muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Cabotà estudia comprar el Mallorca a Grande

L'empresari mallorquí s'ha compromès amb Vicenç Grande a iniciar aquesta setmana una due diligence i decidir si formalitza una oferta per la Societat Anònima Esportiva

Xavier Cabotà estudia la compra del Reial Mallorca. El constructor i promotor immobiliari, amb importants negocis a Mallorca, Panamà, Dubai i Mèxic, es va comprometre dies enrere amb Vicenç Grande a analitzar la compra del Mallorca. dBalears ha pogut saber que el president, Vicenç Grande, comunicà a Cabotà la seva decisió d’abandonar la presidència del Reial Mallorca i agilitar la venda de l’entitat divendres passat –abans del partit davant el Recreativo, que ha desencadenat l’actual crisi–. Aleshores, Cabotà assegurà a Grande que, una vegada que tingui tota la informació econòmica del club, realitzarà una due diligence i decidirà si efectua una oferta de compra de l’entitat o desestima l’oferiment de Grande.

Cabotà és un empresari de contrastada experiència esportiva. Fou vicepresident del Reial Mallorca amb Miquel Contestí i presidí el CV Palma en una de les èpoques més brillants de la història del voleibol balear. dBalears ha pogut confirmar que Cabotà considera que la situació del Reial Mallorca, avui per avui, és insostenible i està disposat a fer un esforç per col·laborar amb el seu amic Vicenç Grande i contribuir a la continuïtat del club que tant estima.

Cabotà ha parlat ja amb diferents empresaris vinculats en aquesta terra de la possibilitat d’entrar en el Reial Mallorca. En tot cas, Cabotà no està disposat, de cap de les maneres, a arribar a oferir una quantitat ni aproximada als 38 milions d’euros, que l’anglès Paul Davidson assegurava que estava disposat a pagar. Cabotà no ha quantificat encara ni al seu cercle més íntim la quantitat que fa comptes pagar pel Reial Mallorca, ja que espera primer el resultat de la due diligence.

L’empresari mallorquí, propietari del Grup Maioris, és conscient que el Mallorca necessita un canvi en l’accionariat per sortir de la crisi que ara pateix i que només la dimissió de Grande no és suficient. Preocupat pel futur esportiu de la Societat Anònima, veu que, si es converteix en el màxim accionista del Reial Mallorca –hi té una petita participació des del 2003– haurà d’efectuar una forta inversió per pagar els deutes que hi ha a més curt termini i garantir així la supervivència del club, a més de fer un esforç en les pròximes setmanes per reforçar l’equip. Continuar a Primera Divisió és, evidentment, la primera de les prioritats. Així les coses, l’equip de Xavier Cabotà iniciarà aquesta mateixa setmana una due diligence per decidir si en formalitza una oferta de compra.

Grande dimití just en acabar el partit davant el Recreativo

La crisi és total. Vicenç Grande, tot just acabar el partit, reuní el consell d’administració i anuncià la seva dimissió. "És irrevocable", anuncià. Estava nerviós, inquiet, indignat i ja li havia desaparegut la mitja rialla rere la qual s’amagava la tensió acumulada. La intervenció de Joaquín García, el primer executiu del Grup Drac, i del director de relacions externes del Reial Mallorca avortaren la dimissió immediata de Grande.

"Les decisions mai no s’han de prendre en calent", li recordaren en presència del director esportiu, Nando Pons, molt tocat, i l’accionista i conseller José Miguel García. L’ambient estava impregnat de tensió i de nervis, i es feia complicat pensar amb claredat sota els efectes d’una de les protestes més massives que mai no s’ha viscut en la història del Reial Mallorca. Aleshores, ja havia transcendit que el consell d’administració estava reunit amb caràcter d’urgència. Les emissores de ràdio perllongaven els seus espais informatius, però ningú no sortia a donar explicacions.

El president, acompanyat del fidel Joaquín García, abandonà l’estadi per la porta del darrere, sense que ningú no informàs la premsa de les decisions que s’havien adoptat, de quina era la situació. Es tractava, senzillament, de por. El president s’estava equivocant, però els seus incondicionals no hi posaven remei. Almanco, Joaquín García havia de dir algunes paraules. O Matías Rebassa. O... Diumenge, només Manzano va saber comportar-se i en un acte que l’honora, però que no li resta responsabilitat, demanà perdó a l’afició.

Grande té decidit partir

Vicenç Grande té decidit que partirà. I no només com a president, sinó també com a màxim accionista del Mallorca. Hi ha diferentes opcions de futur, ja que Grande pot abandonar la presidència de l’entitat en voler, però vendre el club al preu que considera just ja no és feina tan fàcil. Però Grande, avui per avui, considera absolutament prioritari vendre el seu paquet accionarial. És per això que accelerarà les negociacions amb l’empresari anglès Freddy Shepherd, que mostrà novament el seu interès després de la desbandada del també anglès Paul Davidson. D’altra banda, Grande també recuperarà altres ofertes externes realitzades a través de diversos intermediaris.

Així i tot, malgrat que considerarà novament les ofertes tant de Shepherd com d’altres interessats, la prioritat de Grande és vendre el Mallorca a Xavier Cabotà, a qui veu com la millor opció de futur per l’entitat. Ara bé, Grande té també decidit que, si no pot formalitzar la venda de la Societat Anònima Esportiva de manera imminent, abandonarà la presidència. En aquest cas, tres són els principals candidats a la successió. Es tracta de José Miguel García, Matías Rebassa i Joaquín García.

Grande té, de moment, pensat nomenar el seu fill Víctor, ja que suposaria traspassar-li la pressió que ara mateix té ell. I el màxim accionista del Mallorca no voldria que un fill seu passàs mai per una situació amb tanta tensió. L’adéu de Vicenç Grande és imminent, encara que la qüestió oberta és si ho farà com a propietari i president, o només com a president.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per juan terrasa, fa mes de 12 anys
això fa riure, es una vergonya tant sa venda com es resultats esportius, tant es director sportiu no serveix, no sap cercar jugadors vàlids, ni ha molts bons i no tant cars com diuen, i s,entrenador no es bò pel Mallorca, i ha que ser valent.
Valoració:-1menosmas
Per mercè rodoreda, fa mes de 12 anys
Xaume, si tant estimes la llengua no facis faltes d'ortografia: en lloc de "lo més fotut", s'ha de dir "el més fotut" o "allò més fotut". En lloc de "es queixen de que el nostre equip..." és "és queixen que el nostre equip...". Si estimes la llengua, estudia un poc més, per favor.
Valoració:1menosmas
Per Xaume, fa mes de 12 anys
He entrat a la pàgina web que anuncia el tal Javier i no m'he assabentat de res. Està escrita totalment en llengua estrangera. Lo més fotut és que aquests que menyspreen la nostra llengua són els primers que es queixen de que el nostre equip vagi a parar a mans no mallorquines.
Valoració:0menosmas
Per Javier, fa mes de 12 anys
Cansats de sa gestió d'en Vicente Grande al capdavant del RCD Mallorca? Podeu participar a sa nostra panyolada virtual: entrau a www.rcdm.es, donauli a la dreta on possa "Únete a nuestra pañolada virtual", quan hi sigueu dedins només heu de pitjar es botó inferior de sa pantalla "UNIRME A LA PAÑOLADA". Som moltes ses persones que no esteïm contents, no et quedis de braços plegats, participa i digau a sa gent! www.rcdm.es
Valoració:3menosmas
Per jac, fa mes de 12 anys
Un equip de futbol és com un cos humà: pot tenir molt de braó, però si no hi ha cap, no farà res. Mentre no s´arregli el daltabaix a la cúpula del club, el Mallorca seguirà fent el ridícul damunt la gespa. Cabotà: el balsàmic regal de Nadal que el Real Club Deportivo necessita?
Valoració:5menosmas
Per pacocopado, fa mes de 12 anys
Com pot animar al Sr. Grande?
Ha fet una bona gestió? parexia que si, però aquest any només ha pensat amb ell i ha deixat de banda el seu mallorquinisme. Ha desfet un equip que va estar apunt d'entrar dins UEFA, s'haurà omplit les butxaques amb les comisions... i després s'ha anat destapant que s'anava aprofitant de la seva posició en el Mallorca, per beneficiar-se en els seus propis negocis, com amb el tema de la seva joieria.
Ha de partir, perquè està fent ara mateix molt de mal a s'institució.
Valoració:4menosmas
Per toni, fa mes de 12 anys
Ja ho vaig dir ahir : no hi ha altra solució que en Grande vengui les accions. El mèrit d'en Grande quan va arribar i mentre va tenir doblers, va ser important, amb bones temporades, i bons jugadors. Des de que DRAC ha presentat concurs de creditors, la seva credibilitat ha caigut a nivells insostenibles. Quina força moral pot tenir davant l'afició, els jugadors, o l'entrenador? Cap.
D'aquí ve la descomposició que viu el Mallorca, i , que com ja he dit només té una solució.
Valoració:3menosmas
Per Jons, fa mes de 12 anys
Jo vull animar al senyor GRANDE perque no te la culpa de res.A mes va tenir collons de poar els seus diners per salvar al MALLORCA,COSA QUE NINGU VA FER.pERO EL futbol no perdona
Si eñls resultats van be tot va be-Enguany no ens surt be pero remuntarem.Es una mala ratxa.Els jugasor han perdut comfianza amb el porter i aixo es nota.Pero hi ha equips pitjors que nopsaltres i ens sortirem.La mocadorada sobra.Encara esteim a menys de mitja temporada i ens posam masssa nerviosos els mallorquins.L´anu passsar ferem igual.Dibravem si quedariem a primera i quedarem els 7.Ara mes que mai hem de ajudar a l´equip.Recordas `perl senyor grande i no el conec.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris