cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
21°

Joan Antoni Ramonell serà el president del Mallorca

Vicenç Grande decidí apostar per un home de la seva màxima confiança com a successor, després que fracassassin les negociacions amb Alemany. Els administradors poden no acceptar l'operació

Vicenç Grande, que demà presentarà la seva dimissió a la junta general d’accionistes com a president del Reial Mallorca, ja té successor. I no serà Mateu Alemany, ni Joaquín García, ni Biel Caimari, ni José Miguel García, noms que entraven en les principals travesses. Grande ha decidit que la persona indicada per continuar la seva obra al capdavant del club balear sigui Joan Antoni Ramonell, exbatle de Montuïri i exdirector general de Transports amb el primer Govern de Jaume Matas. Ramonell és un home de la màxima confiança de Grande, no debades l’exbatle ha treballat per a ell i han fet negocis junts. L’operació queda ara condicionada al vistiplau dels administradors judicials, que avui estudiaran el contracte de Ramonell amb el Mallorca per esbrinar si perjudica el concurs de creditors.

Ramonell, que agafarà el timó demà, era el pla B, per si fracassaven les converses amb Mateu Alemany. I aquestes no arribaren a bon port. L’encara president mallorquinista no acceptà les condicions del seu predecessor, qui posà com a condició per tornar a la presidència tenir plens poders en totes les parcel·les del club i les mans lliures per executar les decisions que consideri oportunes. Grande donà per trencades les negociacions des del moment en què Alemany exigí poder confeccionar el seu propi consell d’administració, que havia de ser plural i a l’abast de la societat, i integrat per diferents empresaris de les Illes.

A l’espera d’obtenir una resposta definitiva de l’empresari anglès Freddy Shepherd sobre les seves intencions d’adquirir el seu paquet accionarial, Vicenç Grande, que en principi demà presentarà la dimissió amb la seva dona, Marilen Ordinas, i el seu fill Víctor Grande, oferí la presidència a Ramonell, qui immediatament acceptà el repte.

"Jo en seré l’únic responsable"

Joan Antoni Ramonell (1957), d’ençà que abandonà la política, es convertí en home d’absoluta confiança de Vicenç Grande. Incondicional del futbol de sempre, passional, entusiasta... Ramonell afronta ara el seu repte més complicat: la presidència del Reial Mallorca.

Per què heu acceptat la presidència del Mallorca?

M’ho va demanar el meu amic Vicenç Grande. Després del partit davant el Recreativo de Huelva decidí anar-se’n, però la primera opció era Mateu Alemany. Personalment, estic convençut que ell era la persona ideal perquè té una dilatada experiència i ho sap tot del món del futbol. La segona possibilitat era jo mateix. S’ha intentat que Alemany acceptàs l’oferiment, però finalment no ha estat possible. Jo li he dit que sí. Tindré un contracte professional i absoluta llibertat per adoptar les decisions i mesures que consideri oportunes.

Quines condicions heu imposat a Grande?

Cap ni una. No ha fet falta. Des del primer moment, Vicenç Grande em va dir que jo seria el president i el conseller delegat i que podria adoptar les decisions que consideràs més oportunes, sense interferències per part de la propietat del club.

Entenc que vós sereu el responsable de totes les equivocacions?

De les equivocacions i dels encerts. Jo seré l’únic responsable, però no adoptaré les decisions en solitari. Formaré un equip de feina nou, de la meva absoluta confiança. He de fer el meu equip. Has de pensar que el Reial Mallorca no té gerent, ni director de finances, ni cap de màrqueting, ni existeix cap responsable a la fundació...

Podeu ser un president ben efímer, ja que si Freddy Sheperd compra...

Seria perfecte. Jo també faré feina perquè Vicenç Grande pugui vendre el Reial Mallorca al millor preu possible. Evidentment, col·laboraré amb la venda del club. Tenc molta il·lusió per ajudar a salvar aquesta institució.

Com em podeu convèncer que no sou una titella de Grande, un home de palla?

Ho demostraré amb el treball del dia a dia. Entenc que la gent ho pugui pensar, ho pugui dir, però no és veritat. Jo faig i desfaig. Estic totalment convençut que amb el pas del temps ningú no ho discutirà.

Té Manzano crèdit il·limitat?

El primer que us he de dir és que no conec Gregorio Manzano. Ara bé, en el futbol manen els resultats. Seria molt important guanyar diumenge el Sevilla, perquè em donaria un alè per poder treballar amb tranquil·litat durant quinze dies.

Sou conscient que el Mallorca es troba en una situació econòmica i esportiva ben complicada?

Sí, ho sé, però sense gaire detalls. Encara no conec en profunditat la situació real del club. Econòmicament, sé que el Mallorca té solucionat el dia a dia. Ara bé, hem de cercar una solució de futur.

Està l’entitat abocada al concurs de creditors?

No. No serà necessari.

La vostra militància en el Partit Popular pot perjudicar el Mallorca?

Som del PP i ho seré sempre. El Mallorca, emperò, és un club de futbol i té aficionats, lògicament, de tots els colors polítics. De fet, el color del Mallorca és el vermell. Mai no convé mesclar la política amb el futbol.

Vós no éreu del Madrid?

No dubtis ni per un sol moment que quan vingui el Madrid o nosaltres visitem el Santiago Bernabéu desitjaré i faré tot el que pugui perquè guanyi el Mallorca. Els meus equips són el Montuïri i el Mallorca.

De fet, vós fóreu president del Montuïri?

I durant un bon grapat d’anys. Estic ben orgullós d’haver aconseguit disputar una lligueta d’ascens a Segona Divisió B amb l’equip del meu poble, el Montuïri. Tenc molts bons records d’aquella època. Miquel Magaña era l’entrenador i disposava d’un grup magnífic.

I també intentareu ser president de la Federació de Futbol de les Illes Balears?

Fa molts d’anys d’això, però finalment no vaig ser candidat. Vaig apostar per continuar en el món de la política.

"Ajuda’m a sortir amb dignitat del Mallorca"

Vicenç Grande decidí abandonar el Reial Mallorca just acabar el partit contra el Recreativo de Huelva. Diumenge mateix, presentà la seva dimissió, tot i que acceptà no adoptar la decisió en calent. Un dia després, dilluns dia 8, continuava decidit a abandonar la Societat Anònima Esportiva. El mateix dilluns, Grande parlà amb Mateu Alemany i li oferí la possibilitat de convertir-se en president del Reial Mallorca. "Ajuda’m a sortir amb dignitat del Mallorca", va dir aleshores Grande a Alemany. L’expresident, amb l’estima que té pel Mallorca com a única motivació, no rebutjà l’oferta i acceptà pensar-s’ho. Ara bé, Alemany posà una condició a Grande. L’expresident volia tot el poder, absolutament tot. Grande estava afectat, molt trist i dolgut per la xiulada del dia anterior i quasi suplicà a Alemany que acceptàs el repte. Grande fou clar i explícit amb Alemany, a qui garantí absolutament tot el poder. A més, li assegurà que abandonaria el Mallorca definitivament, sense emperons i per sempre.

Alemany, així les coses, demanà temps per prendre la decisió. L’expresident incomplí en diferents oportunitats el termini que havia donat a Grande per contestar la seva proposta. Alemany estudiava aleshores la fórmula més avinent que li garantís tot el poder, tal com Grande li havia assegurat. Alemany volia –i Grande li havia dit que sí– disposar del poder delegat de les accions en poder de Binipuntiró, l’empresa de Vicenç Grande que mesos enrere presentà concurs de creditors. No era fàcil trobar la manera de delegar-ne les accions. Passaren els dies i Alemany s’assebentà que Grande havia oferit a Joan Antoni Ramonell la possibilitat de formar part del nou consell d’administració. Alemany, clar, volia un consell de gent d’absoluta confiança i el més plural possible. Ara bé, no estava disposat a acceptar ni una sola ingerència de Grande. Alemany, en tot cas, no ha tingut temps de rebutjar l’oferta perquè Grande s’avançà a nomenar Ramonell. Ah, Grande i Alemany ni parlaren de doblers. Només de mallorquinisme.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per montuirer, fa mes de 11 anys
A nen Ramonell li haurien de regalar un MIRALL, per veure es partits... Ara no veven que ha robat tot el que ha pogut i és i ho seguira fent??? Això ja fa massa olor...
Valoració:1menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys
I ara que farà aquest senyor amb la llotja (palco) que tè al Bernabeu? Es comenta que el seu sou serà de 100 milions de pessetes a l'any. En sabeu res de tot això?
Valoració:2menosmas
Per joan, fa mes de 11 anys
un PPepero corrupte al front del mallorca????
Valoració:-1menosmas
Per grande out, fa mes de 11 anys
En Grande ha posat la seva titella com a president del Mallorca.
No se'n dona compte aquest personatge de que la gent ja l'ha "calat"? que ja no pren el pèl a la gent?
Valoració:3menosmas
Per jo mateix, fa mes de 11 anys
Aquest "senyor" va destrossar el poble de Montuïri, es va fer ric a base de robar al poble, va ser condemnat a mes de 2 anys de presó per un cas a l'ajuntament, s'ha fet un xalet immens al seu poble (en principi il•legal) a costa dels diners dels ciutadans de Montuïri... i un llarg etcètera més. amb el Mallorca (que es una porqueria) farà el mateix, APROFITAR-SE!!!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris