muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
14°

Catalunya i Balears acorden la reciprocitat de TV3 i IB3

El compromís vol aprofundir en l'objectiu de “crear un espai de televisió en català”, segons el conseller de Presidència, Albert Moragues

La Generalitat de Catalunya i el Govern balear han acordat avui la reciprocitat de les emissions entre les televisions públiques d'ambdós territoris, IB3 i TV3, al nou marc de la Televisió Digital Terrestre (TDT).

D'aquesta manera, els televidents podran accedir a la programació completa del canal públic de l'altra comunitat, garantint-ne la distribució i difusió.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras; el de Presidència de Balears, Albert Moragues; el director general d'IB3, Antoni Martorell; i la directora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Cullell; han firmat avui els convenis a Palma.

Està previst que la reciprocitat es pugui aplicar en un segon canal de Catalunya i les Illes Balears, si bé els dos Executius respectaran els drets d'emissió de les seves respectives televisions. A més, els dos governs també es comprometen a estudiar la viabilitat de crear un canal conjunt de televisió per Internet (IPTV) amb el contingut de les produccions pròpies de les televisions públiques de les Balears i Catalunya.

En aquest context, s'ha constituït una Comissió bilateral per compartir les polítiques audiovisuals i les accions de promoció de la producció audiovisual.

POTENCIAR LA TELEVISIÓ EN CATALÀ

Els dos consellers han mostrat l'interès que existeix per consolidar un marc estable de cooperació entre les dues televisions, ja que això permetrà aprofundir en l'objectiu de “crear un espai de televisió en català”, ha apuntat Moragues.

Tresserras ha destacat la importància d'“anar tots plegats” per constituir un mercat cultural “significatiu” a Europa i s'ha mostrat convençut que millorant l'oferta de canals, es millorarà també la quota d'audiència en català.

El director general d'IB3 ha indicatque l'acord representa “una passa més de futur de cara a la consolidació d'un espai de televisió en català”, i ha valorat positivament que els espectadors de les Illes puguin disposar d'una oferta de televisió més àmplia que l'actual. IB3 tindrà així una audiència potencial de set milions d'espectadors.

Cullell s'ha mostrat satisfeta per l'acord que, segons ha dit, “ajudarà a millorar la televisió pública en català en ambdós territoris”.

ACORD TÈCNIC

D'altra banda, l'Ens de Radiotelevisió de les Illes Balears (EPRTVIB) i la CCMA han acordat desenvolupar el règim de reciprocitat de les emissions televisives en TDT i establir les condicions d'ocupació dels respectius canals múltiples que tinguin assignats, establint que l'execució del conveni es dugui a terme en dues fases.

A més, els dos ens intentaran, sempre que sigui d'interès per als dos operadors i en el cas que hi hagi coincidència en els drets d'emissió, excloure en el senyal que s'emeti pels canals de l'altra comunitat continguts de producció aliena o d'esports, a fi d'evitar la duplicitat en l'emissió de continguts i prioritzar els drets de cada operador al seu territori.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per joanpau, fa mes de 11 anys
Inmi i perquè necessitam un televisor a casa nostra? La programació és patètica i alienant a gairebé tots els canals però jo encara no he venut el meu televisor. No siguis tant negativa. És clar que l'objectivitat al 100% no existeix, però també és innegable que la IB3 actual és infinitament més objectiva que quan governava el PP. Com a mínim ara hi surten tots. És una televisió jove i segur millorarà i arrelarà amb el temps, així com ha succeït amb les altres autonòmiques.
Valoració:-3menosmas
Per Anarco, fa mes de 11 anys
A Inmi: més pac jo per tenir les televisions espanyoles i cap d'elles m'interessa, ni interessa a molts espanyols. Moltes han perdut el seu valor bursàtil en més del 50% . Saps de què vas?
I tampoc m'interessen IB3, ni TV3, ni Canal 9 perquè per més que parlin en català no les fa millors. I especialment perquè la seva gestió s'externalitza en mans privades.
Valoració:-30menosmas
Per inmi, fa mes de 11 anys
Joanpau: estoy 100x100 de acuerdo contigo. Pero totalmente.
Ahora bien ... ¿que hacemos entonces? ¿Dejar que IB3 siga por el mismo camino de todas las tvs autonómicas, y sea la TV del partido que gobierna? Escucha: 240 millones entre el millón de baleares que somos, quiere decir que he pagado 240 euros en estos tres años para que primero el PP, luego telemunar y ahora el hexapartito tengan su tv propia?
Y lo que sigo sin entender es como tienen convencida a la gente que "necesitamos" tener una TV autonómica. Aunque nos cueste lo que nos cuesta y sirva para lo que sirve. Mira la mayoría de los comentarios de este artículo .... si hasta la defienden ! !
En fin. Lo del principio es que no podemos cerrar todo lo que no funciona. Pero tampoco nos pueden robar los políticos y nosotros agradecerle.
Saludos
Valoració:-8menosmas
Per Magí, fa mes de 11 anys
El Canal 33 m'agrada perquè la majoria dels programes són culturals, històrics, literaris, reportatges fets a tot arreu del món. Caldria poder veure'l. TV3 està bé, però els continguts son més festius. Com els Canal 9 valencià i el 2, respectant les diferències. Pel que fa referència a IB3, no cal dir que ha millorat moltíssim amb el canvi de signe polític a les Illes. Ja era hora!
Valoració:11menosmas
Per joanpau, fa mes de 11 anys
Inmi tanmateix és en va. IB3 continuarà per molts motius i precisament un d'ells és perquè és una eina de cohesió dels ciutadans de les illes balears. Les televisions públiques i tots els serveis públics que no és gestionen bé, no s'han de tancar... No siguis tant extremista, simplement s'han de gestionar bé. Siguem un poc més positius.
Valoració:3menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 11 anys
Sembla que no se conex la gramàtica den Moll (1968), se podria aprendre bé el balear.
Referent an el castellan tots els locutors són betacistas, i encara que sigui una question dialectal dels forasters, aquesta anomalia se hauria de arreglar fent pronunciar la v labiodental an els locutors com pertoca an el castellan clàssic. També haurian els locutors en castellan haurian de rebutjar las consonants "th" i "dh" i pronunciar "s", "t" o "d" com pertoca, axí dir Toledo i no Toledho, dado i no "dhadho" o "dhao", Madrit i no "Madridh", monzón dir "monsón" i no "monthón".
Referent an el balear té la v labiodental i la haurian de pronunciar tots, a més té vuit vocals que els locutors han de pronunciar.
Hi ha una gramàtica (la den Moll, 1968) que ho explica i està adaptada per el parlar dels balears i no introduir defectes del barcelonin i valentian.
Valoració:-4menosmas
Per Regomira, fa mes de 11 anys
Inmi: deu ser nacional de Espanya, la omnipresent nació veïna. Quant a la geografia d Espanya, et refereixes a les terres castellanes, manxegues, extremenyes , andaluses... o a la disciplina anomenada geografia.,
Valoració:6menosmas
Per Carles, fa mes de 11 anys
Tv3 pel març i el Canal 33... setembre de 2010. D'aquí a dos anys!! Definitivament els del Bloc estan ben empardalats...
Valoració:5menosmas
Per inmi, fa mes de 11 anys
Melcior: lo bueno que tiene TVE es que es de ámbito nacional y es una herramienta de cohesión social en la geografía de España.
Claro que como está gestionada actualmente, por supuesto que la cerraría.
No creo que las Tv públicas (o autonómicas) tengan el cometido de competir con las privadas en raiting o share (como dicen ahora).
Y jamás nos deberían de costar lo que nos cuestan.
Asi que cerrar TVE no sería una mala idea.
Saludos
Valoració:-11menosmas
Per melcior Gelabert, fa mes de 11 anys
Inmi, i cerrar TVE que te parece?
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris