algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

La poesia reclama el seu lloc

Durant tres dies Palma acollirà el XII Festival de poesia de la Mediterrània, en un certamen que aglutina performances, música i recitals. L'edifici de la Riera i el teatre Principal són els llocs escollits per al cicle, les activitats del qual tindran lloc durant els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny

La poesia serà protagonista en l'entrada del mes de juny gràcies al XII Festival de poesia de la Mediterrània. Un any més la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga i el Consell de Mallorca organitzen el certamen, que tindrà lloc el 31 de maig i l'1 i 2 de juny, el vespres. Per sensibilitzar l'espectador en temps de crisi, enguany vuit artistes gràfics han estat treballant contra rellotge per promoure el festival mitjançant sis lones que, a partir d'avui, s'emmarquen en panells publicitaris als accessos de Palma.

"Som lector habitual de poesia", afirmà Rafa Forteza, pintor, amb Pep Llambies, d'una de les teles. "És un acte efímer, però es torna etern quan hi creus", afegí l'artista il·lusionat d'exposar la seva obra a una tanca publicitària. A part de Llambies i Forteza, també han elaborat lones promocionals del festival els artistes Mateu Coll, Pep Maür, Pedro Vidal, Pedro Oliver, Lourdes Sampol i Mariano Mayol. Tots han realitzat la seva obra al nou espai artístic, situat a l'antic quarter d'intendència de Palma.

L'inici del festival tindrà lloc el dilluns dia 31 a les 20 hores a l'edifici de la Riera. Carles Santos oferirà l'espectacle Nocturn, una performance poeticomusical que retrà homenatge a George Sand i a Frédéric Chopin en el 200è aniversari del compositor. Una actuació que des de la organització es considera un dels punts forts del festival.
L'endemà, el grup català Els Amics de les Arts actuarà a partir de les 21 hores al teatre Principal de Palma. El conjunt de pop-folk s'ha guanyat la presència en aquest certamen gràcies a les lletres de les seves cançons, que des del recital definiren com "poètica de cada dia de les noves generacions".

Dimecres dia 2 de juny, a les 21 hores, tindrà lloc la Nit de la poesia, en què la quinzena de poetes convidats per a aquesta ocasió gaudiran del protagonisme. Una nit de poesia recitada amb propostes molt diferents entre si. En la trobada es podrà escoltar l'obra de sis poetes de parla catalana i de nou més procedents de distints llocs del món.

La representació catalana es caracteritza per la diferència d'edat entre els escriptors. Nous artistes compartiran mirades amb poetes més experimentats, com és el cas d'Antoni Canú, procedent de l'Alguer i que lluita per mantenir viva la seva llengua en terres italianes. Arribats de l'estranger, hi ha, entre d'altres, el poeta saharià Saleh Abdalahi, la sèrbia Nevena Budimir, el peruà Peru Saizprez, de qui s'espera una proposta trencadora. La intervenció del suís Christian Uetz també és una de les més esperades i l'escriptor natural de llengua alemanya, Uetz, ha anunciat que s'atrevirà a fer ús del català en una part del recital.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris