cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
16°

PSOE i PP: policia bo, policia dolent

El passat 4 de juliol Rodríguez Zapatero va condemnar el darrer "manifiesto" contra el català, i va fer un clam a "la diversitat i la pluralitat". Aquell mateix dia, la justícia espanyola obligava per la via ràpida a imposar una hora més de castellà a les escoles de Catalunya, en compliment d’un decret socialista de 2006. Així és en Zapatero, i així és el PSOE.

El PSOE és el responsable d’una tracalada de decrets, articles i reglaments que imposen l’ús del castellà a ca nostra. El PSOE és el creador de l’Instituto Cervantes, que pagam els catalanoparlants tant si volem com si no i serveix únicament per expandir l’espanyol arreu del món. El PSOE és qui va implantar la Feria de Abril a Palma i a Barcelona. El govern espanyol del PSOE és qui ha donat el vistiplau al tancament de TV3 al País Valencià. Del PSOE són els madrilenys Joaquín Leguina, Rafael Simancas i Juan Acosta, que al contrari de Zapatero no van de posar-se caretes i han signat el "manifiesto", i del PSOE és José Bono, que ja ha deixat ben clar que no permetrà l’ús del català al parlament espanyol. Zapatero és qui treu pit amb la selecció espanyola, símbol de l’uniformisme castellanitzador, i qui mou fils dia rere dia per impedir les seleccions catalanes. El PSOE és qui ens va entaferrar fa devuit anys les televisions privades en espanyol, i el 2006 en va afegir unes quantes més. Ara una d’elles, Tele 5, s’ha pronunciat a favor del manifest neofranquista i el govern del PSOE ni tan sols els ha cridat a l’ordre, tot i que aquests canals funcionen en règim de concessió.

Pel que fa a les Balears, si s’ha capgirat mínimament la persecució del català després de la derrota del PP és gràcies a la presència de partits autòctons dins els pactes de govern. La petjada del PSOE, en canvi, es fa notar en la portaveu del Govern que fa les declaracions en foraster, el discurs en espanyol de Francesc Antich a l’Expo de Saragossa, la publicitat institucional i els rètols lluminosos de les autopistes en espanyol, o l’emissora de ràdio contractada per als autobusos de Palma, que emet íntegrament en la lengua del imperio.

Tot ve a demostrar que el PSOE persegueix exactament el mateix que el PP: liquidar-nos, o reduir-nos a la categoria de reserva índia com a mal menor. L’única diferència és que el PP el veus venir d’enfora, mentre que el PSOE t’entabana amb el seu bla, bla, bla i llavors te la clava per l’esquena. I te la clava amb la mateixa determinació i manca d’escrúpols que un Aznar, un Rajoy, un Losantos o un Pedrojota qualsevol. No han inventat res de nou, simplement posen en pràctica allò que ja propugnava l’any 1715 el primer borbó espanyol: "se procure conseguir el efecto sin que se note el cuidado". Les explosions d’imperialisme lingüístic que es produeixen de tant en tant, com ara la d’aquest darrer "manifiesto", no li fan cap nosa, ben al contrari. Així poden presentar-se com el "policia bo" que suposadament ens protegirà d’una ultradreta espanyolista desbocada, al mateix temps que continuen arraconant el català i imposant l’espanyol, de la mateixa manera que continuaran sotmetent-nos a l’espoli fiscal i la depredació del territori.

L’estratègia de dir una cosa i fer-ne una altra, juntament amb el lema "amb el PP ho passaríeu pitjor" són la marca de fàbrica del PSOE. Ha estat així des de Felipe González i aquell "OTAN, d’entrada no" fins al Zapatero que prometia donar suport a l’estatut català, passant per so n’Espases i la piscina de Pedrojota. Però com va dir Lincoln, pots enganyar tothom durant un temps, en pots enganyar uns quants durant molt de temps, però no pots enganyar tothom tot el temps. Per això PSOE i PP tenen data de caducitat. Que aquesta arribi més prest o més tard depèn en bona part dels nostres partits polítics, els mateixos que PSOE i PP voldrien esborrar del mapa.

Lobby per la Independència

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris