lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Les inversions ferroviàries

La primera obligació de la Conselleria de Mobilitat és enfortir el servei amb les actuacions que siguin més factibles

La Conselleria de Mobilitat està desenvolupant la seva feina enmig de no poques dificultats. La impossibilitat d'arribar a un acord amb l'Ajuntament d'Alcúdia sobre la connexió del tren amb sa Pobla ha fet que aquesta iniciativa quedi definitivament ajornada. També el tren a Artà s'enfronta a moltes complicacions al seu pas per Manacor per manca d'entesa amb l'Ajuntament de la ciutat. Davant això, el conseller Vicens, que té importants recursos econòmics procedents de Madrid, s'ha decidit pel pragmatisme: fer allò que pugui i fugir dels entrebancs paralitzadors. És a dir, farà l'estació de sa Pobla i l'electrificació de les línies actuals.

És cabdal no abaixar la guàrdia i continuar endavant. Allò essencial és enfortir el servei del ferrocarril. Si ara no se'n poden fer noves línies, no hi ha dubte que una nova estació a sa Pobla i dur-hi l'electrificació, que és un sistema ecològic, no contaminant i de menor consum, suposa un avanç transcendental. Perquè d'això es tracta: d'avançar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Es tren a Alcúdia seria de gran utilitat per a tota sa gent amb mentalitat ecològica, tant si viu a sa zona d'Alcúdia com si no. A aquestos darrers permetria, per exemple, arribar de Ciutadella i anar-se directament a Palma o vice-versa; això ja ho fa sa línia d'autobús però es tren és més còmode perquè no té retencions de trànsit si és que realment està ben organitzat. I, ja que estam també posar una línia fèrria entre Ciutadella i Maó i alguna de tramvia a Eivissa i a Formentera
Valoració:-2menosmas
Per Ferrocarril, vies de futur, fa mes de 11 anys
Com diu Micaela, una línia Palma-Algaida-Montuïri-Manacor és vital!

I construir ferrocarril no és cosa del segle XIX. És una inversió del XXI, si Madrid amplia la xarxa de Rodalies a poblets de 4.000 habitants, per què no ho podem fer nosaltres? I allà hi ha PP!
Valoració:4menosmas
Per Micaela, fa mes de 11 anys
No estaria gens malament un tren per al Pla i el Migjorn, ja està bé de deixar-nos abandonats en matèria de transport públic!
Valoració:5menosmas
Per Tòfol, fa mes de 11 anys
Al Llevant hi ha una "plataforma ciutadana" que, sota un vernís ecologista i parlant com experts (Eh Cati?) doctors "honoris causa", s'oposen a la perllongació els tren fins a Artà.
Quan grates un poc, resulta que en bona part són els mateixos que varen armar "la marimorena" quan el Parc de Llevant.
Desconec si el cas d'Alcúdia és semblant, però crec que no difereix gaire: molts d'interessos creats i molts de "favors" a tornar.
Valoració:2menosmas
Per Cati., fa mes de 11 anys
JOan, vull que les coses es fagin bé, que siguin els tècnics i els experts elsque diguin quin és el millor transport públic per les diferents zones i necessitats de Mallorca i no convertir una necessitat com aquesta en uns projectes polítics que com a llevant els experts asseguren que no són bones per la comarca i les necessitats de mobilitat de la gent.
Que fagin els estudi, seriosos, i dsprés fagin i no al revés venguin projectes i després adaptin els informes al que els hi vagi bé.
Valoració:7menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Però Cati, tu vols es tren a Alcúdia o no?
Valoració:2menosmas
Per Cati, fa mes de 11 anys
A si "vull el tren a alcudia", tu què saps per acusar d'aquesta manera! Qui ets tú per dir que no sóc d'esquerres!
Fins on hem arribat!
Qui no pensa com tú és de dretes?
Però què t'has cregut! Ja prou d'aquesta cosa mafiosa de no poder discrepar.
Per favor en quina esquerra ens estam convertint!
Realment hi ha gent que canvia quan té poder.
Valoració:2menosmas
Per VULL EL TREN A ALCÚDIA, fa mes de 11 anys
Cati que jo sapiga (pq ha surtit publicat així als diaris) ja s'encarregat el projecte d'electrificació d'Inca a Manacor i ja s'han comprat les unitats elèctriques noves.
No empreis demagògia i ni posis al mateix sac als corruptes del PP.
Tu d'esquerres tens el mateix que jo de dretes.
Valoració:3menosmas
Per Cati, fa mes de 11 anys
EL que necessitam és un bon transport públic Sr. Vicens no uns trens de jugueta! Millori el servei Palma-Manacor que sempre arriba tard, fa un soroll insoportable, és contaminant i és mou com un carro, és tercermundita! I només pensar en inaugurar coses i construirne d'altres per guanyar comisions pel partit.
Aquesta és l'esquerra social que hem estat construïnt durant tants anys?
Valoració:5menosmas
Per VULL EL TREN A ALCÚDIA, fa mes de 11 anys
El batle d'Alcúdia simplement no vol el traçat nord per dos motius:
1.- El traçat nord afecta a alts 'capos' (com bé ha dit en Pep)
2.- Que el govern digues (quan si era possible) fa uns anys que es podria fer el traçat sud, va fer que molts amiguets del batle comprasin finques pel possible corredor ferroviari.

Aquesta és la realitat, els interessos d'uns pocs, això si poderosos, fan que aquest tren no arribi a Alcúdia. Ja està bé!
Com a Alcudient vull el tren al meu poble i no haver-me de translladar al Fogueró per poder-ho agafar. Tot pq duran quatre mesos, com a molt, el guiris puguin agafar el tren. Per tant x qui feim el tren? pels guiris o per la gent d'aqui? Així entén l'Ajuntament defensar els interessos del poble?

El batle d'Alcúdia sap ben bé que el traçat que ell vol no es pot dur a terme. Ja q l'àmbit de projecció de tota l'albufera no ho permet i a més depén d'europa que dona milionades per això.
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris