cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
28°

Una companyia d'òpera per a les Illes

Les Illes necessiten una companyia d'òpera per tenir una oferta estable de qualitat i satisfer un públic fidel o potencial. Tot i ser un gènere conegut pel renom de grans figures, allò que li donaria gran nivell i arrelament a casa nostra seria una companyia pròpia. I a les Balears tenim personal, tant en qualitat com en quantitat: només cal un suport institucional que doni estabilitat econòmica i artística al projecte.

Construir una òpera al moll de Palma era inviable pel seu cost i per la manca d'un públic massiu; però també per la inexistència d'una companyia d'òpera pròpia que donàs estabilitat a la seva oferta. Només així pot oferir-se un producte musical de qualitat amb regularitat, amb una inversió molt més reduïda que la construcció de grans coliseus que quedarien mig buits. Tot plegat menys visible, però molt més eficaç.

Tenir una companyia d'òpera donaria sortida als professionals del cant de la nostra terra, en lloc d'haver d'emigrar o abandonar la seva vocació. Proporcionaria un programa operístic regular i diversificat, amb una plantilla estable professionalitzada dedicada exclusivament a la seva feina. I donaria com a fruit una oferta de major qualitat, diversa, més nostrada, crearia afició i salvaria vocacions malmeses per falta d'oportunitats.

Tenint uns magnífics teatres d'òpera a Maó i a Palma, per què no complementar-los amb una plantilla estable? El mateix podria dir-se del ballet, en una situació similar. Esperem que els consells insulars, dipositaris de les competències de Cultura, actuïn en aquest sentit.

Manel García. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris