cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Teresa Palmer aposta pel “diàleg i el consens”

La delegada del Govern afirma que els poders públics no poden ser percebuts “pels ciutadans com un obstacle”

El ministre d’Interior; el president del Govern, i la nova delegada del Govern, ahir moments abans de “jurar” el càrrec.

25-07-2012

Teresa Palmer, la flamant nova delegada del Govern, va prendre ahir possessió del càrrec. I ho féu acompanyada d’una llarga llista d’autoritats, entre les quals destacaren especialment el ministre de l’Interior, el català Jorge Fernández Díaz, i el president José Ramón Bauzá. Tampoc no faltà a la cita l’exdelegat  José María Rodríguez, que va somriure i saludar en tot moment.

La delegada “jurà per la seva consciència i honor” el càrrec i féu un discurs inaugural íntegrament en castellà, a diferència del ministre d’Interior, que emprà també el català.

Palmer començà amb els agraïments, en especial a la seva família, però no s’oblidà del seu predecessor. La representant de l’Estat féu públic “el seu més sincer reconeixement” a Rodríguez i digué que “ningú no posa en dubte la seva capacitat de treball, entrega i defensa de les institucions públiques”. També afirmà, però, que “els poders públics no poden ser percebuts pels ciutadans com un obstacle”. I que han de ser capaços de traslladar que la seva fita és “millorar-ne el benestar”. La delegada assenyalà llavors que “el diàleg i el consens seran la base de totes les meves accions”. Afegí que ara, en temps difícils, cal tenir “seny”.

Palmer, que es proclamà “màxima representant de l’Estat” a les Illes, finalitzà la diatriba amb una cita  de Gregorio Peces Barba, un dels pares de la Carta Magna que finà recentment. Digué, citant-lo textualment: “Amb la Constitució passa com amb l’aire que respires, no es nota fins que manca”.
El ministre, per part seva, començà el discurs saludant les autoritats en català. Després canvià d’idioma i advertí Palmer que té “una responsabilitat díficil i sempre complexa”. També volgué acreditar la seva vàlua i afegí que la seva experiència en els sectors econòmic, turístic i universitari “són de vital importància i fan que tingui el perfil idoni”.
Fernández Díaz li recordà, a més, que haurà “de vetlar perquè es compleixin els drets i deures dels ciutadans” i que per dur a terme aquesta tasca compta  amb els cossos de seguretat de l’Estat. Afegí que “la Policia Nacional i la Guàrdia Civil són dos elements essencials per a la promoció del turisme a Espanya”. Recordà que a l’exterior l’Estat és percebut com una destinació “segura” i  això “és una de les nostres fortaleses, davant d’altres destinacions turístiques”.

El ministre també tingué paraules d’agraïment cap a l’exdelegat Rodríguez i volgué acabar recordant que el pròxim 30 de juliol es compleixen tres anys del darrer atemptat terrorista d’ETA amb  morts.  Fou a Palmanova i hi perderen la vida dos guàrdies civils.

Entre els assistents a la presa de possessió, s’hi veieren polítics i autoritats com el president del TSJIB,Antoni Terrasa; el fiscal en cap, Bartomeu Barceló; el president del Parlament, Pere Rotger;  la presidenta del Consell, Maria Salom; el batle de Palma, Mateu Isern; l’expresident Gabriel Cañellas; diversos membres  i consellers de l’Executiu balear; els exdelegats del Govern Ramon Socias i Catalina Cirer; el president i editor del Grup Serra, Pere A. Serra, i autoritats militars i policials, entre d’altres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pere (Manacor), fa mes de 6 anys

La constitució espanyola??????!!!!! Ui, sí, que no ens falti, per l'amor de Déu...aquella que diu que l'exèrcit pot intervenir per mantenir la unitat d'Espanya ( perquè ho entenguem, preparau-vos a rebre amb l'ametralladora si un dia decidim ser independents democràticament) o la que garanteix l'impunitat del "bon" cap d'estat. Què hem fet per haver d'aguantar dirigents tan mediocres i mentiders, Déu mevet?

Valoración:0menosmas
Per Rosella, fa mes de 6 anys

Com pot dir que vol diàleg i consens si comença menyspreant la llengua pròpia de la comunitat? Quin començament. No augura res de bo. Però es veu que en Josemarrón els tria que siguin ben renegats, com més, millor.

Valoración:10menosmas
Per k, fa mes de 6 anys

Quan diuen que aposten per "diàleg i consens" vol dir que faràn tot el contrari...

Valoración:5menosmas
Per Bonyoforat, fa mes de 6 anys

Seny: Sana capacitat mental que és penyora d'una justa percepció, apreciació, captinença, actuació.
Sempre que sento parlar de seny als peperos em ve al cap en Cañellas i en Mates.
Túnel de soller i Palma Arena.

Valoración:5menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 6 anys

Ja tenim una nazi a la delegació de Govern. Fatxa espanyolista!

Valoración:7menosmas
Per ..., fa mes de 6 anys

A la redactora de la notícia:

No pareix que el discurs de Teresa Palmer fos cap diatriba.


diatriba

f. [LC] [FLL] Crítica virulenta.

(DIEC2)

Valoración:5menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

"finalitzà la diatriba amb una cita de Gregorio Peces Barba"


Més informació sobre aquesta personalitat espanyola:

http://directe.cat/220584

Valoración:7menosmas
Per Confiat, fa mes de 6 anys

Diu el reporter que entre els polítics i les autoritats hi havia el pesident i editor del Grup Serra, Pere A. Serra, tot i precedint a les autoritats militars i policials. Vergonya, cavallers, vergonya! Na Teresa Palmer i Tous, no és la máxima representant de l'Estat a la Comunitat Autònoma. Aquest honor li correspon al President de la Comunitat Autòoma. Tampòc hi seria de més que haguès fet ús del català, llengua cooficial a la CAIB i pròpia de la seva famìlia, dels pares Pep Francisco i Margalida i dels padrins, Nicasio i Gabriel

Valoración:4menosmas
Per II*II, fa mes de 6 anys

La mallorquina (?) Teresa Palmer ha tornat a oblidar la llengua pròpia de Mallorca. Per això, i com que és la "màxima representant de l’Estat” a les Illes Balears, resulta que ja tenim un altre menyspreu a la nostra llengua per part de l' Estat espanyol.

Valoración:17menosmas
Per xim, fa mes de 6 anys

diàleg i consens??? com es nota que no la coneixen... Na Merkel al seu costat és una aprenent...

Valoración:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris