cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

Mor als 88 anys Reinhard Mohn, fundador del Cercle de Lectors i habitual de Mallorca

Era fill

Mohn, el dia del seu nomenament com a fill adoptiu d'Alcúdia, entre la seva dona i Miquel Ferrer.

25-09-2005 | J. MELIS

La Fundació Bertelsmann va comunicar ahir amb "gran tristesa" la mort de Reinhard Mohn, fundador del grup empresarial, que va morir diumenge als 88 anys a la seva ciutat natal de Gütersloh (Alemanya) i Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats el 1998. També va rebre la Gran Creu de l'Ordre del Mèrit Civil el 1999 i el títol de fill adoptiu de la ciutat d'Alcúdia  el 2005 i fundadador de la Biblioteca Can Torró, entre altres reconeixements internacionals entre els quals destaca l'Ordre del Mèrit Federal amb insígnia de la República Federal d'Alemanya. 

A Espanya, Reinhard Mohn va crear el Club Cercle de Lectors i la impremta Printer el 1962 i, a partir d'allà, va desenvolupar una reeixida activitat empresarial que avui inclou l'editorial Random House Mondadori (Plagui & Janés, Grijalbo, Debat) i l'editora de revistes GyJ, amb capçaleres com 'molt Interessant', 'Ser Pares' o 'Cosmopolitan' i 'Marie Claire'. El grup Bertelsmann també és accionista minoritari de la cadena de televisió Antena 3 TV a través de la seva filial RTL. 

Al costat de la seva esposa Liz Mohn, ell va representar la cinquena generació de les famílies d'empresaris i fundadors Bertelsmann/Mohn i fins a l'últim moment, Reinhard Mohn va seguir molt de prop el treball de la Fundació Bertelsmann en la seva qualitat de fundador, segons va explicar l'empresa en un comunicat.

"Tant el Patronat com els empleats sentim profundament la mort del nostre fundador Reinhard Mohn. Aquest va constituir la Fundación Bertelsmann fa 14 anys, i al llarg d'aquest temps va desenvolupar idees i va fer realitat projectes que, segons les seves pròpies paraules, 'han de fer la societat una mica millor'. Amb ell, Espanya, Alemanya i el món perden una extraordinària personalitat que ha marcat notablement el món de l'empresa i la filantropia en els últims 60 anys", en paraules de la directora del Patronat de la Fundació Bertelsman, Michaela Hertel.

Reinhard Mohn va néixer el 29 de juny de 1921 a Gütersloh. Després d'haver estat presoner de guerra i haver iniciat una formació professional de llibreter, el 1947 va assumir la direcció de la impremta i editorial familiar (C. Bertelsmann Verlag), la qual va expandir més enllà del mero negoci editorial i de distribució. Així al llarg del temps es van incloure en el grup Bertelsmann AG empreses industrials i de prestació de serveis, d'edició de revistes i, finalment, televisió, convertint-la en una companyia internacional de mitjans de comunicació amb més de 100.000 empleats a més de 50 països.

 

 

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris