviments socials, immersos en ple procés de modernització. El 7 de juny de 1910 s'aprovaren els estatuts del Club Ciclista Pollencí, en teoria una agrupació esportiva que el 1930 adoptava la denominació actual: Club Pollença, el qual es convertí en el centre de la vida cultural, esportiva, lúdica i, per què no, política de Pollença.

El club consta avui de 1.050 socis, dels quals només un deu per cent són dones. Continua tenint un pes important en la societat pollencina.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris