muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
14°

Música en veu baixa

Els menorquins Delên acaben de publicar el seu primer disc, Sa roba estesa: dotze dolces cançons fetes “a ritme illenc”

Els menorquins Quim Torres i Len Mesquida miraven tranquil·lament Vendelplà a ca seva un diumenge al vespre quan, de cop i volta, hi sonà una cançó que els era famíliar. Vull perquès era el títol d’aquella lletra que acompanyava els passos d’Emma Vilarasau i de Sergi Marcos pels carrers de Girona. Familiar? La cançó era seva, de Delên, un senyal més que el seu primer disc, Sa roba estesa (Música Global, 2009), segueix el camí correcte. "Ha estat una sorpresa sentir-la per televisió: no en teníem ni idea", confessen. Quim Torres i Len Mesquida són, des de fa devers tres anys, Delên. Un duet de pop intimista, serè i delicat que ja despuntà quan, el 2006, tragueren una maqueta amb quatre temes. Sense fer gaire renou, s’escolaren en les fases finals de concursos com l’Artjove i el Sonopalma i, fins i tot, arribaren a guanyar els Pop-eye de Càceres.

Actualment, la parella viu a Canapost, un petit poble del Baix Empordà, des d’on s’han plantejat apostar fort pel seu projecte, a ritme illenc i sense alçar gaire la veu, tal com és el seu àlbum de debut. "Aquí, a l’Empordà, trobam un ambient molt similar al que podem tenir a Menorca. És molt tranquil i hi vinguérem amb la intenció d’intentar, si més no, malviure de la música", afegeixen. "Això, des de Menorca, no ho hauríem pogut fer. A Menorca pots anar fent cosetes, però és molt difícil tocar en directe sense perdre-hi doblers". Saben que el trajecte no és fàcil, però de moment sembla que van per bon camí.

Per fer el disc han confiat en la producció de Jaume Pla, conegut artísticament per Mazoni, que ha anat guiant-los per aquesta nova aventura dins l’estudi. Sa roba estesa és un àlbum de 12 cançons tranquil·les, al qual incorporen així mateix els quatre temes que els donaren a conèixer amb la maqueta corresponent, de la qual s’arribaren a distribuir més de 700 còpies, a part de totes les descàrregues que se’n feien des de la web. De les dotze cançons resultants, reconeixen que n’hi ha "un 50 per cent de fosques i intimistes, però també un 50 per cent de fresques i mediterrànies". Amb la calor de l’estiu, afirmen que tornaran a Menorca i qui sap si, de passada, faran també una aturada a Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris