nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Candidats, no ens engegueu

La candidata a la batlia de Palma pel PP, Catalina Cirer, va dir: «Sempre he pensat que els debats han de servir per donar a conèixer actuacions i propostes als ciutadans». Però dit això, va continuar dient: «Dins la nostra planificació de campanya i la manera que hem triat per transmetre aquestes propostes del Partit Popular, no hi tenim previst fer-ho en forma de debat» (resposta a Aina Calvo, candidata del PSIB, quan aquesta li va demanar un debat públic).

Al meu entendre, debatre no pot ser una estratègia: és un deure dels polítics davant els ciutadans als quals serveixen, i no solament en campanya. El que fa Cirer és un insult i un menyspreu als ciutadans. Per tant, com a ciutadà emprenyat i indignat, convido els candidats de la resta de forces (Eberhard Grosske, Aina Calvo i Miquel Nadal) a fer el següent:

-Posar-se d'acord ràpidament per trobar un lloc per dur-hi a terme un debat (si cal fer-ne més d'un, millor), preferiblement un aforament gran amb presència lliure de públic i, si pot ser, torn de paraula per als ciutadans.

-Que triïn el moderador i, si s'hi escau, periodistes de mitjans diversos per fer les preguntes que calguin.

-Convidar tots els mitjans audiovisuals i escrits a assistir-hi, perquè puguin enregistrar o emetre el debat amb tota llibertat.

-Convidar totes les associacions i entitats ciutadades a ser-hi presents.

-Informar en tot moment del procés la candidata Cirer perquè s'hi pugui incorporar sempre que vulgui i tingui el seu lloc reservat fins al darrer moment. Que mai no pugui dir que se l'ha marginada, sinó perquè ho ha volgut unilateralment.

-No convertir el debat en un atac fàcil a qui no es pot defensar, ans el contrari, donar a conèixer les propostes de govern amb pedagogia i crítica constructiva.

Com a demòcrata, persona amb criteri i resident a Ciutat, em sentiré insultat si és impossible realitzar un debat en aquesta ciutat. Si no es fa, perdrem tots: ciutadans, candidats i la democràcia. Almenys hi haurà una esperança per viure un procés democràtic real i participatiu.

La candidata Cirer ja m'ha engegat; no ho faceu la resta.

Manel García. Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris