cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Reconeixement al còmic

L'IEB premia l'Associació d'amics i víctimes del còmic en els primers guardons a la producció cultural a Mallorca

Són víctimes però, en aquest cas, estan contents i orgullosos de ser-ho. Joan Miquel Morey, fundador de l’Associació d’amics i víctimes del còmic rebia ahir amb agraïment el reconeixement de l’Institut d’Estudis Balearics (IEB) pel premi a la millor producció cultural que enguany es dóna per primer pic a Mallorca. "Això et dóna ànims de continuar emprenyant", reconeixia Morey conscient de tot el que s’ha aconseguit al llarg d’aquests 12 anys. I és que, com recorda el llibreter, "l’any 96 no hi havia res" i remarcant el res, afegeix "ni una conferència, ni un taller, ni una exposició...".

Un buit cultural que aviat se solucionà amb la unió d’aquest grup d’amics que es reunia al voltant de la llibreria Norma, propietat del mateix Morey. "Som una associació totalment anàrquica, no tenim ni socis ni quotes i ni tant sols estam registrats com a tal. Creim més en la feina feta que no pas en les subvencions per fer-la", reconeix l’ànima dels amics i víctimes del còmic. I déu n’hi do amb la feina feta. Fa deu anys van organitzar l’exposició Literacòmic amb dibuixants joves de Mallorca. "Ara, molts d’aquests –i cità el nom de Guillem March– estan fent feina als Estats Units".

Tallers, presentacions, conferències, projecció exterior i tota mena d’activitats s’han anat succeïnt fins a la consolidació de la Fireta de llibres i tebeos vells que ha tingut lloc a Manacor, Palma i Pollença en repetides ocasions. Una altra de les fites dels amics i víctimes del còmic fou la creació, per part del Ministeri de Cultura, del Premi Nacional de còmic, un guardó que fou possible gràcies a la lluita, la insistència i l’assessorament d’aquestes víctimes mallorquines. L’acte d’entrega del premi a la Producció Cultural a Mallorca tindrà lloc el proper dijous dia 11 de desembre a l’aljub d’Es Baluart. El jurat d’aquest premi ha estat format per periodistes de l’àmbit de la cultura en diferents mitjans de comunicació de Mallorca.

Així mateix, els premis també tenen lloc a la resta de les Balears. A Formentera, els guardonats han estat, ex aequo, l’historiador Santiago Colomar Ferrer i la Comissió de Festes de la Mola (Assoc. de veïns del Pilar) per l’organització de l’olimpíada Pagesa.A Eivissa, el guanyador del premi ha estat l’Editorial Mediterrània, de Miquel Costa, i a Menorca, el jurat ha premiat les Joventuts Musicals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris