lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

No vagi per dit

Notícies de la Costa dels Pins
Diumenge es registrà un incident davant la casa del doctor Marañón a la Costa dels Pins, que ara és dels seus hereus. Aquest xalet va estar a la venda per 12 milions, però l'operació no es tancà perquè just n'arribaren a oferir 10, segons fons ben informades. Es tracta de la casa més ben situada i amb més terreny de la zona i que té una piscina com la de Pedro J. Ramírez. La concessió de la pileta, emperò, caducà el 1993, ha revertit a l'Estat i no hi ha notícies que cap ministre l'hagi ‘renovada'. El fet és que diumenge hi anaren a passejar uns pares amb els seus nins i algun pescador de canya. Un habitant de la casa sortí malcarat i els comminà, a tots, a abandonar la ‘propietat' "porque aquí hay perros. Desde lo de Pedro J. después váis y lo contáis como una batalla" .

Altres problemes
La constructora del palau de congressos, Acciona, planteja reivindicacions per donar sortida al conflicte de les obres. Són temes econòmics importants. La batlessa Aina Calvo, per cert, frustrà la urbanització del Jonquet que promovia Acciona atenent raons històriques i veïnals.

Rosa Estaràs, l'anglès i el català
Fins fa molt poc temps Rosa Estaràs estudiava català per treure-se'n el nivell B. Desconeixem si ja ha obtingut el títol, però allò cert i segur és que ara s'haurà d'aplicar amb l'anglès, que és la llengua franca europea.

Els nostres inicis
Acaba d'arribar a la nostra redacció un volum de Documenta Balear titulat Els inicis de la premsa a Mallorca 1779-1814. Qui ha fet aquesta exploració gairebé arqueològica dels nostres orígens és el professor Valentí Valenciano, col·laborador habitual de dBalears. Per qui no ho sàpiga, la primera publicació periodística escrita en el català de Mallorca va ser el Diari de Buja el 1812.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
S'anglès és sa llengua franca europea (i mundial cal afegir) amb sa mateixa il·legitimitat que es castellà és sa llengua franca espanyola, perquè hi ha hagut un poder o uns poders militars, econòmics o allò que siga que han exercit una coacció perquè ho siga. Perquè si a sa nostra terra es castellà suplanta es català, a tot el món s'anglès suplanta s'esperanto, que és una llengua que fou creada precisament per a ser pont d'unió entre tot el món, ja que no era, no és sa llengua de cap país. Fixau-vos que es anglosaxons, com a mínim un sector d'ells, no perden mai s'oportunitat de presumir que poden anar per tot el món expressant-se en sa seua llengua, que sempre troben algú que la sap (es cinema de Hollywood no perd mai ocasió de demostrar-ho). Amb sa generalització de s'esperanto això s'acabaria perquè ells tampoc s'allliberarien d'haver d'aprendre una llengua. Si amb es bilingüisme català-castellà tenim diglóssia, amb es trilingüismes català-castellà-anglès tenim triglòssia. Recordem que en molts de casos de discriminació de gent catalanoparlant, es agressors eren individus que sabien anglès o altres llengües estrangeres com s'alemany, es francès o s'italià
Valoració:2menosmas
Per makinet, fa mes de 11 anys
40 llamps, na Roseta amb tan sols el nivell A de català!!! Tan estufada, ja ho veia venir. I aquesta desgraciadeta amb escó a Brusel·les vol parlar de llengua, de castellà-català, de bilingüisme i sols té el nivell A de cAstellAnoparlAnt??? Analfabeta nacional-catòlica integral. Mon fill de 7 anys ja parla català/castellà/anglès i no ha patit cap trauma, no és víctima del sistema que pugui treure suc el "sírculo". Quina peça estàs feta Rosa Estaràs de Cansado...
Valoració:0menosmas
Per un serverí, fa mes de 11 anys
Ei, Pinus balearicus, que n'Àgatha plantejà als veins tancar la carretera "para que nadie que no sea de la urbanziación pueda entrar". Li varen tenir que explicar que la Costa dels Pins no era "El Vedado" de La Habana. Després vingué la piscina i se li baixaren els fums, a la senyora "ecologista". I si has de donar les gràcies a algú, abans que als madriletas, pensa en els militars. Aquests sí que no han construit res a Aucanada, Cap Pinar, Cabrera, de Cala Fuiguera,... Au, ja ho sap!
Valoració:1menosmas
Per Pinus halepensis, fa mes de 11 anys
De cap de les maneres el meu comentari era per defensar els milionaris madrilenys, sinó per posar de manifest els poder que tenen.
Valoració:2menosmas
Per fogater, fa mes de 11 anys
És cert això que diu Pinus halepensis. com també és cert que moltes restes arqueològiques gregues o egípcies se salvaren gràcies als investigadors dels museus britànics o alemanys.

Això vol dir que reclamar aquestes peces no és correcte per part dels països originaris? Això vol dir que els drets adquirits pels milionaris s'han de respectar a dia d'avui?

Personalment, no ho sé. Però m'agradaria que, a dia d'avui i amb la garantia que donen les lleis urbanístiques actuals, com a mínim del dret de pas i de banyar-se en qualsevol platja fos sagrat.
Valoració:1menosmas
Per Pinus halepensis, fa mes de 11 anys
El que molts mallorquins no saben és que la Costa dels Pins es va salvà de la balearització perquè des de temps del dictador és el refugi estiuenc de molts milionaris madrilenys. Ells varen ésser el que pressionaren perquè no es construissin hotels i perquè no es fés la carretera per comunicar amb Canyamel.
Valoració:2menosmas
Per xesc, fa mes de 11 anys
Bona falta li fa a na Rosa, perquè just, just té el nivell A.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris