cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
26°

“No m'he plantejat dimitir”

Vicenç Grande donà la cara però poques explicacions sobre la situació institucional del Mallorca i el nou rumb que ha pres el serial de la compravenda després de l'espantada de Paul Davidson

El president del Reial Mallorca, Vicenç Grande, donà ahir la cara i temptejà el temporal que provocà la segona plantada de Paul Davidson i que manté obert el serial de la compravenda del club, ara de manera indefinida. Tot i que les crítiques envers la seva gestió s’han multiplicat les darreres setmanes i es troba cada cop més qüestionat en el seu càrrec per l’afició, una cosa deixà ben clara: no pensa dimitir.

El màxim mandatari mallorquinista es mostrà prudent, enigmàtic i irònic en les seves respostes a les diferents preguntes que li llançaren els periodistes durant una roda de premsa tensa que es perllongà per espai d’uns 20 minuts. Grande no volgué fer cap valoració personal sobre la decisió de Paul Davidson de no tancar la compra del Mallorca, de sol·licitar el segon ajornament en 15 dies del pagament dels 38 milions d’euros estipulats com a preu i de no voler fer el pagament a compte del 10% per la nova pròrroga.

"Fins ahir –dimecres per al lector– el senyor Davidson tenia una opció preferencial de compra i ara no la té. S’ha acabat el termini i no ha pagat. Ara s’obre una nova etapa i no estic compromès amb ningú", fou tot el que digué el president mallorquinista amb referència a aquest tema, sense voler aclarir si dóna per acabada o no la seva relació amb l’empresari anglès.

Grande sí reconegué que "la situació actual no és agradable i m’hagués agradat que tot hagués quedat tancat ahir –dimecres–" i que "la vida moltes vegades et situa en un escenari que no havies previst". Tanmateix, no mostrà sorpresa per l’actuació de Davidson durant les llargues negociasions. "Quan vàrem tancar el primer preacord, jo ja deia que aquest es podria complir o no. Quan algú em demanava la meva opinió, jo deia que no es pot dir blat fins que sigui al sac i ben lligat, però no ho deia per desconfiança, sinó perquè el món dels negocis és així".

Això sí, Grande deixà oberta la possibilitat d’emprendre accions legals contra el Llanterner per incompliment contractual. "La setmana que ve mantindré una reunió amb els meus advocats i els administradors i decidirem què hem de fer. Jo crec que s’ha de fer alguna cosa, però no sé exactament què. No és bo prendre decisions en calent i esperarem una o dues setmanes. S’han de mirar totes les opcions que hi ha damunt la taula i triar la millor per a Binipuntiró –empresa del Grup Drac propietària de les accions del Mallorca. Defensarem els interessos de Binipuntiró el millor que sabem, però no ho farem precipitadament", avançà.

El president mallorquinista no volgué opinar sobre el deteriorament que el serial de la compravenda hagi pogut provocar sobre la imatge del club i no es va veure en l’obligació de demanar disculpes als aficionats i socis del Mallorca. "Nosaltres ho hem intentat tan bé com hem pogut per als interessos del Mallorca i no hi ha res més a dir. Crec que no és bo per al club que el tema de la venda es perllongui tant, però també és veritat que la mala imatge que la gent pugui tenir del clup depèn molt de l’opinió que difonen els diferents mitjans de comunicació, que influeixen molt en la societat".

Grande insistí que "de moment no m’he plantetjat dimitir. Som el president del Mallorca i continuaré prenent decisions, tot i que sé que no serà fàcil a causa de la pressió per part d’alguns mitjans. Intentaré fer-ho el millor possible. Vicenç Grande no preveu la possibilitat d’una intervenció judicial futura del club i ho justifica recordant que "el Mallorca està al corrent dels pagaments i la situació econòmica és bona, encara que en el món del futbol mai no sobren els doblers. El Mallorca té diners suficients per fer front als seus compromisos i per prendre les mesures que facin falta perquè el desenvolupament de la temporada sigui normal. Si el Mallorca fa les coses ben fetes, mai no passarà pena econòmicament. El Mallorca no passarà a mans d’un gestor judicial perquè no deu res a ningú". Finalment, Grande assegurà que guardarà "la màxima discreció i confidencialitat" en tot allò que faci referència a futures ofertes de compra. No dirà ni "piu".

"Víctor Grande no està blindat per cap contracte"

El consell d’administració del Reial Mallorca es reuní ahir horabaixa a les oficines de l’Ono Estadi per tancar el present exercici econòmic i per rebre les explicacions del president Vicenç Grande sobre les negociacions que s’han duit a terme amb l’empresari britànic Paul Davidson sobre la venda del seu paquet accionarial.

En la roda de premsa posterior que oferí Vicenç Grande, el màxim mandatari mallorquinista el resumí amb la següent exposició: "Hem mirat els comptes de l’exercici i donen, abans de fer les provisions, uns nou milions d’euros de beneficis, hem previst una provisió de tres milions i mig d’euros i hem fet una consulta als advocats i als auditors sobre com hem d’actuar amb una partida d’1,5 milions d’euros i una altra de 3 milions. Per altra banda, hem convocat la junta d’accionistes per al pròxim dia 19 de desembre i hem estat parlant dels partits d’ahir –dimecres per al lector– i de diumenge".

Per altra banda, Vicenç Grande també volgué aclarir la qüestió referent al nomenament del seu fill Víctor Grande com a principal responsable de l’àrea de gestió del club i negà rotundament que se l’hagi blindat amb un contracte de 15 anys. "No és cert que haguem fet un contracte de 15 anys al meu fill Víctor i continuarà cobrant del Grup Drac. Ell és un membre del consell d’administració del Reial Mallorca i pel càrrec que ocupa pot venir a demanar, analitzar i comprovar tot el que vulgui. Fins ara no s’havia substituït el gerent –Pere Terrassa– perquè esperàvem que amb la venda el nou propietari pogués decidir quin gerent hi volia posar.

Un club com el Mallorca necessita un seguiment i hem decidit que Víctor Grande serà l’encarregat de venir a les oficines de l’Ono Estadi i seguir la feina que feim. Continuarà cobrant de l’empresa Grup Drac i ell se preocuparà de col·laborar i ajudar la gent del Mallorca en tot el que sigui possible. Això és tot. No existeix cap contracte blindat de 15 anys per fer-lo director general de gestió. Mai en la meva vida no he fet un contracte d’aquest tipus i d’aquesta durada". Per altra banda, Vicenç Grande no aclarí els motius pels quals l’anterior gerent, Pere Terrassa, presentà la seva dimissió i recordà que "fou ell qui decidí que se n’anava del Mallorca. Jo volia que hi quedàs perquè valorava la seva feina, però no el vaig poder convèncer".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per JJ, fa mes de 11 anys
"No m'he plantejat dimitir".

Això em sona a Bartomeu Vicens (Grande).
Valoració:2menosmas
Per Jons, fa mes de 11 anys
Potser quells que opinen den GRAnde NO SABEN LA SITUACIÓ d´aquests tipus d´empreses deslligades d el futbol.Deixau-lo tranquil,disfrutem del present,anem al camp a veure jugar per cert molt be al MALLORCA i el futur ja vendrà.I algu que escriu a aquest apartat respetar totes es opinions sense insultar.Jo no m´he ficat amb ningú.Pessimistes no es cap insult pero si histeric.
Valoració:-4menosmas
Per Cansat d'aquest personatge, fa mes de 11 anys
"No existeix cap contracte blindat de 15 anys per fer-lo director general de gestió. Mai en la meva vida no he fet un contracte d'aquest tipus i d'aquesta durada"
Tampoc és veritat que hi hagi edificis sencers a nom dels seus fills?
El que digui aquest personatge ja no te ni una mica de credibilitat.
Valoració:1menosmas
Per Cansat d'aquest personatge, fa mes de 11 anys
Si ell no pensa dimitir, els jutges li han de llevar el control del Mallorca. El que no te sentit és que aprofiti la seva situació per fer contractes blindats al seu fill envers el Mallorca.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris