nubes rotas
  • Màx: 16°
  • Mín: 14°
17°

Trenta artistes donen la seva obra per al fons de la Fundació Atlètic Balears

L'entitat es presenta avui amb l'exhibició del fons al Casal Solleric

El president del club, Miguel A. Gómez, amb Guillem Soler i Lluís Maraver.

23-12-2016
Amb la vocació de potenciar el vessant social i cultural d'un club esportiu «que sempre ha format part del teixit social de Mallorca», l'Atlètic Balears, els directius fan avui la primera passa per a la presentació de la nova Fundació Atlètic Balears. El naixement té lloc al Casal Solleric, espai cedit per l'Ajuntament de Palma per presentar l'entitat amb una mostra inaugural.

En total, són trenta els artistes que han cedit una de les seves obres per integrar el fons. Lluís Maraver, Horacio Sapere, Ramon Canet, Maria Carbonero, Rafel Joan i Rafa Forteza són només una petita part del conjunt que serà inaugurat avui vespre.

La Fundació, explicà Soler, neix amb vocació de servir d'espai de debat esportiu i cultural. Alhora, es tracta de fer revifar la situació de l'Atlètic Balears, actualment «en un procés de decadència que esperam que canviï ben aviat». La Fundació pretén emfasitzar la importància del club com a part integrant de la societat mallorquina. Per això, el catàleg de l'exposició remet a la història del club. S'hi apleguen textos de Cinto Planas, Andreu Manresa, Pere Fullana, Antoni Rigo, al costat d'imatges de la història del club, que abasten gairebé 80 anys, des del decenni dels 20 fins als nostres dies. Soler també va anunciar que la Fundació es presentarà definitivament un cop estigui determinada la seva seu, tema que s'està tramitant amb Cort. Després, va afegir, «tot serà qüestió d'haver de pencar». La intenció és fer de la seu un museu de la fundació, a la qual aquest fons artístic, juntament amb les noves peces que s'espera que s'hi vagin afegint, es puguin exposar de forma permanent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris