bruma
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
12°

Un consorci gestionarà el Museu de la Mar, que tindrà cinc seccions a la Part Forana

El Consell ja s'ha reunit amb altres administracions i entitats per presentar el pla director

La difusió i conservació del patrimoni marítim és el gran eix del museu.

23-12-2016

El Museu de la Mar comença a veure la llum. El departament de Cultura del Consell de Mallorca ja s'ha reunit amb altres administracions i institucions vinculades amb aquesta antiga reivindicació per presentar-los la proposta de pla director. Una proposta ambiciosa però possible i per sobre de tot, segons el director insular, Miquel Àngel Maria, «necessària».

El museu s'articularia jurídicament com un consorci, amb representació d'administracions i entitats privades, i com un organisme en xarxa. Tendria una seu central a Palma i cinc seccions a la Part Forana. A Sóller, Alcúdia, Portocolom, la Colònia de Sant Jordi i Calvià. A les dues primeres localitats els ajuntaments ja han decidit l'espai per habilitar-hi la seu. En el cas de Sóller seria a l'Oratori de Santa Catalina i en el d'Alcúdia a la torre Major, a l'extrem nord de la badia.

Pel que fa a la de Palma, s'estudien tres ubicacions. La primera, l'edifici de la Comandància de Marina d'Intendència al carrer de la Mar. Aquest edifici ha estat adquirit pel Govern i s'està rehabilitant. La segona opció és l'antic edifici de la Trasmediterrània al moll Vell i propietat de l'Autoritat Portuària. El Consell ha sol·licitat la incoació de l'expedient de declaració com a BIC en la categoria de monument d'aquest edifici. La darrera opció seria la construcció d'un edifici de nova planta a la façana marítima.

La seu de Palma actuaria com a capçalera, com a centre de referència del museu, mentre que cada secció de la Part Forana se centrarà en una part específica de la història marítima. D'aquesta manera, s'eviten repeticions temàtiques o el contrari, mancances. Partint d'aquest pressupòsit, i sobretot tenint en compte la història del municipi i el seu present, s'han ideat un seguit de continguts amb la intenció d'explicar la importància i significació de la mar per a una societat illenca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris