cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
27°

Educació notifica irregularment les ajudes de menjador, segons COAPA

La confederació d'associacions de pares creu que el Govern no dóna facilitats a les famílies.

14-12-2005 | R.L.
La Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes, COAPA Balears, assegura haver detectat irregularitats en el procediment de notificació dels resultats de la convocatòria d'ajudes de menjador.
 
Concretament, en una nota signada també per FAPA Mallorca, les organitzacions afirmen que la majoria de famílies no han sabut res de la publicació perquè aquesta s'ha fet durant el mes d'agost, un temps en el qual els centres, que són els que informen normalment d'aquestes qüestions, romanen tancats.
 
A més, lamenten que encara que les famílies sol·licitants s'hagin assabentat de la publicació, la conselleria d'Educació ha fet servir a la Resolució definitiva publicada al BOIB uns codis en comptes dels noms i llinatges, complicant el procés i que es pugui saber del cert si les ajudes han estat concedides o no. D'aquesta forma, afirmen que la notificació no és correcta.
 
Les entitats que apleguen les famílies dels alumnes critiquen que amb aquesta forma de procedir, els pares i mares no poden exercir el seu dret de recórrer, si escau, perquè el termini d'un mes s'acaba i això podria provocar la "ineficàcia" en la Resolució admnistrativa.
 
Apunten, referent a això, que havien proposat a Educació ampliar el termini de recurs a la recepció, comptabilitzant només els dies lectius, com fan en els pagaments, però la conselleria no ho ha admès i s'ha oferit únicament a facilitar els codis de cada família telefònicament, la qual cosa és "una solució molt limitada perquè no arriba a tothom".
 
En aquest sentit, COAPA afirma que es vulnera una vegada més el dret de les famílies "per no haver fet les coses en temps i forma".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris